Vejer de la Frontera

bezoek het kasteel van Vejer

Vejer de la Frontera
prachtige stad in de Cádiz

Vejer de la Frontera is een prachtige stad in de provincie Cádiz, in het zuiden van Spanje. Het is een historische stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Hieronder vind je uitgebreide informatie over Vejer de la Frontera, waaronder historische bezienswaardigheden, festivals en feestdagen.

Geschiedenis

Vejer de la Frontera is gesticht in de oudheid door de Feniciërs en later veroverd door de Romeinen en de Visigoten. Tijdens de Moorse overheersing was Vejer een belangrijke stad met een versterkt kasteel en een moskee. Na de Reconquista in 1264 werd Vejer de la Frontera onderdeel van het koninkrijk Castilië. In de 16e eeuw kreeg de stad zijn huidige uiterlijk door de bouw van prachtige huizen, kerken en kloosters. 

Monumenten

Vejer de la Frontera heeft een rijke architecturale geschiedenis en er zijn verschillende monumenten te vinden in de stad. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is het Kasteel van Vejer, dat dateert uit de Moorse tijd en nog steeds een belangrijke rol speelt in de stad. Andere interessante monumenten zijn de kerk van de Heilige Maria de de la Oliva, de kerk van de Heilige Franciscus, en de kerk van de Divino Salvador. Daarnaast zijn er tal van prachtige pleinen, fonteinen en historische gebouwen te ontdekken in de kronkelende straatjes van de oude binnenstad.

Festiviteiten

Vejer de la Frontera staat bekend om zijn levendige festivals en feesten. Een van de meest populaire festivals is de Feria de Vejer, die plaatsvindt in de eerste week van augustus. Tijdens de Feria zijn er straatfeesten, muziekoptredens en traditionele dansen. Een ander belangrijk feest in Vejer de la Frontera is de Semana Santa, de Heilige Week voor Pasen. Tijdens deze week vinden er verschillende religieuze processies plaats, waarbij beelden van Christus en Maria door de straten van de stad worden gedragen.

Naast deze feesten zijn er het hele jaar door tal van andere evenementen en festiviteiten in Vejer de la Frontera. Zo zijn er in de zomermaanden vaak muziek- en dansvoorstellingen, terwijl in de wintermaanden de kerstmarkt een belangrijke trekpleister is.

Vejer de la Frontera is een prachtige stad vol geschiedenis en cultuur. Of je nu geïnteresseerd bent in oude monumenten, traditionele feesten of gewoon wilt genieten van de mooie straatjes en pleinen, Vejer de la Frontera is zeker een bezoek waard.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12