Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

El Cementerio de Casabermeja

De begraafplaats van Casabermeja, gebouwd in de 18e eeuw

Casabermeja

"Hier rusten verhalen, gefluisterd door de stille graven van Casabermeja. In elke steen ligt een hoofdstuk van het verleden, een herinnering die fluistert naar de levenden. Vergeet niet, voorbijgangers, dat het heden zijn wortels vindt in de geschiedenis van de rustende zielen."

+16
°
C
H: +16°
L: +10°
Casabermeja
Donderdag, 18 Januari
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+14° +12° +13° +16° +18° +17°
+ + + + +10° +10°

El Cementerio de Casabermeja

De begraafplaats van Casabermeja, gebouwd in de 18e eeuw, is een van de opvallendste en unieke begraafplaatsen in Andalusië. Sinds 1980 heeft het de status van Nationaal Monument, en sinds 2006 wordt het erkend als Cultureel Erfgoed. Deze begraafplaats, vaak vergeleken met een klein dorp van overledenen. Met zijn heeft smalle straatjes en verzorgde gevels die het een unieke sfeer geven.

El Cementerio de Casabermeja

De legende

Vanaf de weg is de begraafplaats duidelijk zichtbaar, met name de hogere grafmonumenten vallen op. Deze eigenaardigheid heeft geleid tot het valse gerucht dat in Casabermeja de doden rechtop worden begraven. Niettemin, los van deze legendes, is de realiteit dat deze heilige plek getuige is geweest van ontelbare verhalen door de jaren heen.

Gelegen in de omgeving van de kapel van San Sebastián, profiteert de begraafplaats van Casabermeja van een bevoorrecht landschap, met de rivier de Guadalmedina die aan de zuidkant stroomt. Deze omgeving biedt een serene en respectvolle setting voor degenen die in vrede rusten op hun percelen.

Casabermeja

Koning Carlos III

De oorsprong van deze begraafplaats gaat terug naar de behoefte aan een nieuwe ruimte voor begrafenissen, aangezien de nissen onder de kerk ontoereikend bleken. Aanvankelijk waren de bewoners terughoudend om op deze nieuwe plek begraven te worden, onder vermelding van de afstand tot God en de kerk. Echter, op bevel van koning Carlos III moesten alle begrafenissen naar de huidige begraafplaats verplaatst worden.

Om de perceptie van afstand tot het goddelijke te compenseren, werd de begraafplaats ontworpen met nissen rondom de kapel. Waarbij de opstelling van de huizen in het dorp ten opzichte van de kerk werd nagebootst. Dit symbolisme beoogde de begraafplaats spiritueel te integreren met het geloof en de gemeenschap. De nissen, net als de woningen in het dorp, werden gebouwd met frontons die gratie en elegantie toevoegen aan het architectonische geheel.

Onze Tips

Andere attracties in de buurt zijn o.a. Torre Zambra, Iglesia de Nuestra Señora del Socorro | turismo

Tot besluit

Concluderend is de begraafplaats van Casabermeja niet slechts een plek van eeuwige rust, maar een tastbaar bewijs van het leven en de ontwikkeling van deze Andalusische gemeenschap. Het zorgvuldige ontwerp, met architectonische invloeden die de verbinding met het goddelijke weerspiegelen, maakt het tot een uniek monument in de regio. Hoewel legendes over bijzondere begrafenispraktijken kunnen blijven bestaan, plaatst de culturele en historische rijkdom van deze begraafplaats het in de schijnwerpers als een plek van betekenis en eerbied.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram