Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

OP DE ZEVENDE STERFDAG VAN DAVID PADILLA, EEN HYPERREALISTISCHE SCHILDER DIE OP 4 MEI 2016 OP 57-JARIGE LEEFTIJD OVERLEED, WERD HIJ GEËERD DOOR DE STAD JAÉN

David Padilla was een zeer gerespecteerde schilder en illustrator die bekend stond om zijn hyperrealistische portretten van stedelijke landschappen en mensen uit Jaén, Andalusië. Hij werd geboren op 8 september 1958 en overleed op 4 mei 2016. Hij studeerde in Sevilla en woonde in Malaga, waar hij werd blootgesteld aan de moderne kunstbeweging. Hij keerde echter terug naar Jaén om zijn passie voor schilderen na te streven.

Na zijn dood werd er eindelijk een plaquette ter ere van hem onthuld in de stad Jaén, gelegen aan de zijkant van het Provinciehuis, tegenover het San Francisco-plein, vlakbij de kathedraal van Vandelvira. De plaquette luidt "Pintor hiperrealista e ilustrador. Retratista icónico de los paisajes urbanos, de Jaén y sus gentes," wat vertaalt naar "Hyperrealistische schilder en illustrator. Iconische portrettist van stedelijke landschappen, Jaén en zijn mensen." De plaquette werd ingehuldigd door zijn vrouw, kinderen en vrienden die zijn leven en artistieke prestaties kwamen vieren.

David Padilla stond bekend om zijn scherpe observatievermogen en nieuwsgierigheid, waardoor hij in staat was om te voorspellen hoe een schilderij eruit zou zien door simpelweg het onderwerp te observeren. Hij werd een van de meest culturele, wakkere en heterodoxe schilders in Andalusië in de laatste drie decennia. Zijn artistieke carrière was verdeeld in twee belangrijke fasen: de eerste werd gekenmerkt door zijn aquarellen, terwijl de tweede werd gedefinieerd door zijn illustraties voor de pers en de redactionele wereld, waardoor hij een van de meest prominente illustratoren voor El Mundo de Andalucía werd.

Hoewel hij bijna verdwaalde tussen Sevilla en Malaga, keerde hij uiteindelijk terug naar zijn saaie geboortestad, waar hij werken creëerde die zich onderscheidden van de lokale schilderijen die zijn tijdgenoten produceerden. Padilla was een van die unieke, vreemde en heterodoxe kunstenaars die het talent hadden om een verhaal te vertellen door middel van een van zijn werken.
Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) afbeelding: David Padilla

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram