Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

, Sevilla

---

Catedral-La-Merced

"---"

+16
°
C
H: +17°
L: +
Sevilla
Zaterdag, 24 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+18° +16° +17° +18° +19° +19°
+ + + + + +

Santa Iglesia Catedral de la Merced de Huelva

De huidige kathedraal van Huelva, de Santa Iglesia Catedral de la Merced, heeft haar oorsprong in een kapel die deel uitmaakte van het klooster dat werd opgericht door Alonso Pérez de Guzmán, de VII hertog van Medina-Sidonia, voor de Mercedarische ongeschoeide monniken. De bouw begon in 1605 en evolueerde van de renaissancestijl naar de huidige barokstijl, met enkele koloniale en kloostercomponenten.

Geen specifieke bouwmeester bekend

Er is geen specifieke bouwmeester bekend, maar verschillende namen worden geassocieerd met de constructie, waaronder Alonso de Valdeviras, meesterbouwer van de regio, broeder Juan de Santamaría en hoofdarchitect Martín Rodríguez de Castro. Hoewel bronnen verschillen over de bouwperiode, wordt geschat dat het rond 1615 werd voltooid.

Aanzienlijke schade door de aardbevingen

In de 18e en 19e eeuw onderging de kathedraal aanzienlijke schade door de aardbevingen van 1755 en 1765. Vanaf 1763 begon de constructie van een nieuw gebouw in zuivere barokstijl, ontworpen door Pedro de Silva, met Ambrosio de Figueroa als hoofduitvoerder. Na zijn dood zette Francisco Díaz Pinto het werk voort.

Hervormingen aan de kerk en het klooster tot ver in de 20e eeuw

Vanwege politieke omstandigheden duurden de hervormingen aan de kerk en het klooster tot ver in de 20e eeuw. De Spaanse geschiedenis werd beïnvloed door gebeurtenissen zoals de Napoleontische invasie (1811), afschaffing van de heerlijkheden (1811), Mendizábal's desamortisatie (1835), afschaffing van religieuze orden (1835) en het gebruik van de kerk als militair kwartier (1844). Uiteindelijk dienen ze nu als de zetel van de Universiteit van Huelva en de huidige kathedraal.

Pas in 1915 vonden de laatste architectonische aanpassingen plaats, toen de huidige klokkentorens werden gebouwd aan de voorgevel, duidelijk geïnspireerd op koloniale stijlelementen.

Onze Tips

Tips voor een goed voorbereide trip

Ontdek de prachtige Catedral de Sevilla met gemakkelijke toegang en vooraf geboekte tickets. Geniet van het indrukwekkende interieur en bewonder de Giralda-toren. Bespaar tijd omdat je de wachtrij overslaat. Ervaar de grootsheid van dit architecturale meesterwerk, maar ook de serene sfeer binnen. Net als de gotische pracht, bieden onze tickets een naadloze toegang. Kies voor gemak en bewonder de pracht van Sevilla's kathedraal zonder gedoe.

Reserveer nu uw tickets hier en ontdek hier de beschikbare gegidste rondleidingen.

Catedral de Sevilla

Tot besluit

Ter conclusie kan worden gesteld dat de Santa Iglesia Catedral de la Merced de rijke geschiedenis van Huelva weerspiegelt, van de oorspronkelijke kapel in de 17e eeuw tot de barokke reconstructie na aardbevingsschade en latere transformaties tot de huidige multifunctionele ruimte.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram