Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Juan Sebastián Elcano: de pionier van de eerste zeiltocht om de wereld (herdenkt de 496e verjaardag van zijn overlijden op 4 augustus)

Juan Sebastián Elcano, een onverschrokken Spaanse zeeman, heeft zijn naam in de geschiedenis gebeiteld door een buitengewone prestatie te leveren: de eerste zeiltocht om de Wereld. Zijn opmerkelijke reis begon in 1519 toen hij zich aanmeldde voor een expeditie naar de Specerijeneilanden (Molukken), onder leiding van de beroemde ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellan. Dit artikel herdenkt de 496e verjaardag van zijn overlijden op 4 augustus 1526, terwijl we eer betuigen aan de ontembare geest van deze geweldige Spaanse zeeman.

Op avontuur vertrekken

In 1519 ging Juan Sebastián Elcano aan boord van een belangrijke expeditie en sloot zich aan bij een vloot van vijf schepen die op weg waren naar de Specerijeneilanden. Onder leiding van Ferdinand Magellan staken ze de oceaan over naar het westen, trotseerden ze gevaarlijke wateren en onbekende gebieden om hun bestemming te bereiken. De reis zou echter worden geteisterd door uitdagingen die de veerkracht en vastberadenheid van de bemanning op de proef zouden stellen.

Het overlijden van Magellan

Tragedie trof de expeditie in 1521 toen Magellan tijdens een gevecht op de Filipijnen een vroegtijdige dood stierf. Ondanks het verlies van hun kapitein zetten de overgebleven schepen door en bereikten uiteindelijk de felbegeerde Specerijeneilanden. Maar het leed was nog niet voorbij - slechts twee schepen bleven over, gehavend en uitgeput, terwijl ze de ontmoedigende terugreis overwogen.

De kapitein van de Victoria

Met het overlijden van Magellan nam Juan Sebastián Elcano het roer over als kapitein van het resterende schip, de Victoria. Onverstoord door de ontberingen en gedreven door het verlangen naar buitengewone prestaties, wist Elcano zijn bemanning te inspireren voor de ambitieuze onderneming om de wereld rond te zeilen.

De triomf van de eerste wereldomzeiling

De Victoria begon aan de historische reis en voer westwaarts om een nieuwe route terug naar Spanje uit te stippelen. Maandenlang navigeerde de dappere bemanning door gevaarlijke wateren, geconfronteerd met ongunstig weer, voedseltekorten en uitputting. Ondanks de overweldigende kansen kwam de Victoria als overwinnaar naar voren, en keerde in 1522 terug in Spanje als het eerste schip dat een reis om de wereld voltooide.

Erfgoed en Verdere Avonturen

Elcano's prestatie weerklonk door de hele wereld en wekte bewondering en inspiratie op onder medezeelieden en ontdekkingsreizigers. In 1525 ging hij opnieuw op reis, dit keer als kapitein van het schip "Santi Spiritus" en hoofdpiloot van de expeditie, onder het bevel van García Jofre de Loaísa, naar de Specerijeneilanden. Helaas had het lot andere plannen en vond Elcano zijn einde in de uitgestrektheid van de Stille Oceaan in 1526, waarbij hij een erfenis achterliet die eeuwenlang zou voortduren.

Juan Sebastián Elcano's onwankelbare moed, vastberadenheid en dorst naar avontuur maakten hem tot een onverschrokken figuur in het tijdperk van de ontdekkingsreizen. Zijn prestatie om de eerste wereldomzeiling te voltooien, staat als een testament van menselijke vindingrijkheid en de onophoudelijke zoektocht naar ontdekking. Op de 496e verjaardag van zijn overlijden eren we deze geweldige Spaanse zeeman, wiens nalatenschap nog steeds generaties ontdekkingsreizigers en avonturiers over de hele wereld inspireert.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto:   Juan Sebastián Elcano (c) www.wikipedia.org 

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram