Zuheros

thuisbasis van de Cueva de los Murciélagos

Zuheros , prachtige oude stad met smalle, kronkelende straatjes

Zuheros is een klein dorp in de provincie Córdoba in de regio Andalusië in Spanje. Het ligt in de uitlopers van de Sierras Subbéticas, en heeft een bevolking van ongeveer 800 inwoners.

Het dorp staat bekend om zijn rijke geschiedenis, die teruggaat tot de prehistorie. De Romeinen vestigden zich hier en lieten verschillende overblijfselen na, waaronder mozaïeken en een aquaduct. Het dorp was ook een belangrijke Moorse nederzetting in de Middeleeuwen, en er zijn nog steeds overblijfselen te vinden van de Moorse architectuur, zoals het kasteel en de moskee.

Het dorp heeft een prachtige oude stad met smalle, kronkelende straatjes en witgekalkte huizen, die typerend zijn voor Andalusische dorpjes. Het is ook de thuisbasis van de Cueva de los Murciélagos, een van de belangrijkste grottenstelsels van Andalusië, met prachtige stalactieten en stalagmieten.

Zuheros heeft een rijke culinaire traditie, met gerechten zoals gazpacho, salmorejo (een koude soep van tomaten en brood), en ajo blanco (een koude soep van amandelen en knoflook). Het dorp produceert ook uitstekende olijfolie, die bekend staat om zijn hoge kwaliteit.

Het hele jaar door worden er verschillende festivals georganiseerd in Zuheros, waaronder het Feria de San Miguel in september, dat bekend staat om zijn stierenvechten en paardenwedstrijden, en het Carnaval in februari, waarbij de straten gevuld zijn met kleurrijke kostuums en muziek.

Als je op zoek bent naar een authentieke Andalusische ervaring, dan is Zuheros zeker een bezoek waard. Je kunt er genieten van de prachtige omgeving, de rijke geschiedenis en de heerlijke culinaire tradities.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12