Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Manilva

Manilva, Castillo de la Uquesa
(c) foto: Castillo de la Uquesa: manilva.es

De gemeente Manilva bevindt zich in het uiterste zuidwesten van de provincie Málaga. Op 97 km van de hoofdstad Málaga en op 35 km van Gibraltar. Met een oppervlakte van 35,30 km² fungeert Manilva als een verbindingspunt tussen de Costa del Sol en het Campo de Gibraltar. Het dorp ligt op een hoogte van ongeveer 128 meter boven zeeniveau, met een jaarlijkse neerslag van 750 liter per vierkante meter en een gemiddelde temperatuur van 18ºC.

De orografie van Manilva wordt gekenmerkt door een reeks heuvels die geleidelijk oplopen van de zee naar het binnenland, waardoor zowel van het plattelandstoerisme als van het strandtoerisme kan worden genoten. De huidige ingeschreven bevolking bedraagt 14.346 inwoners, verspreid over de kernen Manilva, Sabinillas en El Castillo, evenals in verschillende urbanisaties. Deze bevolking kan in de zomer verdrievoudigen.

Geschiedenis

De vruchtbaarheid van het gebied en de bevoorrechte geografische ligging zijn sinds prehistorische tijden een grote aantrekkingskracht geweest. Hoewel er resten uit het Paleolithicum zijn gevonden, wijzen de belangrijkste bewijzen op bronnen van lithische hulpbronnen eerder dan op permanente menselijke nederzettingen.

Bronstijd en Fenicische Kolonisatie

De nederzetting Los Castillejos de Alcorrín, uit de 9e eeuw v.C., is een bewijs van menselijke aanwezigheid tijdens de Late Bronstijd en toont de contacten tussen de inheemse bevolking en de eerste Fenicische kolonisten.

Romeinse Tijd

De Romeinse aanwezigheid is gedocumenteerd vanaf het begin van onze jaartelling, voornamelijk in kleine landbouwbedrijven in de buurt van vruchtbare gronden. Met de opkomst van de visconservenindustrie in de 2e eeuw vond er een verhuizing naar de kust plaats. Een opmerkelijk voorbeeld uit deze periode is het archeologische complex van de omgeving van het Castillo de la Duquesa, dat resten van een villa, thermen, necropolis en een grote viszouterij omvat.

Middeleeuwen en Christelijke Verovering

Aan het begin van de 5e eeuw werden veel kustnederzettingen verlaten. Na de Moorse verovering vertoonde de regio een verspreide rurale bevolking, afhankelijk van het fort en de medina van Casares. De rivier Guadiaro markeerde de grens van het Nasridische Koninkrijk Granada. In 1485 werd Casares overgedragen aan de christelijke troepen en kwam in handen van de hertog van Cádiz.

Oprichting van de Cortijo de Manilva

In 1530 werd de "Cortijo de Manilva" opgericht, afhankelijk van Casares, om de kust opnieuw te bevolken en de Noord-Afrikaanse piraterij te bestrijden. De bevolking groeide dankzij de teelt van suikerriet en wijngaarden, economische motoren van de regio gedurende eeuwen. In 1796 scheidde Manilva zich definitief af van Casares en kreeg het zijn eigen gemeentegrond.

Monumenten

 1. Los Castillejos de Alcorrín: Ommuurde vesting uit de 9e eeuw v.C., een mix van inheemse elementen en Fenicische bouwtechnieken.
 2. Omgeving van het Castillo de la Duquesa: Romeinse vindplaats met necropolis, villa, thermen en viszouterij.
 3. Parochiekerk van Santa Ana: Gebouwd tussen 1776 en 1783 op een eerdere kerk uit de 16e eeuw.
 4. Castillo de la Duquesa: Gebouwd in 1767 door Francisco Paulino, met gebruik van materialen van een eerdere Romeinse villa.
 5. Torre de Chullera: Twee wachttorens, een met kruisvormige basis uit de Nazridische tijd.
 6. El Ingenio Chico: Oude suikerfabriek van de hertog van Arcos, met middeleeuws aandoend aquaduct.
 7. Villa Matilde: Gerestaureerd huis dat Romeinse vondsten tentoonstelt, eigendom van Ignacio Infante.
 8. Kerk van San Luis de Sabinillas: Vergelijkbaar met Villa Matilde in eigendom en restauratie.
 9. Gemeentelijk Archeologisch Museum: Toont objecten uit de Romeinse vindplaats van de omgeving van het Castillo de la Duquesa, variërend van de 1e tot de 5e eeuw n.C.
logo casa
Onze Tips
CheckYeni
 • Europ Assistance
 • ANWB
 • Vueling
 • Transavia
 • Tui
 • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram