Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Catedral de la Encarnación de Málaga

Getuige van eeuwenlange culturele en architectonische evolutie

Catedral de la Encarnación de Málaga

"De prachtige Catedral de Málaga, waar geschiedenis en architectuur hand in hand gaan, nodigt uit tot contemplatie en bewondering."

+14
°
C
H: +15°
L: +11°
Málaga
Vrijdag, 05 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+14° +16° +16° +12° +14° +13°
+ + + + + +

Catedral de la Encarnación de Málaga

De Catedral de la Encarnación de Málaga, gelegen in het historische hart van Málaga, is getuige van eeuwenlange culturele en architectonische evolutie. De imposante structuur verrijst op de plaats waar ooit de Mezquita Mayor stond, binnen de oude Arabische stadsmuren. Deze strategische locatie weerspiegelt de overgang van de Moorse overheersing naar het tijdperk van de Reyes Católicos.

Spain VIVAndalusia

De architectuur

De toegang tot de Catedral verwelkomt bezoekers met majestueuze deuren die getuigen van de overgang van islamitische naar christelijke invloeden. Eenmaal binnen betreedt men een wereld doordrenkt van geschiedenis en religiositeit. Het oorspronkelijke ontwerp van Diego de Siloé, een vooraanstaande architect uit het Renaissance-tijdperk, schetste de fundamenten van deze imposante kathedraal. Elementen van late gotiek sieren de vroegchristelijke toevoegingen, en de symboliek van de toewijding aan Santa María de la Encarnación is prominent aanwezig.

Catedral de la Encarnación de Málaga

Geschiedenis van de Catedral de Málaga

Ondanks de rijke geschiedenis en architectonische pracht werd de bouw van de Catedral de Málaga gekenmerkt door trage vooruitgang gedurende de zeventiende eeuw. In deze periode kwam enkel het koor tot stand, een voorbode van wat nog moest komen. Het zou pas in de achttiende eeuw zijn dat het definitieve hoofdstuk van de kathedraal geschreven werd.

Spain VIVAndalusia

De voltooiing van het kerkschip

In de 18e eeuw werden de werken hervat en culmineerden in de voltooiing van het kerkschip. De oorspronkelijke pilaren met halfzuilen en Korinthische kapitelen werden uitgebreid met nieuwe pilaren en pilasters. Deze complexe structuur vormde de basis voor een intrigerend netwerk van halve koepels die de grootsheid van het godshuis versterken.

Spain VIVAndalusia

Een meesterwerk is van religieuze toewijding

Omdat de Catedral de Málaga een meesterwerk is van religieuze toewijding en architectonische genialiteit, heeft het een blijvende indruk nagelaten op bezoekers. De Reyes Católicos, fervente volgelingen van Maria, gaven het godshuis een duidelijke theologische boodschap door het te wijden aan Santa María de la Encarnación. Dit theologisch mysterie benadrukte de goddelijke incarnatie en Maria's essentiële rol in de verlossing van zonden, waarmee de nieuwe christelijke orde werd gevestigd.

Catedral de la Encarnación de Málaga

Toegang en tickets

De Catedral de Málaga is een indrukwekkend architectonisch meesterwerk dat bezoekers trekt van over de hele wereld. Wil je deze prachtige kathedraal verkennen? Hier is alles wat je moet weten over de toegang en tickets.

Om de Catedral de Málaga binnen te gaan, moet je eerst een toegangsticket aanschaffen. Deze tickets kunnen online worden gekocht via de officiële website van de kathedraal of ter plaatse bij de ingang. Het is raadzaam om vooraf online tickets te kopen om wachttijden te vermijden.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Spain VIVAndalusia

Tot besluit

Ter conclusie is de Catedral de Málaga niet alleen een architectonisch juweel uit het Spaanse Renaissance-tijdperk, maar ook een levendig testament van de culturele en religieuze evolutie van Málaga. De ligging, de toegangspoorten, en het rijke symbolisme weerspiegelen de unieke geschiedenis van deze majestueuze kathedraal, die bezoekers blijft betoveren met zijn grandeur en spirituele betekenis.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram