Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Hoe je jouw favoriete steak kunt bestellen in Spanje: een gids voor Spaanse steakterminologie

Spanje, een land dat bekend staat om zijn liefde voor vlees, heeft een speciale voorliefde voor rundvlees, waardoor het een populaire keuze is onder de inwoners. Met bijna 50 kilo vlees per persoon per jaar staat Spanje hoog op de lijst van vleesconsumerende landen in de EU. Als je jezelf in Spanje bevindt en zin hebt in een heerlijke steak, heb je geluk, want in het hele land zijn talloze restaurants te vinden die verschillende steakbereidingen aanbieden. Een aantal van de beste rundvleessoorten is te vinden in regio's zoals Galicië, Castilla y León en Aragón, bekend om zowel hun uitzonderlijke vlees als hoge vleesconsumptie.

Bij het bestellen van je steak in Spanje is het essentieel om de juiste terminologie te kennen om ervoor te zorgen dat je jouw favoriete snit en kookstijl krijgt. Van rare tot well-done, en gegrild tot barbecue, zal deze gids je helpen om zelfverzekerd je perfecte steak in het Spaans te bestellen.

Hoe je jouw vlees wilt bereid hebben

Rare – Poco hecho
Als je jouw steak graag mals en sappig wilt met een rode kern, vraag dan om "poco hecho" (rare).

Medium rare – Punto menos o pocho hecho, pero más
Voor een iets meer doorbakken steak met een warm roze kern, vraag om "punto menos" of "pocho hecho, pero más" (medium rare).

Medium – Hecho of al punto
Als je jouw steak doorbakken wilt met een rozige kern, kies dan voor "hecho" of "al punto" (medium).

Medium well-done – Un poco más que hecho
Voor een steak die grotendeels doorbakken is maar nog steeds lichtroze in het midden, ga voor "un poco más que hecho" (medium well-done).

Well done – Muy hecho of bien hecha
Als je jouw steak volledig doorbakken wilt zonder enige roze kleur, vraag dan om "muy hecho" of "bien hecha" (well-done).

Voorbeelden
"A mí me gusta la carne poco hecha." (Ik houd van mijn vlees rare.)
"Quisiera un entrecot hecho al punto, por favor." (Ik wil graag een ribeye medium gebakken, alsjeblieft.)

Bereidingswijzen

Op de grill – A la parilla of a la brasa
Voor een klassieke gegrilde steak, vraag om "a la parilla" of "a la brasa."

Gerookt – Ahumado
Als je een rokerige smaak verkiest, vraag dan om je steak "ahumado" (gerookt) te bereiden.

Geroosterd – Ternera asada
Als je jouw steak geroosterd wilt hebben, vraag dan om "ternera asada" (geroosterd rundvlees).

Barbecue – Barbacoa
Om te genieten van een gebarbecuede steak, vraag om "barbacoa" (gebarbecued).

Voorbeelden
"Quiero mi entrecot a la parrilla." (Ik wil mijn ribeye gegrild.)
"Me gustaría un chuletón de ternera asada." (Ik zou graag een geroosterde rundvlees steak willen.)

De liefde van Spanje voor vlees, vooral rundvlees, is duidelijk te zien in de verscheidenheid aan steaks die in het hele land verkrijgbaar zijn. Het kennen van de juiste terminologie om je steak te bestellen is essentieel om het naar jouw smaak te laten bereiden. Of je nu jouw steak graag rare, medium of well-done hebt en of je het gegrild, gerookt, geroosterd of gebarbecued wilt, deze gids zal je helpen om zelfverzekerd jouw favoriete steak in het Spaans te bestellen. Dus, de volgende keer dat je jezelf in Spanje bevindt, dompel je onder in de rijke culinaire ervaring door te genieten van een perfect bereide en smaakvolle steak, precies zoals jij het lekker vindt!
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto: El Charco, Alcaucin

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram