Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

NIEUW ONDERZOEK ONTHULT DAT MENSEN 41.000 JAAR GELEDEN DE NERJA-GROT IN SPANJE BEVOLKTEN, 10.000 JAAR EERDER DAN EERDER GEDACHT

De Nerja-grot, gelegen aan de zuidkust van Spanje, staat al lang bekend om zijn indrukwekkende prehistorische kunst en artefacten. Een recent onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift "Science Advances", onthult echter dat de bezetting van de grot veel verder teruggaat dan eerder werd gedacht.

Met behulp van een methode genaamd uranium-thorium-datering, die de afbraak van uranium in calciumafzettingen op de grotwanden meet, konden onderzoekers vaststellen dat de grot bewoond was door mensen tot wel 41.000 jaar geleden. Dit is 10.000 jaar eerder dan eerdere schattingen.

Het onderzoek suggereert ook dat de grot voor langere periodes werd bewoond dan eerder werd gedacht. De vroegste bezetting dateert uit het Boven-Paleolithicum, toen mensen nog jagers-verzamelaars waren. Later, tijdens de Bronstijd, werd de grot gebruikt voor funeraire doeleinden.

Naast de nieuwe datinginformatie werpt het onderzoek ook licht op de diëten en levensstijlen van de vroege bewoners van de grot. Analyse van de overblijfselen van dieren die in de grot zijn gevonden, laat zien dat de vroege mensen sterk afhankelijk waren van de jacht op herten, steenbokken en andere wildsoorten. Ze consumeerden ook een verscheidenheid aan planten en vruchten.

De bevindingen van het onderzoek zijn significant omdat ze eerdere aannames over de timing en duur van de menselijke bezetting in de regio uitdagen. Ze benadrukken ook het belang van het gebruik van geavanceerde dateringstechnieken om een ​​nauwkeuriger begrip te krijgen van het prehistorische menselijke gedrag en cultuur.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto: (c) Joke Smets

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram