Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Museo Y Casa Natal de Pablo Picasso,  Málaga

Picasso in Málaga: Twee Iconische Musea

Málaga

"Niet in de verre sterren, maar in de eenvoudige kunst van alledag, ontdekte Picasso de ware pracht van het leven."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Málaga
Woensdag, 22 November
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+17° +21° +21° +19° +20° +22°
+12° +11° +12° +12° +13° +14°

Museo Picasso Málaga

Het Museo Picasso Málaga, gelegen in de geboorteplaats van de kunstenaar in 1881, vervult de wens van Picasso om zijn werk te tonen in Málaga. Dankzij de gedeelde inspanningen van Christine en Bernard Ruiz-Picasso, schoondochter en kleinzoon van de kunstenaar, en de steun van de Junta de Andalucía, herbergt het museum 233 werken die de evolutie van Picasso's revolutionaire stijlen en technieken weerspiegelen.

De vroege academische studies tot de laatste schilderijen uit de jaren zeventig

Omdat de collectie de vroege academische studies tot de laatste schilderijen uit de jaren zeventig omvat. Biedt het een uitgebreid overzicht van Picasso's artistieke reis. Net als zijn vroege klassieke visie, omarmt het museum de overlappende vlakken van het kubisme en zijn experimenten met keramiek. Picasso's interpretatie van grote meesters en innovaties in zijn latere werken zijn hier allemaal te bewonderen.

Naast de permanente collectie biedt het Museo Picasso Málaga ook tijdelijke tentoonstellingen, educatieve activiteiten en culturele evenementen. De aanwezige bibliotheek en gespecialiseerde boekwinkel voegen een intellectuele

 

Geboortehuis Picasso: Fundación Pablo Ruiz Picasso - Museo Casa Natal

In het hart van Málaga, opgericht op 26 februari 1988 door het stadsbestuur, vindt men de Fundación Pablo Ruiz Picasso - Museo Casa Natal. Gehuisvest in het historische geboortehuis van de kunstenaar, is het een nationaal monument van historisch en artistiek belang.

Omdat het museum in 1997 uitbreidde naar het gehele gebouw na een grondige renovatie, werd het heropend door de Spaanse koninklijke familie. In 2005 volgde nog een uitbreiding met een nieuwe expositieruimte in de buurt. Net als het Museo Picasso Málaga, heeft deze stichting als doel de figuur en het werk van Picasso te promoten, verrijken en verspreiden. Dit met diverse activiteiten en een gespecialiseerd documentatiecentrum.

De Fundación organiseert exposities, lezingen, publicaties en educatieve programma's om Picasso's erfenis te belichten. Maar bovenal handhaaft het een documentatiecentrum dat zich richt op de kunstenaar en de avant-garde bewegingen.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Málaga

Tot besluit

Omdat het Museo Picasso Málaga het resultaat is van de gezamenlijke inspanningen van de familie Ruiz-Picasso en de Junta de Andalucía, speelt het een cruciale rol in het behouden van Picasso's erfgoed in zijn geboortestad. Maar de Fundación Pablo Ruiz Picasso - Museo Casa Natal biedt een unieke ervaring door het geboortehuis van de kunstenaar te presenteren als een monument van nationaal belang en een levendig cultureel centrum. Net als het Museo Picasso Málaga, breidt de Fundación zich voortdurend uit en omarmt het nieuwe uitdagingen om Picasso's nalatenschap levend te houden. 

Ter conclusie vormen beide musea een onlosmakelijk onderdeel van Málaga's culturele erfgoed, waar bezoekers kunnen genieten van Picasso's genialiteit en zijn evolutie als kunstenaar.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram