Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Carnaval

"Carnaval in Andalusië, waar passie en vreugde samenkomen in een kleurrijk spektakel van dans, muziek en traditie."
Carnaval de Cádiz

Het Carnaval in Andalusië, vooral in Málaga, Cádiz, Torremolinos en Priego de Córdoba, is een populaire en multiculturele viering die voorafgaat aan de vastentijd. Deze festiviteit komt tot leven in Málaga met een kleurrijk en spontaan karakter, waarbij zowel het historische centrum als de wijken van de stad tijdens de warme wintermaanden worden overspoeld met recreatieve activiteiten.

Málaga

Georganiseerd door de Fundación Ciudadana del Carnaval begint het feest in Málaga met wedstrijden in het Teatro Cervantes, waar groepen zangers, muziekkorpsen, dansgroepen, kwartetten en koren strijden, met deelnemers uit de hele provincie en andere delen van Andalusië. De gastronomie speelt ook een belangrijke rol, aangezien elke wijk populaire proeverijen organiseert met gerechten als kool, stoofschotels, rijst en stoofpotjes, vergezeld van de onmisbare carnavalsliederen.

Het hoogtepunt van de viering is op straat in de week voor Aswoensdag, met als hoogtepunt het symbolische "begraven" van de ansjovis op de stranden van La Malagueta. Carnavalsmuziek vult de lucht van de stad, terwijl de details van de kostuums worden geperfectioneerd, die in Cádiz bekend staan als "tipo" en echte kunstwerken zijn die een uniek tintje aan het feest toevoegen.

Cádiz

In tegenstelling tot andere spectaculaire carnavals onderscheidt het Carnaval van Cádiz zich door zijn humoristische en luchtige uitstraling, waardoor het een langverwacht en enthousiast evenement is. De muziek die overal in de stad klinkt, creëert een unieke feestelijke sfeer. Bij dit evenement is het maken van kostuums een ware kunst, en de inwoners van Cádiz beleven intens een van de meest verwachte ludieke evenementen van de Spaanse carnavals.

Besluit

Samengevat onderscheidt het Carnaval in Andalusië, met speciale nadruk op Málaga en Cádiz, zich door zijn multiculturele en spontane karakter. Van de wedstrijden in het Teatro Cervantes tot de levendige vieringen op straat en op het strand, biedt deze viering een unieke ervaring die traditie, muziek, gastronomie en creativiteit combineert en eer betoont aan de culturele diversiteit van de regio.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram