Wandelen in Andalusië

Populaire wandelroutes in de buurt: Caminito del Rey, tochten in de Sierras de Tejeda

Wandelen en Geocashes

Andalusië is een regio in Zuid-Spanje die bekend staat om zijn gevarieerde landschappen en natuurlijke schoonheid, waardoor het een geweldige bestemming is om te wandelen. Enkele populaire wandelbestemmingen in Andalusië zijn:

  • Het natuurpark Sierra de Grazalema: Dit park ligt in de provincie Cadiz en biedt een verscheidenheid aan wandelpaden door ruige bergen, kalkrotsen en prachtige bossen. Het park herbergt een grote verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder de Spaanse spar en de bedreigde Spaanse steenbok.
  • Het Nationaal Park Sierra Nevada: Dit park ligt in de provincie Granada en herbergt de hoogste toppen van het vasteland van Spanje, waaronder Mulhacén (3.479 m) en Veleta (3.392 m). Het park biedt een verscheidenheid aan wandelpaden, waaronder de uitdagende beklimming van Mulhacén, maar ook meer gematigde opties.
  • Het Ronda-gebergte: Deze bergen liggen in de provincie Malaga en bieden een verscheidenheid aan wandelpaden door prachtige landschappen, waaronder de beroemde El Caminito del Rey (het kleine pad van de koning).
  • Het Parque Natural de Doñana: Dit natuurpark ligt in de provincie Huelva en is een beschermd gebied van moerassen, duinen en bossen. Het park biedt een verscheidenheid aan wandelpaden, waaronder een promenade door de moerassen, een geweldige plek om een verscheidenheid aan vogels en andere dieren in het wild te zien.

Bij het wandelen in Andalusië is het belangrijk om voorbereid te zijn met geschikt schoeisel, kleding en veel water. Sommige paden kunnen behoorlijk uitdagend zijn en een goede conditie wordt aanbevolen. Het is ook belangrijk om de natuurlijke omgeving te respecteren en de regels van het park of parcours te volgen.

Een aantal wandelroutes/ geocaches voor u uitgezocht in de prachtige natuur in de buurt. Bezoek zeker ook volgende websites voor meer wandelplezier: wikiloc, wandeleninandalusie

Caminito del Rey

OP 1 UUR EN 15 MINUTEN

Meerdaagse tochten in de Sierras de Tejeda


Ook gefascineerd door Andalusië? Verneem er meer over via onze social media kanalen.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

tel:+32479444285