Vélez-Málaga

Mooiste dorpjes en culturele steden in Andalusië

Vélez-Málaga,  hoofdstad en grootste stad van de Axarquia, waarvan de oorsprong dateert vanuit prehistorie, kwam is de belangrijkste stad in de regio in termen van geschiedenis, cultuur en rijkdom en. De strategische waarde van de stad kwam pas echt naar voren in het Arabisch tijdperk. Vélez ligt grotendeels in de vallei van de rivier met dezelfde naam waar fruit, groenten, subtropische vruchten en suikerriet geteeld wordt.  In de 13e eeuw werd het fort van Velez, samen met Comares en Bentomiz, beschouwd als een van de belangrijkste steden in het gebied, ook getroffen door de grote beving die bekend staat als de Andalusische aardbeving op eerste kerstdag 1884, waarbij zes doden vielen en veel materiaal schade. Naarmate de stad zich ontwikkelde, zijn er gebieden ontstaan ​​die hun visserij- of agrarische oorsprong hebben achtergelaten om zon- en strandvakantieoorden te worden: Benajarafe, Almayate, la Caleta de Vélez, Mezquitilla, Lagos en vooral Torre del Mar, een dichtbevolkt district met uitstekende toeristische diensten en prachtige stranden die schoon en goed verzorgd zijn.

Vélez-Málaga is een stad met een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, en als zodanig heeft het verschillende monumenten en historische gebouwen die van belang zijn. Enkele van de meest opmerkelijke monumenten in Vélez-Málaga zijn onder meer:

  • Alcazaba: Dit is een Moors fort en paleis uit de 11e eeuw. Het is een van de best bewaarde Moorse monumenten in Andalusië en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de zee.
  • Kasteel van Vélez-Málaga: Dit is een middeleeuws fort op een heuveltop met uitzicht over de stad. Het werd in de 14e eeuw gebouwd door de Moren en later uitgebreid door de Christenen. Het biedt een panoramisch uitzicht op de stad en het omliggende platteland.
  • Kerk van Nuestra Señora de la Encarnación: Dit is een 16e-eeuwse kerk met een prachtige renaissancegevel. Het ligt in het hart van de oude stad en staat bekend om zijn indrukwekkende altaarstuk.
  • Het Palacio de los Condes de Valdeparaíso: Dit is een 18e-eeuws paleis, gelegen in het hart van de oude stad van Vélez-Málaga, het is een prachtig voorbeeld van de barokke architectuur in Andalusië.
  • De Ermita de la Virgen de la Alegría: Dit is een kleine kerk op een heuveltop met uitzicht over de stad. Het biedt een prachtig uitzicht op de stad en de zee. De kerk is gewijd aan de patroonheilige van Vélez-Málaga, de Virgen de la Alegría.
  • De Romeinse brug: deze brug is gebouwd tijdens de Romeinse tijd, ligt in het centrum van de stad en is een belangrijk monument van de Romeinse erfenis in het gebied.
  • De Parador: Dit is een hotel in het historische centrum van Vélez-Málaga, het is gehuisvest in een 18e-eeuws paleis en heeft een prachtige binnenplaats die zeker een bezoek waard is.
  • huis Cervantes
  • Semana Santa museum

De geschiedenis van Vélez-Malaga gaat terug tot de Neolithische periode, met bewijs van menselijke nederzettingen in het gebied vanaf die tijd. Tijdens het Romeinse rijk was Vélez-Málaga een centrum voor landbouw en handel. Na de val van het Romeinse rijk werd de stad bezet door de Moren en werd het een belangrijk centrum voor landbouw en handel. Na de christelijke verovering in de 15e eeuw werd Vélez-Málaga onderdeel van het koninkrijk Castilië. Tijdens de 19e en 20e eeuw ontwikkelde Vélez-Málaga zich als een industrieel centrum en werd het een belangrijk centrum voor landbouw en handwerk. Tegenwoordig is Vélez-Málaga een bloeiende stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en schilderachtige omgeving, waaronder de Sierra de Tejeda, Almijara en het natuurpark Alhama.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Vélez-Malaga zijn: Torre del Mar, Algarrobo (Costa), Torrox (Costa), Viñuela, Los Romanes, Comares en Alcaucin.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12