Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Comares

Gelegen op een imposante rots

Comares

"Niet de hoogte van de bergen bepaalt de grootsheid van het uitzicht, maar de helderheid van het perspectief vanuit het hart van Comares."

+10
°
C
H: +11°
L: +
Comares
Zaterdag, 06 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+12° +13° +10° +11° +10° +10°
+ + + + + +

Colmares

Comares, gelegen op een imposante rots die het noorden domineert, biedt een adembenemend uitzicht over het Periana-dal en delen van de Montes de la Axarquía in het zuiden, met een uitgestrekt landschap dat zich uitstrekt over de Vélez-vallei en de Tejeda-bergketen. De welvaart van Comares draait voornamelijk om de productie van olijfolie, wijn en amandelen. Het is een verplichte stop op de Route van Olie, Wijn en Rozijnen.

Spain VIVAndalusia

De geschiedenis van Colmares

Met een Arabische oorsprong onthult de ligging van Comares zijn rol als uitkijkpost, en de fysieke kenmerken behouden de typische elementen van dorpen rondom een fort, met kronkelige en smalle straatjes, witgekalkte huizen, ramen met tralies en bloempotten vol geraniums.

De fascinerende integratie van steen in de witte huizen vormt een decoratief element op zich. Een wandeling door het doolhof van straatjes brengt je langs overblijfselen van oude Arabische nederzettingen, zoals de ruïnes van het fort, de heuvel van Maxmúllar, het Aljibe - dat in 1931 werd uitgeroepen tot Historisch-Artistiek Monument - en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Menswording (16e eeuw), in Mudéjar-stijl.

Spain VIVAndalusia

Ambachten

In Comares worden ambachtelijk kledingstukken en kledingstukken voor de traditionele 'verdiales' - dans- en zanggroepen - vervaardigd, vooral de spectaculaire hoeden. Op het gebied van gastronomie staan de lokale specialiteiten, gazpachuelo en puchero-soep, hoog aangeschreven. Wat folklore betreft, zullen bezoekers genieten van de unieke 'verdiales' van Comares, die zich onderscheiden door hun zeer snelle uitvoering ten opzichte van die in de omliggende bergen.

Spain VIVAndalusia

Feesten en festivals

Het diepgewortelde karakter van het volksfeest heeft geleid tot een eigen stijl van 'verdiales' in Comares: de "Almogía-stijl", de "Montes-stijl" en de "Comares-stijl", elk met een melodische en diepe instrumentale ritmiek die zeer geliefd is in de provincie. Ze worden op een unieke manier geïnterpreteerd, met een bijzondere benadering van het feest die de wilde schoonheid van de omliggende bergen weerspiegelt.

De 'Comares-stijl'-groep bestaat uit een viool, twee gitaren, een tamboerijn, twee bekkens en een luit. Elke 'verdiales'-groep heeft ook zijn eigen 'burgemeester', die verantwoordelijk is voor het organiseren en leiden van de groep tijdens optredens. In de 'verdiales' van Comares is niets overbodig; alles is doordrenkt van eeuwenoude kracht en een onmiskenbare, rijke traditie, met enkele herinneringen aan de Arabische invloeden.

Spain VIVAndalusia

Bezienswaardigheden

Wandel door het doolhof van straatjes en ontdek overblijfselen van oude Arabische nederzettingen, zoals de ruïnes van het fort, de heuvel van Maxmúllar, het Aljibe en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Menswording.

Spain VIVAndalusia

Comares vandaag & bereikbaarheid

Comares blijft trouw aan zijn rijke tradities, met ambachtelijke productie van kleding voor 'verdiales' en lokale culinaire specialiteiten zoals gazpachuelo en puchero-soep. Bereikbaarheid is mogelijk via goed verbonden wegen.

Onze Tips

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Colmares zijn o.a. Benamargosa, Vélez-Málaga, Torre del Mar en Almácharturismo

Ter Conclusie

Comares, met zijn adembenemende uitzicht, historische charme en unieke 'verdiales'-tradities, is een betoverende bestemming die de rijke geschiedenis en cultuur van de regio weerspiegelt. Bezoekers zullen genieten van de unieke mix van Arabische invloeden, lokale ambachten en heerlijke gastronomie in deze schilderachtige Andalusische stad.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram