Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Castillo de San Andrés

Gelegen aan de kust bij Carboneras

Castillo de San Andrés

"Laat de geschiedenis van Castillo de San Andrés je inspireren om hoog te blijven reiken, zelfs te midden van de ruïnes."

+19
°
C
H: +19°
L: +13°
Alcaucín
Zondag, 19 November
7-daagse weersvoorspelling
maa din woe don vri zat
+22° +19° +15° +13° +16° +17°
+13° +11° + + + +

Castillo de San Andrés

Het Castillo de San Andrés, gelegen aan de kust bij Carboneras, vindt zijn oorsprong in de noodzaak van kustverdediging. Het diende als een bolwerk tegen dreigingen, vooral na de opstand van de Morisken. De bouw ervan werd in het laatste deel van de 16e eeuw gestart op bevel van de Marqueses del Carpio, die hun wapenschild prominent plaatsten op de gevel.

De geschiedenis

De voltooiing van dit imposante fort vond plaats in 1621, met latere overdracht aan de Casa de Alba in de 19e eeuw. Het kasteel, nu een symbool van Carboneras, staat in het historische centrum en wordt gekenmerkt door een imposante toegangspoort met een halfcirkelvormige boog, waarop het wapenschild van de Marqueses del Carpio prijkt.

Architectuur

De structuur van het kasteel heeft een rechthoekige plattegrond met halfronde torens op drie van zijn hoeken. Binnenin is de ruimte ingedeeld rondom een binnenplaats, bekend als het "patio de armas". Dit ontwerp weerspiegelt de functionele aspecten van een militair bolwerk.

Locatie Castillo de San Andrés

De locatie van het kasteel, langs de kust van Carboneras, draagt bij aan zijn historische waarde. Het werd oorspronkelijk gebouwd als verdedigingslinie tegen mogelijke aanvallen vanuit zee, een cruciale rol tijdens tijden van politieke onrust en conflicten.

Castillo de San Andrés symboliseert de veerkrach

Hoewel het Castillo de San Andrés nu een vreedzaam monument is, herinnert het aan een tijd waarin verdedigingswerken essentieel waren voor de veiligheid van de gemeenschap. Het symboliseert de veerkracht van de stad en haar vermogen om zich aan te passen aan veranderende tijden.

De overdracht van het kasteel naar de Casa de Alba in de 19e eeuw benadrukt de historische veranderingen en de evolutie van machtsstructuren in Spanje. Het fort heeft getuige gestaan van verschillende periodes in de geschiedenis en draagt bij aan het culturele erfgoed van Carboneras.

Toegang

Het Castillo de San Andrés is open voor het publiek, maar voor toegang tot het interieur is het noodzakelijk om contact op te nemen met het stadhuis van Carboneras. Deze regeling zorgt ervoor dat bezoekers een dieper inzicht krijgen in de geschiedenis en architectuur van het kasteel.

Onze Tips

Tot besluit

In conclusie is het Castillo de San Andrés niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een tastbare herinnering aan het verleden van Carboneras. Door zijn imposante aanwezigheid en historische betekenis blijft het kasteel een intrigerende bestemming voor bezoekers die de rijke geschiedenis van de regio willen verkennen. Het openstellen van het kasteel voor het publiek, zij het met regels voor toegang tot het interieur, weerspiegelt de inzet van Carboneras om haar erfgoed te delen en te behouden voor toekomstige generaties.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram