Regio Malaga - Axarquia

Lake Viñuela, Viñuela, Los Romanes, Alcaucin... Schitterende landschappen en gezellige dorpjes in de Axarquía.

word lid van onze community en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

Oase van de Axarquía

De Axarquía,  gelegen in de provincie Málaga, in de regio Andalusië , is bekend om zijn prachtige landschap, met uitgestrekte bossen, heuvels en valleien vol met druiven- en olijfbomen. Het is ook bekend om zijn rustieke dorpen, pittoreske baaien en authentieke Spaanse sfeer, wat het een populaire toeristische bestemming maakt.

Axarquía is een regio in Spanje die bekend staat om haar rijke culturele en traditionele festivals.  Deze festivals zijn een uitstekende manier om meer te weten te komen over de rijke culturele en traditionele erfenis van Axarquía en om de authentieke Spaanse sfeer te ervaren.

De directe omgeving

Onderstaande witte (berg) dorpjes met de gezelligste tapasbars, restaurantjes, hotelletjes en natuurgebieden in de directe omgeving van Casa VIVAndalusia:

Costa del Sol

De Costa del Sol is meer dan alleen maar het land met de prachtige stranden maar heeft ook zeker veel te bieden op vlak van natuur en cultuur. Even landinwaarts weg van de costa  strekt de Axarquia zich uit met prachtige natuur  waar het heerlijk wandelen en fietsen is en pittoreske witte bergdorpjes en culturele steden zoals Granada, Cordoba, Sevilla, Ronda, Antequera....  Centraal gelegen in de Axarquia bevindt zich Casa VIVAndalusia, dus de ideale uitvalsbasis voor citytrips, standbezoek en golfen. Op onze lectuurpagina hebben we een aantal boeken voor je uitgezocht die zeker de moeite zijn om door te nemen als je een verblijf in onze casa plant. Ook is het handig om met te plaatselijke bevolking te communiceren. Tips en kernwoorden/zinnen vind je hier.

Gemeentes en natuurgebieden in de directe omgeving: 

Los Romanes

Los Romanes is een kleine stad in de provincie Málaga. Het is gelegen in de comarca Axarquía, in het oostelijke deel van de provincie. De stad heeft ongeveer 2.000 inwoners en staat bekend om zijn witgekalkte huizen, weelderig groen landschap en prachtige uitzichten op de Middellandse Zee. Het is een typisch Andalusische stad, met een rijk cultureel en historisch erfgoed, en staat bekend om zijn traditionele festivals en beurzen, zoals de Feria de los Romanes en de Romería de la Virgen de la Paz.
Net voor het binnenrijden van de dorpskern is Casa VIVAndalusia gelegen.La Viñuela & Lake Viñuela

Viñuela is gelegen in de comarca Axarquía, aan de voet van de Sierra de Tejeda en dicht bij het natuurpark Sierra de Tejeda, Almijara en Alhama. Het staat bekend om zijn pittoreske witgekalkte huizen en de prachtige natuurlijke omgeving. De belangrijkste economische activiteiten van Vinuela zijn landbouw, met name de teelt van avocado's, amandelen en olijven. Vinuela heeft ook een groot meer (Embalse de Vinuela) dat een populaire plek is om te vissen en watersporten te beoefenen. De stad organiseert ook de jaarlijkse "Feria de Vinuela", een levendige straatkermis met traditionele muziek, dans en eten.
La Viñuela is ontstaan in de 15e eeuw als handelsplaats op de route “Camino Real” tussen Vélez-Malaga en Granada. In de 18e eeuw werd Viñuela onafhankelijk en in  1702 werd Pedro Fernández Delacalle als eerste burgemeester aangesteld door de gemeente Vélez-Malaga.


Alcaucín

De stad Alcaucín ligt in de uitlopers van het natuurpark Sierra de Tejeda, Almijara en Alhama, dat uitstekende mogelijkheden biedt voor wandelen en andere buitenactiviteiten. De stad staat ook bekend om zijn jaarlijkse Feria de la Higuera, een traditionele kermis die in september plaatsvindt. Alcaucín heeft een rijke geschiedenis, het was een belangrijke stad tijdens de Moorse bezetting van het Iberisch Schiereiland. De stad staat ook bekend om zijn aardewerk en keramiek, het heeft een lange traditie in deze kunst en er zijn verschillende werkplaatsen in de omgeving waar je een aantal prachtige stukken kunt vinden.Periana

Periana heeft ongeveer 2.500 inwoners en staat bekend om zijn traditionele Andalusische architectuur, prachtige landschap en prachtige uitzichten op de Middellandse Zee. Het staat bekend om zijn productie van avocado's, wat een belangrijke bron van inkomsten is voor de lokale economie. De stad staat ook bekend om zijn jaarlijkse Feria de la Higuera, een traditionele kermis die in september plaatsvindt. Periana is ook beroemd om zijn aardewerk en keramiek, het heeft een lange traditie in deze kunst en er zijn verschillende werkplaatsen in de omgeving waar je een aantal prachtige stukken kunt vinden.


Canillas de Aceituno

Canillas de Aceituna heeft ongeveer 3.500 inwoners en staat bekend om zijn traditionele Andalusische architectuur, prachtige landschap en prachtige uitzichten op de Middellandse Zee. Het is een pittoresk stadje met smalle straatjes en witgekalkte huizen. De stad staat ook bekend om zijn jaarlijkse Feria de la Higuera, een traditionele kermis die in september plaatsvindt. Canillas de Aceituno heeft een rijke geschiedenis, het was een belangrijke stad tijdens de Moorse bezetting van het Iberisch Schiereiland. De stad staat ook bekend om zijn aardewerk en keramiek, het heeft een lange traditie in deze kunst en er zijn verschillende werkplaatsen in de omgeving waar je een aantal prachtige stukken kunt vinden.


Vélez-Málaga

Vélez-Málaga heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd en was een belangrijke stad tijdens de Moorse bezetting van het Iberisch schiereiland. De stad is de thuisbasis van de Alcazaba, een Moors fort en paleis uit de 11e eeuw. De stad heeft ook een goed bewaard gebleven oude stad, met smalle straatjes en traditionele Andalusische architectuur.
Vélez-Málaga staat ook bekend om zijn wijnproductie. Het gebied rond Vélez-Málaga staat bekend om zijn wijnproductie en er zijn verschillende wijnhuizen in de omgeving waar u lokale wijnen kunt proeven en kopen. De stad staat ook bekend om zijn jaarmarkten en festivals zoals de Feria de la Virgen del Carmen en de Feria de la Rosa.
Vélez-Málaga is ook een populaire plek voor buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en klimmen. De stad heeft verschillende parken en tuinen en wordt omgeven door een prachtig landschap, waardoor het een geweldige bestemming is voor natuurliefhebbers.

In het paasweekend Semana Santa vinden hier erg sfeervolle optochten plaats. Er is zelfs een Semana Santa-museum.


La Maroma - Sierra Tejeda

La Maroma, ook gekend als Tejeda is met een hoogte van 2069 meter de hoogste piek van de Sierra de Tejeda en ligt op de grens van Granada en Malaga in de Axarquia. De naam La Maroma (Het touw) komt van het touw dat werd gebruikt om af te dalen naar het oude ijshuis dat zich dicht bij de top van de berg bevond. 

Sierra Tejeda is een bergketen in de provincie Málaga, in de autonome gemeenschap Andalusië, Zuid-Spanje. Het assortiment maakt deel uit van het natuurpark Sierra de Tejeda, Almijara en Alhama. De hoogste top in het bereik is Torrecilla, die op 1.919 meter boven zeeniveau staat. Het bereik is gelegen in de comarca van Axarquia, in het oostelijke deel van de provincie, en staat bekend om zijn adembenemende landschappen en gevarieerde flora en fauna.

De Sierra Tejeda is een populaire bestemming voor buitenactiviteiten zoals wandelen, klimmen en mountainbiken. Er zijn verschillende gemarkeerde paden en paden in de omgeving die een prachtig uitzicht bieden op het omliggende platteland en de Middellandse Zee. Het bereik is ook een populaire plek om vogels te spotten, aangezien het de thuisbasis is van een grote verscheidenheid aan vogelsoorten, waaronder de havikarend en de vale gier.

De Sierra Tejeda staat ook bekend om zijn rijke culturele erfgoed, met verschillende kleine steden en dorpen in de omgeving, zoals Canillas de Aceituno en Alcaucin, die een kijkje bieden in het traditionele Andalusische leven. Het bereik herbergt ook verschillende historische gebouwen en monumenten, zoals het Moorse fort in Vélez-Málaga.

Sierra Tejeda staat ook bekend om zijn rijke biodiversiteit, het is de thuisbasis van verschillende beschermde diersoorten zoals de Iberische lynx, de moeflon en de wilde kat.

Zin in een uitstapje?

Feestdagen Spanje - Andalusië* 2022

 • Nieuwjaar / Año Nuevo - vrijdag 1 januari
 • Driekoningen/Epifanía del Señor - donderdag 6 januari
 • Día de Andalucía* -  maandag  28 februari
 • Jueves Santo* -  donderdag 14 april
 • Goede Vrijdag / Viernes Santo -  vrijdag 15 april
 • Dag van de arbeid / Día del Trabajador -  zondag 1 mei
 • Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart / Asunción de la Virgen* - maandag 15 augustus
 • Día de Hispanidad / Fiesta Nacional de España -  woensdag 12 oktober
 • Allerheiligen / Día de Todos los Santos -  dinsdag 1 november
 • Dag van de Spaanse Grondwet / Día de la Constitución Española -  dinsdag 6 december
 • Onbevlekte Ontvangenis / Inmaculada Concepción -  woensdag 8 december  
 • Kerstmis / Natividad del Señor -  zondag 25 december

Ook gefascineerd door Andalusië? Verneem er meer over via onze social media kanalen.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

tel:+32479444285