Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Museo de la Ciudad de Antequera

Een Historische Reis door de Tijd

Museo de la Ciudad de Antequera

"Nauw verbonden met de geschiedenis van Antequera, weerspiegelt het Museo de la Ciudad de Antequera de pracht van het verleden en de belofte van een betoverende toekomst."

+14
°
C
H: +15°
L: +
Antequera
Zondag, 04 Februari
7-daagse weersvoorspelling
maa din woe don vri zat
+17° +16° +16° +18° +11° +
+ + + + + +

Museo de la Ciudad de Antequera

In de indrukwekkende stad Antequera werd het Museo de la Ciudad de Antequera opgericht als het "Museo Arqueológico Municipal" door een besluit van de voltallige gemeenteraad op 4 augustus 1908, op initiatief van de archeoloog Rodrigo Amador de los Ríos. Het museum vond zijn eerste onderkomen in de gangen onder het Gemeentehuis, met name die grenzend aan de Iglesia de los Remedios. Gedurende meer dan vijftig jaar werd hier een belangrijke collectie historische stukken samengebracht, voornamelijk uit de Romeinse tijd.

Uitbreidings- en verbeteringswerken

Onlangs zijn er uitbreidings- en verbeteringswerken voltooid, waardoor het Museo de la Ciudad de Antequera nu behoort tot een van de belangrijkste gemeentelijke musea in de regio Andalusië.

Deze vernieuwingen, gefinancierd door de gemeente Antequera en het Project Red de Ciudades Medias del Centro de Andalucía, gesponsord door de Consejería de Turismo, Comercio y Deporte de la Junta de Andalucía, vertegenwoordigen een investering van bijna vijf miljoen euro, zowel voor de bouw als voor de museale inrichting.

Het Museo de la Ciudad de Antequera biedt een winkel, die tevens dient als garderobe, informatiepunt en ticketverkoop, een zaal voor evenementen en audiovisuele presentaties, administratieve kantoren, sanitaire voorzieningen, een zaal voor tijdelijke tentoonstellingen, opslagruimtes, restauratiewerkplaatsen en twintig permanente expositiezalen waar een lineair-chronologisch verhaal wordt verteld dat zich uitstrekt van de prehistorie tot vandaag.

Toegang en Openingstijden: Een Wereld van Mogelijkheden

Toegangsprijzen:

 • Volwassenen: €3
 • Kinderen (tot 12 jaar): €1
 • Studenten, jongeren en 65-plussers: €1.50
 • Groepen (tot 25 personen): €25 / Groepen (tot 55 personen): €55
 • Scholen en werklozen: €0.50

Openingstijden:

 • 1 oktober tot 30 juni: Dinsdag tot en met vrijdag, 10:00 - 14:00 uur en 16:30 - 18:30 uur. Zaterdag, 9:30 - 14:00 uur en 16:30 - 18:30 uur. Zondag, 9:30 - 14:00 uur (Gratis toegang). Maandag gesloten. Groepsbezoeken dienen telefonisch te worden geregeld: 952 708 300.
 • 1 juli tot 30 september: Dinsdag tot en met zaterdag, 9:00 - 14:00 uur. Zondag, 9:00 - 14:00 uur. Maandag gesloten. Geleide bezoeken voor groepen (meer dan 15 personen), op aanvraag via telefoon: 952 708 300.

Waarom dit Museum? Een Duik in de Geschiedenis

Het Museo de la Ciudad de Antequera biedt bezoekers niet alleen een rijke historische ervaring, maar ook een architecturaal meesterwerk dat de afgelopen jaren is verbeterd en uitgebreid. Het belang ervan wordt weerspiegeld in de stevige financiële steun van zowel de gemeente Antequera als de regionale overheid. Hierdoor heeft het museum de mogelijkheid gehad om niet alleen de collectie te vergroten, maar ook om moderne faciliteiten toe te voegen, waardoor het een must-visit bestemming is voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Maar er is Meer: Wat het Museum Uniek Maakt

Wat het Museo de la Ciudad de Antequera onderscheidt, is niet alleen de uitgebreide collectie historische artefacten, maar ook de veelzijdige faciliteiten die bezoekers een complete ervaring bieden. Van een informatieve winkel tot restauratieworkshops, het museum overstijgt de verwachtingen van een traditioneel archeologisch museum en nodigt bezoekers uit om de geschiedenis op een interactieve en boeiende manier te verkennen.

Net als de Stad Zelf: Een Mix van Erfgoed en Moderniteit

Antequera, als stad, weerspiegelt een perfecte mix van erfgoed en moderniteit. Deze dualiteit wordt weerspiegeld in het Museo de la Ciudad de Antequera, waar eeuwenoude artefacten harmonieus samengaan met hedendaagse voorzieningen. De recente renovaties hebben niet alleen de fysieke ruimte vergroot, maar ook de mogelijkheden voor educatieve programma's, culturele evenementen en interactieve exposities verbeterd.

Onze Tips

Andere leuke attracties in de buurt zijn o.a. de AlcazabaDolmen de MengaColegiata de Santa Maria la MayorIglesia del Carmen. | turismo

Ter Conclusie: Een Reis door de Tijd in Antequera

In conclusie biedt het Museo de la Ciudad de Antequera niet alleen een inkijkje in het rijke verleden van de stad, maar ook een hedendaagse ervaring die geschiedenis tot leven brengt. Met redelijke toegangsprijzen, diverse openingstijden en uitgebreide faciliteiten is dit museum een trekpleister die zowel geschiedenisliefhebbers als nieuwsgierige bezoekers zal bekoren. Een bezoek aan dit museum in het hart van Antequera is een reis door de tijd die de moeite waard is.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
 • Europ Assistance
 • ANWB
 • Vueling
 • Transavia
 • Tui
 • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram