Steden en witte bergdorpjes in Andalusië

Malaga, Antequera en andere leuke stedentrips op een boogscheut

Citytrips

word lid van onze community en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

De witte dorpjes van Andalusië

Andalusië is een regio in Zuid-Spanje die bekend staat om zijn rijke culturele erfgoed, met veel steden die een schat aan geschiedenis, kunst en architectuur bieden.
De "witte dorpen" van Andalusië zijn een groep dorpen in de zuidelijke regio van Spanje, bekend om hun witgekalkte huizen, geplaveide straten en prachtige uitzichten op de bergen. Deze dorpen worden gekenmerkt door hun traditionele en pittoreske architectuur, die door de eeuwen heen goed bewaard is gebleven. Ze staan ook bekend om hun rijke culturele erfgoed, waarbij veel van de dorpen een geschiedenis hebben die teruggaat tot de Moorse bezetting van Spanje.

Deze dorpen bieden bezoekers de kans om de traditionele Spaanse cultuur te ervaren, met veel van hen die het hele jaar door festivals en evenementen organiseren.
Over het algemeen bieden de witte dorpen van Andalusië bezoekers de kans om de traditionele Spaanse cultuur en architectuur te ervaren, terwijl ze genieten van een prachtig uitzicht op de bergen en buitenactiviteiten.

Culturele steden in Andalusië

Er zijn verschillende steden in Andalusië die bekend staan om hun culturele betekenis, enkele van de meest opvallende zijn:

  • Jerez de la Frontera: Bekend om de sherryproductie en de paardensporttraditie, met de Royal Andalusian School of Equestrian Art en de Jerez Horse Fair.
  • Granada: Deze stad is de thuisbasis van het beroemde Alhambra, een 14e-eeuws paleis- en fortcomplex dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het Alhambra wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van islamitische architectuur in Europa en is een must-see voor elke bezoeker van Granada.
  • Sevilla: Deze stad is de hoofdstad van Andalusië en staat bekend om zijn verbluffende architectuur, waaronder het Alcázar, een koninklijk paleis dat dateert uit de 9e eeuw, en de Giralda, een 12e-eeuwse klokkentoren die het symbool van de stad is. Sevilla is ook beroemd om zijn jaarlijkse kermis in april, met flamencodansen, stierenvechten en andere traditionele Andalusische activiteiten.
  • Córdoba: Deze stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, en is de thuisbasis van de beroemde Mezquita, een moskee-kathedraal die werd gebouwd in de 8e eeuw. De Mezquita wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van islamitische architectuur in Spanje en is een must-see voor elke bezoeker van Córdoba.
  • Ronda: Deze stad ligt in de bergen van de provincie Malaga en staat bekend om zijn prachtige 18e-eeuwse brug, de Puente Nuevo, die een diepe kloof overspant en een prachtig uitzicht biedt op het omliggende platteland. Ronda is ook beroemd om zijn arena, de oudste en een van de beroemdste in Spanje.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele cultuursteden in Andalusië. Elke stad heeft zijn eigen unieke karakter en charme, en ze zijn allemaal een bezoek waard om het rijke culturele erfgoed van deze fascinerende regio te ervaren. Verder op deze pagina en andere pagina's op de website meer beschrijvingen en vele foto's van witte dorpjes en culturele steden in Andalusië.

Zeker te bezoeken steden en witte dorpjes in Andalusia

Een lijstje steden die zeker de moeite zijn om eens te bezoek als je verblijft in Casa VIVAndalusia. 

Voor andere bezienswaardigheden, natuurparken kan je op de desbetreffende pagina's terecht. Of wil je liever een dagje op het strand relaxen? Dat kan natuurlijk ook.

Riogordo (34)

OP 20 MINUTEN van Casa VIVAndalusia

Riogordo is een dorp in de regio Axarquía, in de Spaanse provincie Málaga. Het ligt in het zuidoosten van Spanje en is bekend om zijn prachtige natuur en cultuur. Het dorp heeft ongeveer 1.500 inwoners en biedt een rustige en afgelegen levensstijl.


Algarrobo (2)

OP 25 MINUTEN van Casa VIVAndalusia

Algarrobo is een plaats en gemeente in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje. Het is gelegen aan de kust van de Middellandse Zee en bekend om zijn mooie stranden en kustlijn. De plaats heeft ongeveer 8.000 inwoners en biedt een groeiende toeristische industrie, evenals enkele lokale attracties zoals het Algarrobo-meer en de Peñon del Cuervo berg.


Canillas de Aceituno (9)

OP 25 MINUTEN van Casa VIVAndalusia

Canillas de Aceituno is een dorp in de regio Axarquía, in de Spaanse provincie Málaga. Het dorp ligt op ongeveer 50 km van de kust en is bekend om zijn prachtige uitzichten, natuur en het traditionele Andalusische landschap. Het dorp heeft ongeveer 2.000 inwoners en biedt een rustige levensstijl en een groeiende toeristische industrie, met toegang tot wandelroutes, natuurparken en lokale festivals en evenementen.


Comares, het hoogst gelegen witte dorp in de Axarquia (13)

op 30 minuten van Casa VIVAndalusia

Comares is een dorp in de regio Axarquía, in de Spaanse provincie Málaga. Het is bekend als het hoogst gelegen witte dorp van Andalusië en staat bekend om zijn panoramische uitzichten, typische Andalusische architectuur en traditionele levensstijl. Het dorp heeft ongeveer 2.500 inwoners en is een populaire toeristische bestemming, met toegang tot wandelroutes, uitkijkpunten en lokale feesten en evenementen.


Colmenar (12)

OP 30 MINUTEN van Casa VIVAndalusia

Colmenar, is een gemeente in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje. Het is gelegen in het binnenland en bekend om zijn typische Andalusische architectuur, prachtige landschap en rijke geschiedenis. De gemeente heeft ongeveer 7.500 inwoners en is een populaire toeristische bestemming, met toegang tot wandelroutes, culturele bezienswaardigheden en lokale feesten en evenementen.


Casabermeja (10)

OP 30 MINUTEN van Casa VIVAndalusia

Casabermeja, is een gemeente in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje. Het is gelegen in het binnenland en bekend om zijn prachtige natuur, typische Andalusische architectuur en rijke geschiedenis. De gemeente heeft ongeveer 5.000 inwoners en biedt een rustige levensstijl, evenals toegang tot wandelroutes, culturele bezienswaardigheden en lokale feesten en evenementen.


Torrox (38)

OP 35 MINUTEN van Casa VIVAndalusia

Torrox is een gemeente in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje. Het is gelegen aan de kust en bestaat uit twee delen: Torrox en Torrox Costa. Torrox is het oude deel van de gemeente en staat bekend om zijn typische Andalusische architectuur, rijke geschiedenis en prachtige uitzichten. Torrox Costa is het moderne deel van de gemeente en bekend om zijn stranden, toeristische faciliteiten en nachtleven. De gemeente heeft ongeveer 9.000 inwoners en is een populaire toeristische bestemming, met toegang tot wandelroutes, culturele bezienswaardigheden en lokale feesten en evenementen.


Frigiliana, hét mooiste witte dorpje (16)

OP 35 MINUTEN van Casa VIVAndalusia

Frigiliana  is een gemeente in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje. Het is bekend als een van de mooiste witte dorpen van Andalusië en staat bekend om zijn typische Andalusische architectuur, prachtige uitzichten en rijke geschiedenis. De gemeente heeft ongeveer 3.000 inwoners en is een populaire toeristische bestemming, met toegang tot wandelroutes, culturele bezienswaardigheden en lokale feesten en evenementen.


Nerja (30)

OP 35 MINUTEN van Casa VIVAndalusia

Nerja is een stad aan de Costa del Sol in Andalusië, Spanje. Het wordt beschouwd als een parel aan de Costa del Sol vanwege zijn prachtige stranden, kristalheldere zee, prachtige uitzichten, rijke geschiedenis en culturele bezienswaardigheden. De stad heeft ongeveer 22.000 inwoners en is een populaire toeristische bestemming, met toegang tot wandelroutes, feesten en evenementen, restaurants en bars, en een levendig nachtleven.Maro (27)

op 40 minuten  van Casa VIVAndalusia

Maro is een dorp in Andalusië, Spanje. Het is waarschijnlijk dat het zijn naam dankt aan de aanwezigheid van de maro-plant in de omgeving. De maro is een inheemse plant in Andalusië en wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het maken van traditionele producten en medicijnen. Het dorp Maro biedt toegang tot prachtige stranden, kliffen en natuurparken en is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar rust en ontspanning.


Malaga (25)

op 45 minuten van Casa VIVAndalusia

Málaga  is een stad aan de Costa del Sol in Andalusië, Spanje. Het is de hoofdstad van de provincie Málaga en is een belangrijk toeristisch, economisch en cultureel centrum. De stad staat bekend om zijn prachtige stranden, historische bezienswaardigheden, moderne architectuur, gastronomie en nachtleven. Málaga heeft ongeveer 575.000 inwoners en trekt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld die willen genieten van haar culturele rijkdom en levendigheid. De stad biedt ook toegang tot wandelroutes, musea, theaters en feesten en evenementen.


Antequera (4)

op 50 minuten van Casa VIVAndalusia

Antequera is een stad in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje. Het is een historische stad met een rijke geschiedenis en culturele erfgoed, met bezienswaardigheden zoals het kasteel van Antequera, het museum van de stad en de Dolmens van Antequera, die zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad heeft ongeveer 40.000 inwoners en is een belangrijk economisch en cultureel centrum, met toegang tot wandelroutes, feesten en evenementen, restaurants en bars. Het is ook een populaire toeristische bestemming, met toegang tot stranden, bergen en natuurparken in de omgeving.


Compéta (14)

OP 50 MINUTEN van Casa Vivandalusia

Compéta is een dorp in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje. Het is een prachtig wit dorp met een rijke geschiedenis en een cultureel erfgoed, bekend om zijn wijnproductie en gastronomie. Competa biedt toegang tot wandelroutes door de omgeving, feesten en evenementen, en beroemde uitzichten over de omgeving. Het dorp trekt veel toeristen die op zoek zijn naar rust en ontspanning en die willen genieten van het lokale leven, de natuur en de wijngaarden. Competa heeft ongeveer 2.500 inwoners en is een populaire bestemming voor toeristen en inwoners uit de omgeving.


Archidona (5)

OP 50 minuten van Casa Vivandalusia

Archidona  is een stad in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje. Het is een historische stad met een rijke geschiedenis en culturele erfgoed, bekend om zijn kasteel, kerk en klooster. Archidona biedt toegang tot wandelroutes door de omgeving, feesten en evenementen, en uitzichten over de omgeving. Het is ook een populaire toeristische bestemming, met toegang tot stranden, bergen en natuurparken in de omgeving. De stad heeft ongeveer 11.000 inwoners en is een belangrijk economisch en cultureel centrum. Archidona biedt een uniek inzicht in het leven en de geschiedenis van Andalusië en is een must-visit voor toeristen en inwoners uit de omgeving.


Salobreña 

OP 55 minuten van Casa Vivandalusia

Salobreña is een stad aan de Costa Tropical in Andalusië, Spanje. Het is bekend om zijn Arabische kasteel, zandstranden en witgekalkte huizen. Salobreña is ook een belangrijk toeristisch centrum, met toegang tot restaurants, bars, winkels en recreatieve activiteiten. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar zon, zee en ontspanning en die willen genieten van het lokale leven, de natuur en de cultuur van Andalusië. De stad heeft ongeveer 10.000 inwoners en biedt een uniek inzicht in het leven aan de Costa Tropical.


Motril (29)

op 1 uur van Casa Vivandalusia

Motril is een stad in de provincie Granada. Het is de op één na grootste stad van de provincie en ligt aan de Middellandse Zeekust. Motril staat bekend om de prachtige strand Motril is een stad in Andalusië, Spanje, gelegen aan de Costa Tropical. Het is een belangrijk economisch en toeristisch centrum, bekend om zijn stranden, fruit- en groenteteelt en visserij. Motril biedt toegang tot recreatieve activiteiten, restaurants, bars, winkels en natuurparken in de omgeving. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar zon, zee en ontspanning en die willen genieten van het lokale leven, de natuur en de cultuur van Andalusië. De stad heeft ongeveer 60.000 inwoners en is een belangrijke havenstad aan de Middellandse Zee.Benalmádena (Pueblo) (7)

OP 1 UUR van Casa Vivandalusia

Benalmádena is een stad en gemeente in de provincie Málaga, Andalusië, Spanje. Benalmádena Pueblo is het historische centrum van de stad en is bekend om zijn witgekalkte huizen, kerken, musea en plaatselijke feesten en evenementen. Benalmádena Costa is het toeristische gedeelte van de stad en biedt toegang tot stranden, recreatieve activiteiten, restaurants, bars en winkels. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar zon, zee en ontspanning en die willen genieten van het lokale leven, de natuur en de cultuur van Andalusië. Beide gebieden bieden een uniek inzicht in het leven aan de Costa del Sol.


Mijas (Pueblo) (28)

OP 1 UUR EN 5 MINUTEN van Casa Vivandalusia

Mijas Pueblo is een historisch wit dorp in Andalusië, Spanje, gelegen aan de Costa del Sol. Het is bekend om zijn traditionele Andalusische architectuur, schilderachtige straatjes, uitzicht op de zee en recreatieve activiteiten. Mijas Pueblo is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar rust, schoonheid en culturele bezienswaardigheden. Het dorp biedt toegang tot restaurants, bars, winkels en musea, evenals activiteiten zoals paardrijden, wandelen en golfen. Mijas Pueblo heeft ongeveer 8.000 inwoners en biedt een uniek inzicht in het leven aan de Costa del Sol.

Mijas Costa  is bekend om zijn stranden, recreatieve activiteiten en toeristische voorzieningen, zoals restaurants, bars, winkels en nachtclubs.


Álora (3)

OP 1 UUR EN 10 MINUTEN van casa vivandalusia

Álora  is een stad en gemeente in de provincie Málaga, Andalusië, Spanje. Het is bekend om zijn historische centrum, burchten, kathedralen en natuurparken. Alora is ook bekend om zijn traditie van potterie, beeldhouwwerk en ambachten, evenals om zijn plaatselijke feesten en evenementen. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar rust, schoonheid en culturele bezienswaardigheden. Alora heeft ongeveer 12.000 inwoners en biedt toegang tot restaurants, bars, winkels en musea. Het biedt ook activiteiten zoals wandelen, paardrijden en zwemmen. Alora biedt een uniek inzicht in het leven in het binnenland van Andalusië.


Iznájar (21)

op 1 uur en 10 minuten van Casa VIVAndalusia

Iznájar is een gemeente in de provincie Córdoba, Andalusië, Spanje. Het is bekend om zijn meer van Iznájar, een groot stuwmeer, en om zijn traditionele wit-gestucte huizen, kleine kerkjes en natuurreservaten. Iznájar is ook bekend om zijn plaatselijke feesten en evenementen, zoals de feria en de processie van de Virgen de las Nieves. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar rust, schoonheid en culturele bezienswaardigheden. Iznájar heeft ongeveer 6.000 inwoners en biedt toegang tot restaurants, bars, winkels en musea. Het biedt ook activiteiten zoals wandelen, paardrijden en zwemmen. Iznájar biedt een uniek inzicht in het leven in het binnenland van Andalusië.


Marbella (26)

OP 1 UUR EN 15 MINUTEN van Casa Vivandalusia

Marbella  is een badplaats en stad in de provincie Málaga, Andalusië, Spanje. Het is bekend om zijn luxe winkels, restaurants, hotels, golfbanen, stranden en nachtelijk uitgaansleven. Marbella is een populaire bestemming voor toeristen, zowel in de zomer als in de winter, en trekt veel rijken en beroemdheden aan. Het oude centrum van Marbella is bekend om zijn kleurrijke huizen, smalle steegjes en kleine plazas. De stad heeft ook diverse culturele bezienswaardigheden, waaronder musea, kerken en historische gebouwen. Marbella heeft ongeveer 140.000 inwoners en is een van de bekendste badplaatsen aan de Costa del Sol. Het biedt talrijke activiteiten, zoals golfen, zwemmen, paardrijden en watersport.


Ojén (31)

OP 1 UUR EN 20 MINUTEN van Casa Vivandalusia

Ojen  is een gemeente in de provincie Málaga, Andalusië, Spanje. Het is bekend om zijn traditionele wit-gestucte huizen en zijn omgeving met groene heuvels, bossen en wandelpaden. Ojén is een rustig dorp en is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar ontspanning en natuur. Het heeft ongeveer 5.000 inwoners en biedt toegang tot restaurants, bars en winkels. Ojén is ook bekend om zijn traditionele fiestas en evenementen, zoals de feria en de processie van La Virgen del Rosario. Het biedt activiteiten zoals wandelen, paardrijden en zwemmen.


Granada (18)

OP 1 UUR EN 30 MINUTEN van Casa Vivandalusia

Granada  is een stad en de hoofdstad van de provincie Granada in Andalusië, Spanje. Het is bekend om de Alhambra, een werelderfgoed-paleis en fort complex uit de Moorse tijd, en om de oude Arabische wijk Albayzín. Granada heeft een rijke historie en cultuur, met invloeden uit de Moorse en christelijke tijden. De stad heeft ook vele kerken, musea, parken en theaters. Granada heeft ongeveer 235.000 inwoners en is een belangrijke toeristische bestemming voor zijn historische en culturele bezienswaardigheden. Het is ook een populaire studentenstad, met een universiteit en een levendige uitgaansscène. Granada biedt activiteiten zoals wandelen, fietsen, musea bezoeken en uitgaan. Het is een fascinerende stad vol contrasten, waar moderne en traditionele architectuur en levensstijlen samenkomen.


Osuna (32)

op 1 uur 30 minuten van Casa Vivandalusia

Osuna  Osuna is een stad en gemeente in de provincie Seville, Andalusië, Spanje. Het is bekend om zijn historische architectuur, met mooie paleizen en kerken uit de 16e en 17e eeuw. Osuna heeft ook een rijke historie, met invloeden uit de Moorse en christelijke tijden. De stad heeft ongeveer 27.000 inwoners en is een belangrijk centrum voor landbouw en veeteelt. Osuna biedt activiteiten zoals wandelen door het historische centrum, bezoeken aan musea en kerken, en proeven van lokale gerechten en wijnen. Het is ook bekend om zijn traditionele fiestas en evenementen, waaronder de feria en de processie van La Semana Santa. Osuna is een verrassend onontdekte bestemming, met veel te ontdekken voor liefhebbers van cultuur, geschiedenis en natuur.


Benahavís (6)

op 1 uur 35 minuten van Casa Vivandalusia

Benahavís  is een gemeente in de provincie Málaga, Andalusië, Spanje. Het is bekend om zijn rijke historie en architectuur, met invloeden uit de Moorse tijd en de Renaissance. Benahavís is een rustig, prachtig dorp, gelegen in het hart van de Costa del Sol, bekend om zijn wijnproductie, uitstekende restaurants, en charmante, wit geschilderde huizen. Het is een populaire toeristische bestemming voor degenen die op zoek zijn naar een rustige, landelijke omgeving en de kans om de lokale cultuur te ontdekken. Er zijn vele activiteiten beschikbaar, waaronder wandelen, fietsen, paardrijden, golfen, en het bezoeken van de plaatselijke wijngaarden. Benahavís is een unieke bestemming, met prachtige landschappen en een rijke cultuur, en het is een must-visit voor liefhebbers van Spanje en haar tradities.


Istán (20)

op 1 uur 45 minuten van Casa Vivandalusia

Istán is een gemeente in de provincie Málaga, Andalusië, Spanje. Het is een klein, charmant dorp gelegen op slechts een paar minuten rijden van de kust. Het is bekend om zijn prachtige omgeving, met bergen, bossen en baaien. Istan is een populaire toeristische bestemming voor degenen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie, ver weg van de drukte van de stad. Het is een uitstekende plek voor wandelingen, paardrijden, golfen, en het ontdekken van de plaatselijke cultuur en geschiedenis. Er zijn vele prachtige stranden in de buurt en er zijn tal van restaurants en bars waar u kunt genieten van de lokale gastronomie. Istan is een idyllische bestemming, met veel te bieden voor natuur- en cultuurliefhebbers.


Setenil de las Bodegas (36)

op 1 uur 45 minuten van Casa VIVAndalusia

Setenil de las Bodegas  is een stad in de provincie Cádiz, Andalusië, Spanje. Het is bekend om zijn unieke architectuur, waarbij de huizen zijn uitgehakt in de rotsen boven de rivier de Trejo. Setenil is één van de meest bezochte witte dorpen in Andalusië, met een rijke historie en culturele tradities. De stad heeft een aantal kenmerkende monumenten, waaronder de kerk van Santa María en het kasteel. Bovendien biedt Setenil een panoramisch uitzicht over de omgeving en is het een uitstekende bestemming voor wandelingen en het verkennen van de omgeving. Bezoekers kunnen ook genieten van de lokale gastronomie, met specialiteiten zoals olijven, ham, en wijn. Setenil de las Bodegas is een unieke en fascinerende plek, en een must-visit voor liefhebbers van Spanje en haar tradities.

Ook interesant om te bezoeken in de buurt: RondaJúzcar.


Ronda (35)

op 1 uur 50 minuten van Casa VIVAndalusia

Ronda is een stad in de provincie Málaga, Andalusië, Spanje. Het is beroemd om zijn indrukwekkende brug, de Puente Nuevo, die over de kloof El Tajo ligt en een symbool is van de stad. Ronda staat ook bekend om zijn rijke historie, met bezienswaardigheden zoals het oude stadhuis, de kerk van Santa María en het Paleis van Mondragon. Ronda is ook een belangrijk centrum voor de beroemde stierenvechterscultuur van Spanje en herbergt het Museum of Bullfighting. Bovendien is Ronda omgeven door prachtige landschappen, met bergen, bossen en wijngaarden, die uitnodigen tot wandelingen en het ontdekken van de natuur. Bezoekers kunnen ook genieten van de lokale gastronomie, met specialiteiten zoals gazpacho, stierenvlees en ham. Ronda is een historische en prachtige stad, die een bezoek waard is voor iedereen die geïnteresseerd is in Spanje en haar culturele tradities.

Ook interesant om te bezoeken in de buurt: Júzcar, Setenil de las Bodegas


Casares (11)

OP 1 uur 55 minuten van casa Vivandalusia

Casares  is een gemeente in de provincie Málaga, Andalusië, Spanje. Het is bekend om zijn prachtige locatie op een heuvel, die uitzicht biedt op de Middellandse Zee en de omringende bergen. Casares is ook rijk aan historie en cultuur, met bezienswaardigheden zoals het kasteel van Casares, de kerk van de Asunción en het Moorse dorpje Casares Pueblo. Bovendien is Casares bekend om haar natuurlijke schoonheid, met wandelpaden en fietsroutes door de bossen en bergen. Bezoekers kunnen ook genieten van lokale producten, zoals olijfolie, wijn en ham. Casares is een rustige en idyllische plaats, die perfect is voor degenen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van de natuur en de lokale cultuur van Andalusië.

Tip: Ideaal te bezoeken samen met Gaucín.


Córdoba (15)

OP 2 UUR van Casa Vivandalusia

Córdoba is een stad in de regio Andalusië in het zuiden van Spanje. Het is bekend om zijn rijke historie en architectuur, met bezienswaardigheden zoals de Mezquita-Catedral, een indrukwekkende moskee-kathedraal die is omgebouwd tot een kathedraal tijdens de christelijke overheersing. Andere bezienswaardigheden in Córdoba zijn het paleis van de kaliefen, de joodse wijk en de stadsmuren. Het is ook de geboorteplaats van de filosoof Maimonides en de dichter Luisa de Padilla. Córdoba is ook bekend om haar tradities, zoals de Patios-feesten in mei, waarbij bezoekers kunnen genieten van prachtige bloementuinen en muziek. Córdoba is een kleurrijke en levendige stad, die een bezoek waard is voor degenen die geïnteresseerd zijn in de Spaanse geschiedenis en cultuur.
Córdoba werd op 17 december 1984 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.


Jaén (22)

op 2 uur van Casa Vivandalusia

Jaén is een stad en een provincie in Andalusië in het zuiden van Spanje. Het is de hoofdstad van de provincie Jaén en is bekend om zijn rijke geschiedenis en architectuur. Jaén is beroemd om haar kastelen, waaronder het kasteel van Santa Catalina, en haar historische kerken, zoals de Basiliek van de Verrijzenis en de Kerk van San Juan. De provincie Jaén is ook bekend om zijn productie van olijfolie, en bezoekers kunnen deze productie zien tijdens een bezoek aan een van de talrijke olijfgaarden. Andere bezienswaardigheden in Jaén zijn het museum voor religieuze kunst en de Parque Nacional de Sierra de Andújar, een natuurreservaat waar bezoekers kunnen genieten van wandelingen, wilde dieren en spectaculaire uitzichten.


Gaucín (17)

op 2 uur en 10 minuten van Casa Vivandalusia

Gaucín is een klein stadje in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje. Het ligt op een heuvel in de Serranía de Ronda, met uitzicht op de Straat van Gibraltar en het schiereiland Tarifa. Het stadje is bekend om zijn traditionele witte huizen, smalle straatjes en historische bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Gaucín, de Kerk van de Verlosser en de hervormde kerk. Gaucín is ook een populaire plek voor wandelaars en natuurliefhebbers, met vele wandelpaden en uitzichtpunten in de omgeving, waaronder het Parque Natural Sierra de Grazalema. Bovendien biedt Gaucín ook een aantal restaurants, bars en winkels voor bezoekers om te genieten van de lokale keuken en cultuur.

Tip: Ideaal te bezoeken samen met Casares.


Júzcar (24)

op 2 uur en 15 minuten van Casa Vivandalusia

Júzcar is een klein dorp in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje. Het is bekend om zijn opmerkelijke blauwe huizen, die in 2011 werden geverfd ter ere van de première van de animatiefilm "De Smurfen". Het dorp was oorspronkelijk wit, maar werd in korte tijd een toeristische trekpleister door de veranderde kleur. Het is nu een populaire bestemming voor fotografen, toeristen en smurfenliefhebbers. In Júzcar is er een toeristenbureau, restaurants, bars en winkels waar bezoekers kunnen genieten van de lokale cultuur en producten. Bovendien is het dorp omgeven door schitterende natuur, waaronder het Nationale Park Sierra de las Nieves, wat het tot een ideaal uitje maakt voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Ook interesant om te bezoeken in de buurt: Ronda, Setenil de las Bodegas


Gibraltar (19)

op 2 uur en 15 minuten van Casa Vivandalusia

Gibraltar is een kolonie van het Verenigd Koninkrijk gelegen aan de zuidkust van Spanje, aan de ingang van de Middellandse Zee. Het bekendst is om zijn rotsachtige schiereiland en beroemde aapjes, de Barbary macaques. Het beschikt over een rijke geschiedenis, met invloeden van de Phoeniciërs, de Romeinen, de Moorse overheersing en de Britse overheersing. Gibraltar heeft ook een bloeiende haven, die wordt gebruikt als een belangrijke scheepvaartroute voor vracht- en cruiseschepen. De stad zelf biedt een verzameling van winkels, restaurants, bars, musea en historische bezienswaardigheden, waaronder de kathedralen van St. Mary en St. Michael, het fort van Gibraltar en het Moorish Castle. Het is een populaire toeristische bestemming en wordt ook vaak bezocht door werknemers van de scheepvaart en de Britse legerbasis.


Sevilla (37)

OP 2 UUR EN 25 MINUTEN van Casa Vivandalusia


Sevilla is de hoofdstad van de provincie Sevilla in Andalusië, Spanje. Het is een historische stad die bekend staat om zijn rijke culturele erfgoed, waaronder de Giralda-toren, de kathedraal van Sevilla en het Alcázar-paleis. Sevilla is ook een belangrijk economisch centrum in Zuid-Spanje, met een levendige handels- en bedrijfssector. De stad is ook bekend om haar sfeervolle pleinen, mooie parken en haar nachtleven, waaronder talrijke bars, clubs en restaurants. Sevilla biedt ook een rijke geschiedenis en is de geboorteplaats van flamenco, een populaire muziek- en dansstijl in Spanje. Het is een populaire toeristische bestemming, die bezoekers verleidt met haar historische schoonheid en moderne charme.

De Wereldtentoonstelling van Seville was een internationale expositie die in 1992 in Seville, Spanje, plaatsvond. Het was de vierde internationale tentoonstelling die in Spanje werd gehouden, en had als thema "De Ontdekking van Amerika en de universele cultuur." Het evenement trok veel bezoekers uit Spanje en het buitenland en bood een uitgebreide kijk op de geschiedenis, cultuur en technologie van Spanje en de wereld. De tentoonstelling omvatte paviljoens van verschillende landen, waaronder Spanje, Portugal, Mexico, de Verenigde Staten en andere, waarin ze hun geschiedenis, cultuur en technologie presenteerden. Het evenement speelde een belangrijke rol in de economische ontwikkeling van Seville en bracht de stad op de kaart als een belangrijke toeristische bestemming.


Jerez de la Frontera (23)

op 2 uur 45 minuten van Casa Vivandalusia

Jerez de la Frontera  is een stad in het zuiden van Spanje, gelegen in de provincie Cádiz, in Andalusië. Het is bekend om zijn wijnproductie, in het bijzonder de Sherry, en wordt beschouwd als de thuisbasis van de Sherry-industrie. Jerez wordt ook geroemd om zijn flamenco-dans en muziek, en wordt beschouwd als een van de belangrijkste centra van de flamenco-cultuur. Andere bezienswaardigheden in de stad omvatten de gotische kathedraal, de Alcázar, de Royal Andalusian School of Equestrian Art en verschillende musea en wijnkelders. De stad heeft ook een lange geschiedenis en werd oorspronkelijk gesticht door de Feniciërs en werd later veroverd door de Romeinen, Visigoten en Moren.


Cádiz (8)

op 3 uur van Casa Vivandalusia

Cádiz is een historische havenstad in het zuiden van Spanje, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Het is de oudste stad van Spanje en een van de oudste nog bestaande steden van Europa. Cádiz heeft een rijke geschiedenis, waaronder verwijzingen naar de Feniciërs en de Romeinen. In de 19e eeuw was Cádiz een belangrijke havenstad en speelde een belangrijke rol in de Spaanse Burgeroorlog. De stad is bekend om zijn mooie historische gebouwen, waaronder de kathedraal, de Torre Tavira, en de kustbatterijen. Andere bezienswaardigheden zijn het Archivo General de Indias, het Parque Genoves en het centrum van Cádiz, met zijn smalle straatjes en pleinen. Cádiz is ook bekend om zijn festivals, waaronder het uitbundige carnaval van Cádiz.

Ook gefascineerd door Andalusië? Verneem er meer over via onze social media kanalen.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

tel:+32479444285