Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Cementerio Municipal Inglés De Málaga

Oprichting in 1831: Een Verademing voor de Protestantse Gemeenschap

El Cementerio Inglés de Málaga

"Nooit vergeten, altijd herinnerd. Het Cementerio Municipal Inglés De Málaga bewaart de verhalen van degenen die rusten, als stille getuigen van het verleden."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Málaga
Woensdag, 22 November
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+17° +21° +21° +19° +20° +22°
+12° +11° +12° +12° +13° +14°

Cementerio Municipal Inglés

In 1831 werd de Engelse Begraafplaats van Málaga geboren als antwoord op een dringende behoefte. Voor de oprichting ervan stelde de dood van een protestant in Spanje een juridisch probleem, omdat begraafplaatsen gewijd waren aan de katholieke geloofsbelijdenis. In Málaga werden niet-katholieke begrafenisrituelen heimelijk uitgevoerd op het strand, een lugubere praktijk die de lichamen blootstelde aan de golven en de honden. Het ontbreken van een wettelijk kader dwong de Britse consul, Mr. William Mark, tot het zoeken van een oplossing.

Initiatief van Mr. William Mark: Een Stuk Grond voor Digniteit

William Mark, getuige van oneervolle begrafenissen, werd in 1824 benoemd tot Brits consul. Na jaren van inspanning kregen de Malagaanse autoriteiten in 1829 een stuk grond nabij de Almería-weg. Dit bevestigde het bestaan van de Engelse Begraafplaats, de eerste protestantse begraafplaats op het Iberisch Schiereiland. De eerste persoon die binnen de muren werd begraven, was Mr. George Stephens in januari 1831, gevolgd door Robert Boyd, geëxecuteerd vanwege zijn betrokkenheid bij een liberale opstand.

Bijdragen aan de Stad: Beroemde Personen

Deze begraafplaats herbergt individuen wiens acties hebben bijgedragen aan de huidige vorm van Málaga. Drie van de leuzen op het stadswapen zijn gerelateerd aan deze personages, zoals het ziekenhuis geschonken door de erfgenamen van Joseph William Noble en de heldendaad van Robert Boyd en José María Torrijos. Bovendien vonden bekende schrijvers zoals Jorge Guillén, Gerald Brenan en Marjorie Grice-Hutchinson hier hun laatste rustplaats.

175 Jaar Geschiedenis: Brits Bestuur

Gedurende meer dan 175 jaar werd de begraafplaats beheerd door opeenvolgende Britse consuls, met een kleine bijdrage van de eilandenregering. In 1903 stopte deze financiering, waardoor het onderhoud van de begraafplaats verslechterde, resulterend in verwaarlozing tegen het einde van de 20e eeuw. Ondanks de historische en culturele waarde kwijnde de Engelse Begraafplaats weg.

Wederopstanding in de 21e Eeuw: De Stichting Engelse Begraafplaats van Málaga

Vanwege de juridische leemte en de verslechterde staat van de begraafplaats nam de Britse consul Bruce McIntyre een cruciale beslissing. In 2006 droeg hij het eigendom over aan de Stichting Engelse Begraafplaats van Málaga, een non-profitorganisatie. Deze stichting nam de verantwoordelijkheid op zich om de begraafplaats te behouden, onderhouden en beheren als onderdeel van het historisch erfgoed van de stad. In 2012 verklaarde de Junta de Andalucía het als Cultureel Erfgoed en de Vereniging van Belangrijke Begraafplaatsen van Europa erkende het vanwege de artistieke, historische, literaire en botanische waarde.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Málaga

Conclusie: Een Levend Erfgoed

Vandaag de dag blijft de Engelse Begraafplaats van Málaga, na eeuwen van geschiedenis en een wedergeboorte in de 21e eeuw, een levend erfgoed. De culturele betekenis, ondersteund door de Stichting, maakt het tot een unieke plek in de geschiedenis van Málaga en Spanje. Deze begraafplaats herbergt niet alleen graven maar ook de herinnering aan degenen die hebben bijgedragen aan de rijkdom en diversiteit van de stad.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram