Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VIND JE ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Cerro de San Cristóbal, Almería: Een Reis door Geschiedenis en Geloof

Cerro-de-San-Cristóbal,-Almería

Hoog boven de stad Almería uitkijkend, staat de Cerro de San Cristóbal als een bewijs van geschiedenis, geloof en veerkracht. Deze iconische heuvel, die de skyline domineert, wordt bekroond door een prachtig monument van het Heilig Hart van Jezus, een krachtig symbool dat sinds de eerste installatie in 1930 over de stad waakt.

Een Monument met Uitzicht

Het beeld, vervaardigd door de getalenteerde handen van José Navas Parejo, stelt Jezus voor met lang golvend haar, een baard, en een kalme blik die naar voren gericht is. Gekleed in een lange tuniek, zijn armen wijd geopend, uitgestrekt op heuphoogte, alsof Hij de stad in Zijn omarming verwelkomt. Dit beeld is niet alleen een religieus icoon; het is een symbool van bescherming en vrede voor de mensen van Almería.

Het monument bestaat uit drie verschillende elementen: het tempeltje, de peana en het beeld zelf. Het tempeltje, een klein paviljoen met een vierkante basis, heeft bogen aan alle vier de zijden en wordt bekroond door een kruisgewelf. De peana, of voetstuk, is eenvoudig maar waardig, samengesteld uit twee rechthoeken op elkaar, met minimale versieringen behalve een delicaat reliëf van Sint-Christoffel, de patroonheilige van reizigers.

Geschiedenis: Een Verhaal van Veerkracht

De reis van dit monument is verre van eenvoudig. Op 27 april 1930 werd het beeld voor het eerst op de heuvel geplaatst, een dag die diep in het collectieve geheugen van de burgers van Almería gegrift staat. Maar het verhaal nam een tragische wending tijdens de Spaanse Burgeroorlog, toen het oorspronkelijke beeld werd vernietigd, samen met de kapel die ooit op de plek stond.

Maar de geest van Almería is er een van veerkracht. In 1946 werd het beeld herboren, dankzij de inspanningen van Jesús de Perceval, een vooraanstaand beeldhouwer, en Guillermo Langle, een gerespecteerde architect die het nieuwe voetstuk ontwierp. Het monument werd opnieuw ingewijd door de bisschop van Almería, Alfonso Ródenas, waarmee een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis werd geopend.

De Restauratie van 2001: Nieuw Leven Inblazen

Tegen het einde van het millennium hadden tijd en verwaarlozing hun tol geëist van het monument en de omgeving. De erkenning van het belang van het behoud van dit geloofssymbool leidde tot een uitgebreide restauratie in 2001. Het beeld werd grondig gereinigd en het gebied eromheen werd hersteld, waardoor de site in zijn oude glorie werd hersteld.

Vandaag de dag staat Cerro de San Cristóbal niet alleen als een religieus symbool, maar ook als een cultureel en historisch monument. Bezoekers en lokale bewoners maken de bedevaart naar de heuvel om te genieten van het adembenemende uitzicht over Almería, en reflecteren op de veerkracht van zowel het monument als de mensen waarover het waakt.

Of je nu komt voor de geschiedenis, het uitzicht, of de spirituele betekenis, Cerro de San Cristóbal is een must-see bestemming die blijft inspireren en ontzag en eerbied opwekt.

bron: www.turismodealmeria.org

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram