Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Parque Natural de los Alcornocales

Verrijzen als een kustbastion tegen de zeewinden

Parque Natural de los Alcornocales, Cádiz

"Het Parque Natural de los Alcornocales, waar de serene rust van eeuwenoude kurkeiken fluistert en de natuur haar eigen verhalen vertelt."

+17
°
C
H: +19°
L: +
Benalup-Casas Viejas
Maandag, 05 Februari
7-daagse weersvoorspelling
din woe don vri zat zon
+19° +18° +19° +15° +14° +14°
+10° +10° + +12° +10° +

Parque Natural de los Alcornocales

De Alcornocales verrijzen als een kustbastion tegen de zeewinden, zowel vanuit het westen als vanuit het oosten, beladen met vocht dat hun bossen omhult in een mist die de tijd lijkt stil te zetten.

Gevarieerd reliëf en rotsformaties

Aan de westelijke zijde van de Betic-bergen, tussen de provincies Cádiz en Málaga, is dit natuurlijke gebied een opeenvolging van steile bergen van verschillende hoogtes. Onder invloed van de erosieve krachten van de wind vertoont het zandsteen op de hoogten grillige vormen, gedomineerd door gigantische rotsplaten en steile kliffen. Waar kalksteen aanwezig is, zoals bij Las Motillas, ontstaat een van de meest interessante karstlandschappen van Andalusië. Met een overvloed aan grotten en holen.

Overvloedige regenval en unieke landschappen

De overvloedige regenval bepaalt de aanwezigheid van een uitgebreid netwerk van rivieren en beken. Die zowel naar de Middellandse Zee als naar de Atlantische Oceaan stromen. Dit leidt grotendeels tot het vormgeven van enkele van de meest buitengewone landschappen van het Iberisch Schiereiland. Zoals de zogenaamde "canutos" - smalle, diepe ravijnen in de bovenlopen van rivieren, die een bijzondere vegetatie herbergen.

Flora en fauna

De Alcornocales, zoals de naam al aangeeft, herbergt de grootste populatie kurkeiken van het Iberisch Schiereiland samen met veel aardbeibomen, kornoeljes en oleanders in zonnige omgevingen. Op schaduwrijke plekken komt het morisco-eiken voor, dat goed samengaat met overvloedige paddenstoelen. Op lagere hoogtes verschijnen "bujéos". Kleine vegetatie-eilanden die sporen bevatten van oude acebuche-bossen. Afgewisseld met heide, dwergpalm, mirte, gewassen, weilanden en zowel retinta- als vechtstieren.

Overvloed aan vogels

De nabijheid van de Straat van Gibraltar bevordert de aanwezigheid van vogels. Met maar liefst 18 roofvogels en talloze kleine vogels die door de lucht zweven of zich verschuilen in de kliffen. Amfibieën en reptielen, de helft van wat de Iberische Peninsula telt. En 11 soorten vleermuizen verborgen in grotten, spelen een belangrijke rol. Terwijl de berggeit het terrein van de toppen domineert, delen de bossen het leefgebied met de morisco-hert. Evenals genetkatten, dassen en genetkatten.

Botanische pracht van laurierbossen

De echte botanische hoofdrolspeler van het natuurlijke gebied zijn de laurierbossen die zich ontwikkelen in de "canutos". Een subtropisch bos dat lijkt te zijn verankerd in de tijd. De essen die de randen van de ravijnen bezetten, voorkomen dat het licht doordringt in de diepte van de kloof. Waar vochtigheid unieke massa's rododendron, laurier, hazelaar, wintergroen, els, hulst en zeldzame varens creëert. Terwijl de otter deze wateren doorkruist, vliegen merels, ijsvogels en talloze libellen over hen heen. Een teken van de kwaliteit van waterlopen zoals de Hozgarganta.

Onze Tips

Tot besluit

Het Parque Natural de los Alcornocales presenteert een harmonieus samenspel van gevarieerd reliëf, unieke rotsformaties, overvloedige flora en fauna, en een ongeëvenaarde botanische pracht. De combinatie van elementen maakt het tot een van de meest opmerkelijke natuurlijke gebieden op het Iberisch Schiereiland, waar bezoekers kunnen genieten van de rijke biodiversiteit en adembenemende landschappen.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram