Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Planetario de Málaga

Málaga geeft groen licht voor de bouw

Planetarium

"De sterrenhemel vertelt ons verhalen van eindeloze wonderen en oneindige mogelijkheden."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Málaga
Woensdag, 22 November
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+17° +21° +21° +19° +20° +22°
+12° +11° +12° +12° +13° +14°

Planetario de Málaga

Málaga geeft groen licht voor de bouw van de grootste planetarium van Spanje

Het stadsbestuur heeft de bouwvergunning verleend voor een planetarium tegenover het Benítez-park. Het zal het grootste in Spanje zijn en een van de grootste in de EU. De UTE Málaga Planetarium zal het project leiden, na het winnen van de aanbesteding van de gemeente voor het gebruik van het terrein gedurende 37 jaar.

Grootste van Spanje en een van de grootste in de EU

De zaal zal plaats bieden aan 432 personen met een diameter van 27 meter, waardoor het het grootste van Spanje en een van de grootste in de EU wordt. Er zullen ook 116 parkeerplaatsen op het terrein worden aangelegd. De verwachte investering bedraagt meer dan 5,3 miljoen euro, exclusief btw, en de bouwwerkzaamheden zullen twaalf maanden duren.

Omdat de locatie een strategische keuze is met een groot publiek bereik, zal het planetarium een belangrijk cultureel en educatief centrum worden voor de stad en de regio.

Uitdagingen

Maar de grootte van het project brengt ook uitdagingen met zich mee, met name op het gebied van financiering en technische uitvoering. Er zal nauw samengewerkt moeten worden met experts en belanghebbenden om ervoor te zorgen dat het planetarium aan alle verwachtingen voldoet.

Net als andere grote stadsontwikkelingsprojecten zal de bouw van het planetarium naar verwachting een impuls geven aan de lokale economie, met nieuwe werkgelegenheid en zakelijke kansen.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Málaga

Tot besluit

Ter conclusie zal het nieuwe planetarium van Málaga niet alleen een opvallende toevoeging zijn aan de skyline van de stad, maar ook een belangrijke rol spelen in het bevorderen van wetenschappelijk begrip en culturele verrijking voor de gemeenschap en bezoekers.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram