Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Teatro Alhambra: Noche transfigurada - Manuela Nogales Danza

Teatro Alhambra, Granada
Dansvoorstelling
oktober vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober telkens om 21uur

Noche transfigurada - MANUELA NOGALES DANSEN

Project, regie en choreografie: Manuela Nogales

Muziek: Getransfigureerde Nacht van A. Schönberg

Originele muziek: Lehónidas Boskovec

Met: Inés García, Lucía Vázquez, Leticia Gude, María Moguer, Raquel Navarro, Manuel Cañadas

Eerlijkheid, coherentie, toewijding en liefde voor hedendaagse dans zijn kenmerken die worden erkend in de artistieke carrière van de choreografe, danseres, lerares en dansregisseur Manuela Nogales.

Haar Noche transfigurada ontving in 2023 de Lorca-prijzen van de Academie voor Podiumkunsten van Andalusië voor de beste muzikale compositie, toegekend aan Lehónidas Boskovec, en voor de beste mannelijke hedendaagse danser, Manuel Cañadas.

Het werk is geïnspireerd op het gelijknamige gedicht van Richard Dehmel, waarmee het een sterke parallel heeft: in een eikenbos onder een stralende maan bekent een vrouw die diep verliefd is op een man die ze recent heeft ontmoet met pijn dat ze een kind verwacht van een vreemdeling. De man, beïnvloed door het maanlicht dat hen doordringt, smeekt haar zich niet te kwellen, want het magische licht dat hen doordringt, zal het kind veranderen en het tot een gezamenlijk bezit maken.

De choreografie, zoals Manuela Nogales aangeeft, heeft invloed van de verhaallijn van het gedicht, en hoewel het geen dramatische continuïteit heeft, heeft het wel een narratieve samenhang, een belichaming van betekenis, zintuiglijke, lichamelijke, visuele en muzikale momenten, en in het creatieve proces komen zowel collectieve als persoonlijke herinneringen naar voren. Zo wordt de anatomie van de performers zelf een kaart van gebaarproductie en lichaamsschets die een metafoor wordt voor de paden en landschappen van gevoelens die in het gedicht en de muzikale structuur naar voren komen.

Oorspronkelijk geschreven voor een strijkkwartet, is Getransfigureerde Nacht het eerste stuk kamermuziek dat is geschreven als een symfonisch gedicht. Schönberg schreef in een brief aan Dehmel zelf: "Ik weerspiegelde in de muziek wat jouw gedichten in mij opriepen." Zo laten poëzie, muziek en kleur in deze voorstelling hun indruk achter in de beweging.

De choreografe voegt eraan toe: Dit symfonische gedicht onderzoekt gevoelens zoals angst, schuld, angst, ondoorgrondelijke lasten en landschappen van de natuur die samensmelten met innerlijke landschappen. Het werk heeft een uitdrukkelijke soberheid, contrasten tussen het maanlicht en de duisternis van het bos, de warmte van de geliefden en de kou van de nacht, de naaktheid van de dode takken en de buik beladen met leven van de vrouw, schuld en mededogen, wanhoop, liefde en transfiguratie. En in zijn opvatting als een overtreffend concept, zie ik een visie van onzekerheid die plaatsmaakt voor een transfiguratie die stralend, gewichtloos en helder wordt, waar ik reden vind om dit project aan te gaan."
Meer Spanje nieuws, klik hier

bron: www.juntadeandalucia.es

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram