Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Malaga Airport vestigt nieuwe records met 22 miljoen passagiers in 2023

Malaga Airport heeft een buitengewoon jaar afgesloten en behaalde recordbrekend succes door in 2023 maar liefst 22,3 miljoen passagiers te verwelkomen. Officiële gegevens van Aena, de nationale luchthavenexploitant, tonen aan dat de luchthaven van de Costa del Sol niet alleen haar positie als de op drie na drukste luchthaven van Spanje heeft veiliggesteld, maar ook de hoogste groei heeft doorgemaakt in vergelijking met 2019. De uitzonderlijke prestaties worden toegeschreven aan een combinatie van factoren, waaronder een sterke vertegenwoordiging van zowel binnenlandse als internationale toeristen.

Toename van het aantal passagiers

Het hoogtepunt van het opmerkelijke jaar van Malaga Airport is het ongekende aantal passagiers dat door de terminals is gegaan. Met 22,3 miljoen reizigers heeft de luchthaven haar eerdere record uit 2019 met een indrukwekkende 12,5% overtroffen. Deze aanzienlijke groei in het aantal passagiers getuigt van de populariteit van de luchthaven en de aantrekkingskracht van de regio als een topbestemming voor toeristen.

Bijdragen van binnenlandse en buitenlandse toeristen

Aena schrijft het succes van Malaga toe aan de sterke prestaties van zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen. De luchthaven is uitgegroeid tot een poort naar de Costa del Sol en trekt bezoekers van over de hele wereld aan. De diverse attracties van de regio, variërend van prachtige stranden tot culturele bezienswaardigheden, blijven toeristen trekken en dragen bij aan de voortdurende groei van Malaga Airport.

Vluchtoperaties

Naast de toename van het aantal passagiers heeft de luchthaven ook een aanzienlijke stijging van het aantal vluchtoperaties ervaren. In 2023 zijn in totaal 161.684 vluchten geland op Malaga Airport, wat haar status als een essentiële hub voor luchtverkeer verder bevestigt. Het hoge aantal vluchtoperaties geeft aan dat de luchthaven efficiënt omgaat met de toegenomen vraag naar luchtverkeer van en naar de Costa del Sol.

Mijlpaal voor ingecheckte bagage

Het succes van Malaga Airport strekt zich uit tot ver voorbij het aantal passagiers en vluchtoperaties. De toegewijde inspanningen van het luchthavenpersoneel resulteerden in de verwerking van het hoogste volume ingecheckte bagage in de geschiedenis van de luchthaven. Meer dan 5,5 miljoen koffers werden verwerkt, wat de toewijding van de luchthaven aan een naadloze en efficiënte ervaring voor reizigers benadrukt.

Vergelijkbare groei

De 22,3 miljoen passagiers in 2023 vertegenwoordigen een opmerkelijke stijging van 21,1% ten opzichte van het voorgaande jaar, wat de voortdurende opwaartse koers van de luchthaven aantoont. Deze groei is een duidelijke indicatie van de veerkracht en aanpassingsvermogen van Malaga Airport, vooral gezien de uitdagingen waarmee de luchtvaartindustrie de laatste tijd te maken heeft gehad.

Conclusie

Het recordbrekende jaar van Malaga Airport in 2023 getuigt van haar betekenis als een belangrijke speler in het Spaanse luchtvaartlandschap. De combinatie van een toename van het aantal passagiers, vluchtoperaties en efficiënte bagageafhandeling weerspiegelt de inzet van de luchthaven voor uitmuntendheid. Terwijl het naar de toekomst kijkt, staat Malaga Airport klaar om een essentiële hub te blijven, die mensen van over de hele wereld verbindt met de schoonheid en attracties van de Costa del Sol.

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram