Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Jerez de la Frontera

Wereldwijd bekend om zijn voortreffelijke wijnen en bodega's

La-estación-de-Jerez

"Jerez de la Frontera, waar de zon de wijngaarden streelt en de passie voor sherry in elke druppel dansend tot leven komt."

+20
°
C
H: +21°
L: +13°
Jerez de la Frontera
Zaterdag, 27 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+21° +19° +20° +20° +18° +19°
+12° +12° +10° +11° +11° +11°

Jerez de la Frontera

Een Wereld van Wijnen, Paarden en Flamenco

Jerez de la Frontera staat wereldwijd bekend om zijn voortreffelijke wijnen en bodega's. Maar deze stad heeft zoveel meer te bieden dan alleen wijn. Ontdek de prachtige paarden, de geboorteplaats van het flamenco-ambacht, en geniet van unieke en diverse ervaringen door middel van culturele, recreatieve en culinaire activiteiten.

Plaza de la Asunción, Jerez

Historisch Erfgoed en Culturele Pracht

De stad Jerez betovert bezoekers met zijn indrukwekkende historische erfgoed, waaronder de majestueuze kathedraal, het Alcázar, talloze kerken van onschatbare waarde en statige paleisachtige woningen. Een reis door de tijd, waar elke steen een verhaal vertelt. Een bezoek aan deze monumenten biedt een diepgaande duik in de rijke geschiedenis van Jerez.

Feria del Caballo Jerez

Levendige Festiviteiten door het Jaar heen

Jerez bruist van het leven, het hele jaar door. Dompel jezelf onder in de intensiteit van het Festival Flamenco, beleef de diepe emoties van de Semana Santa, geniet van de levendigheid van de Feria del Caballo, vier de oogsttijd tijdens de Fiestas de la Vendimia of proef de betovering van de kersttijd in Jerez. Elk evenement weerspiegelt de diepgewortelde cultuur en tradities van de stad.

Bodegas Fundador Jerez

Culinair Genot en Oenologische Ervaringen

Jerez biedt niet alleen een feest voor de zintuigen door kunst en geschiedenis, maar ook door zijn gastronomische verleidingen. Verwen je smaakpapillen met lokale lekkernijen en proef de verfijnde wijnen die de stad wereldberoemd hebben gemaakt. De perfecte combinatie van eno-gastronomisch genot wacht op de fijnproevers in de charmante eetgelegenheden van Jerez.

Cartuja de Nuestra Señora de la Defensión, Jerez

Een Bevoorrechte Ligging tussen Zee en Bergen

De strategische ligging van Jerez, tussen de zee en de bergen, opent de deuren naar diverse excursies. In slechts enkele minuten bereik je andere pittoreske steden in de provincie. Verken de prachtige Route of the White Villages of ontspan op de betoverende stranden van de Costa de la Luz. Jerez is de ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige ontdekking van de regio.

Onze Tips

Tip: Ervaar de magie van Jerez de la Frontera met paardenshows en betoverende flamenco-optredens!

Bestel nu eenvoudig en snel je tickets online om verzekerd te zijn van een plekje bij deze unieke culturele belevenissen. Laat je meeslepen door de gracieuze bewegingen van de Andalusische paarden tijdens de adembenemende paardenshows. En/of door de passievolle klanken en dansen van de flamenco.

Mis deze kans niet om de authentieke Spaanse cultuur te beleven. Boek je tickets vandaag nog en verzeker jezelf van een avond vol spektakel en emotie in het prachtige Jerez!

Bestel hier tickets voor paardenshows en flamencoshows aan voordelige prijzen. (klik links)

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Jerez zijn o.a. Cádiz, Medina-Sidonia, Vejer de la Frontera | turismo

De Rijkdom van Jerez in Korte Zinnen

In het hart van Jerez komen geschiedenis, cultuur, culinaire geneugten en natuurlijke schoonheid samen. Deze stad biedt een schat aan ervaringen, van de grandeur van de kathedraal tot de vurige passie van flamenco. Festivals brengen het hele jaar door leven in de straten, terwijl de omliggende natuur uitnodigt tot avontuurlijke verkenningen. Jerez, waar elke hoek een nieuw verhaal vertelt, is een bestemming die alle zintuigen prikkelt.

Alcázar de Jerez de la Frontera

Zeldzaam voorbeeld van Almohad-architectuur

Het Alcázar de Jerez, een zeldzaam voorbeeld van Almohad-architectuur op het Iberisch schiereiland, herbergt indrukwekkende elementen zoals de Torre Octogonal, de hoogste in de stad, en de historische Puerta de la Ciudad. De Mezquita, de enige overgebleven moskee in de stad, en het betoverende patio van ablutions zijn ook te bewonderen. De toegang omvat een verkenning van de Mezquita, het binnenplein, de tuinen, de Arabische baden en het majestueuze Palacio de Villavicencio, waar de Cámara Oscura is gevestigd.

Binnenin de Torre van Palacio de Villavicencio uit de 17e-18e eeuw, het oudste monument van de stad, kunt u genieten van de Cámara Oscura. De tour omvat ook twee tentoonstellingen: een over wereldwijde donkere kamers en een thematische expositie over Jerez, gepresenteerd door een gids die de meest opmerkelijke monumenten belicht. Ontdek Jerez's rijke erfgoed en architectonische pracht tijdens deze uitgebreide tour.

meer info

Catedral de Jerez de la Frontera

Combineert de gotische, barokke en neoklassieke stijlen

De prachtige kathedraal van Jerez, een meesterwerk uit de 17e eeuw, combineert de gotische, barokke en neoklassieke stijlen. Het imposante bouwwerk rijst op boven de oorspronkelijke Grote Moskee van Jerez en de oude Kerk van de Verlosser.

Binnenin vallen de kapellen van de Onbevlekte Ontvangenis, het Heilig Sacrament en de Zielen op, waarbij de laatste gewijd is aan de beroemde Christus van de Balk uit de 14e eeuw. Het kathedraalmuseum herbergt onder andere het schilderij "De Maagd Kind" van Zurbarán en werken van Juan Rodríguez "El Tahonero".

De klokkentoren, die zich buiten bevindt, is mogelijk gebouwd op de minaret van de oude moskee van Jerez de la Frontera. Omdat het een unieke fusie van stijlen betreft, is de kathedraal van Jerez een indrukwekkende getuige van de historische overgang.

Catedral de Jerez de la Frontera
meer info

Feria del Caballo

Bekroond met de status van Internationaal Toeristisch Belang

De Feria del Caballo in Jerez, bekroond met de status van Internationaal Toeristisch Belang, vindt jaarlijks plaats in het Parque González Hontoria, slechts een steenworp verwijderd van het historische centrum en andere attracties. De stad straalt gedurende een week van vreugde en plezier, waar de lokale wijnen, flamenco, paarden en de levendige sfeer centraal staan.

Oorspronkelijk ontstaan als een veehandelsmarkt, heeft de Feria del Caballo zich ontwikkeld tot een feest waar het Spaanse Purebred en Cartujana-paard de hoofdrol speelt. De festiviteiten omvatten een indrukwekkende paardenparade, traditionele wedstrijden in aanspanning, morfologische competities, klassieke dressuur, cowboyraces, de uitreiking van de Gouden Paardprijs en exposities van selectief vee. Jerez presenteert trots zijn culturele schatten: paarden, flamenco en wijn, waardoor de Feria del Caballo een unieke ervaring is voor bezoekers van over de hele wereld.

Feria del Caballo Jerez
(c) jerez.es
meer info

Bodegas Fundador

De oudste bodega van de stad

Bodegas Fundador, gelegen in Jerez de la Frontera, biedt een unieke ervaring. Als de oudste van de stad neemt de architectuur, de gebouwen, tuinen en binnenplaatsen je mee terug naar het romantische Jerez van de 18e eeuw. Tijdens je bezoek leer je over de geschiedenis van de drie belangrijkste merken in de geschiedenis van de Jerez-wijn en brandy. Je verkent de kelders uit de 18e en 19e eeuw en de oudste en meest bijzondere Bodega El Molino, met de oudste solera's en opmerkelijke handtekeningen zoals Alexander Fleming, Manolete, Lola Flores en koning Alfonso XIII.

Bodegas Fundador Pedro Domecq, opgericht in 1730, huisvest een uniek portfolio van Jerez-wijn- en brandymerken. De beroemde Harveys, wereldwijd het best verkochte Jerez-wijnmerk, is aanwezig op alle continenten met zijn Harveys Bristol Cream. Fundador is het meest internationale brandymerk en tevens de eerste Spaanse brandy. De Terry-brandycollectie geniet nationaal aanzien. Met Harveys, Fundador en Terry bieden de bodegas een ongeëvenaarde selectie in de wereld van Jerez-wijn en brandy.

Bodegas-Fundador-Jerez
meer info

Plaza de la Asunción

Vroeger bekend als Plaza de Los Escribanos

Plaza de la Asunción in Jerez, vroeger bekend als Plaza de Los Escribanos, is een boeiende architectonische en artistieke verzameling. Het harmonieert renaissance, Moorse en neoklassieke stijlen, met als middelpunt het monument voor de Hemelvaart, gevormd als een kaars. Hier bevinden zich het Oude Stadhuis en de Kerk van San Dionisio.

De Plaza de la Asunción is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een historisch juweel, omdat het de evolutie van verschillende kunststijlen weerspiegelt. Het Monument voor de Hemelvaart, met zijn verfijnde details en symboliek, vormt het pronkstuk van deze betoverende plek.

Plaza-de-la-Asunción-Jerez
meer info

Iglesia de San Miguel

Complex met een kathedraalachtige uitstraling

In het hart van de gelijknamige wijk staat de Sint-Michielskerk, die dateert uit de 15e eeuw. De bouw strekte zich uit over verschillende eeuwen, resulterend in een indrukwekkend complex met een kathedraalachtige uitstraling, waarin elementen van de Jerez-gotiek vermengd zijn met die van de renaissance en de barok.

De prachtige gevels vormen een opvallend kenmerk van de Sint-Michielskerk, samen met het schitterende altaarstuk, gemaakt door Martínez Montañés en José de Arce.

Aangemerkt als Cultureel Erfgoed, kreeg de Sint-Michielskerk in 1931 de status van Nationaal Historisch-Artistiek Monument. Ondanks de diverse architecturale invloeden vormt dit heiligdom een harmonieus geheel, omdat het de rijke geschiedenis van de regio weerspiegelt.

Iglesia-San-Miguel-Jerez
meer info

Estación de Jerez

Voorgedragen voor bescherming als Bien de Interés Cultural

Jerez de la Frontera herbergt een monumentaal treinstation met aanzienlijke architectonische waarde, waardoor het wordt voorgedragen voor bescherming als Bien de Interés Cultural. Het is historisch gezien een belangrijk spoorwegknooppunt, waar meerdere lijnen samenkomen, zoals Sevilla-Cádiz, Jerez-Bonanza en Jerez-Arcos de la Frontera. Omdat het station traditioneel een aanzienlijke passagiers- en goederenstroom kende, is het uitgegroeid tot een van de voornaamste stations in de regio Andalusië.

Maar de grootsheid van Jerez de la Frontera's treinstation beperkt zich niet alleen tot zijn verleden als knooppunt. Net als zijn historische betekenis blijft het station een centrale rol spelen in het moderne vervoersnetwerk, waardoor het een belangrijk symbool is van de lokale identiteit en connectiviteit. Ter conclusie is de bescherming van dit monumentale station niet alleen gerechtvaardigd vanwege zijn historische relevantie, maar ook vanwege zijn voortdurende rol in het hedendaagse spoorwegverkeer.

La-estación-de-Jerez
meer info

Iglesia de San Juan de los Caballeros

Een tempel van groot artistiek belang

San Juan de los Caballeros is een tempel van groot artistiek belang. Het behoudt zijn oorspronkelijke Moorse plattegrond, met gotische en renaissancistische secties. De prachtige maniëristische gevel, poorten en gekanteelde Moorse apsis uit de 14e eeuw zijn opmerkelijk.

Omdat het tempelcomplex een unieke mix van stijlen vertoont, biedt het een boeiende ervaring voor bezoekers. Maar de echte charme schuilt in de harmonie tussen de verschillende architecturale invloeden. Net als de tijd zelf, getuigt de tempel van de historische evolutie. Ter conclusie nodigt San Juan de los Caballeros bezoekers uit om de rijke artistieke erfenis te ontdekken die het door de eeuwen heen heeft behouden.

San-Juan-de-los-Caballeros-Jerez
meer info

La Cartuja de Santa María de la Defensión

De kartuizer abdij van Jerez

Gelegen aan de zuidelijke kaap van Spanje, waar Europa, Afrika en het Midden-Oosten samenkomen, is de kartuizer abdij van Jerez een van de schatten van de provincie Cádiz. In 1478 begon don Álvaro Obertos de Valeto met de bouw van deze abdij op de plek van een kapel gewijd aan Onze Lieve Vrouw van de Verdediging, ter herinnering aan een interventie van de Maagd die de christenen in de regio redde.

Ondanks de wendingen van oorlogen werden de kartuizers meerdere keren verdreven uit hun klooster. Na hun laatste terugkeer in 1948 herstelden ze een deel van de gebouwen die meer dan een eeuw waren verlaten. In 2002, als reactie op de oproep van paus Johannes Paulus II, vertrokken ze uit Jerez om een nieuwe vestiging in de jonge Kerk van Korea op te richten. Toen werd aan onze gemeenschap gevraagd om de traditie van gebed en eenzaamheid voort te zetten op deze plekken, ontworpen volgens de wijsheid van de heilige Bruno.

Cartuja-de-Nuestra-Señora-de-la-Defensión-Jerez
meer info

Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre

Wereldwijd bekend om haar unieke voorstelling

De Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre in Jerez de la Frontera staat wereldwijd bekend om haar unieke voorstelling "Cómo Bailan los Caballos Andaluces". Deze showcase lijkt op natuurlijke wijze de essentie van het werk van de instelling weer te geven. Het is echter belangrijk te benadrukken dat, buiten deze opvallende show, de school nog andere cruciale aspecten omvat.

Zo fungeert ze als cultureel en sociaal voertuig voor het Equestrian Heritage, selecteert ze paarden voor promotie, leidt ze ruiters op in de Hoge School, bevordert ze de conservering van de Doma Clásica en Vaquera, behoudt ze de reputatie van de Spaanse rijkunst en draagt ze bij aan het behoud van tradities en cultuur. Met haar voorstelling fungeert de school bovendien als gastvrouw voor de provincie Cádiz en als ambassadeur van Spanje in het buitenland, met jaarlijkse rondreizen door verschillende landen.

Dit alles maakt de Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre niet alleen een internationaal erkende locatie voor paardenshows, maar ook een hoeksteen voor het behoud en de promotie van Spaans erfgoed en cultuur op het gebied van paardrijkunst.

Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre
(c) realescuela.org
meer info

Palacio del Tiempo (Museo de Relojes)

Een neoklassiek-victoriaans herenhuis uit 1850

Het Palacio del Tiempo, gelegen in de Museos de la Atalaya, is een neoklassiek-victoriaans herenhuis uit 1850 met een unieke verzameling van 287 vintage klokken (17e tot 19e eeuw), waarvan velen nog steeds functioneren. Het beschikt over 9 aaneengeschakelde kamers, waarin opvallende stukken uit de gouden eeuw van Europese mechanische uurwerken te bewonderen zijn. Onder de handtekeningen van befaamde klokkenmakers zoals Frodsham, Losada, Berthoud, Guydamour, Lepaute, Robin, Leroy, Taylor, Marwick & Markham, Lepine, en anderen komen tot leven.

Hoewel het Palacio del Tiempo een uitstekende showcase is van historische klokken, zijn er uitdagingen, zoals het onderhoud van werkende mechanismen. Net als de tijdsperiode die het vertegenwoordigt, biedt dit museum niet alleen een glimp van het verleden, maar ook inzicht in de technologische vooruitgang. Ter conclusie is het Palacio del Tiempo niet alleen een museum, maar een levendig eerbetoon aan de kunst en techniek van oude uurwerken.

Palacio-del-Tiempo-Museo-del-Reloj--Jerez
meer info

Centro Andaluz de Flamenco

In de sfeervolle wijk Santiago

Het Centro Andaluz de Flamenco bevindt zich in de sfeervolle wijk Santiago in Jerez de la Frontera, de bakermat van illustere figuren in deze universele kunstvorm.

De hoofdzetel van het Centro Andaluz de Flamenco is het Pemartín-paleishuis, hoogstwaarschijnlijk eigendom van Dª. Antonia de Villavicencio, in de tweede helft van de 18e eeuw (1770-1780).

De voorgevel springt eruit door de vereenvoudigde vormen, vooral bij het centrale deel met de hoofddeur en het balkon, typerend voor de tweede helft van de 18e eeuw. De barokke-rococo binnenplaats, met zijn elegante ontwerp en verfijnde structuur, is het meest kenmerkende element van het Centro Andaluz de Flamenco.

Flamenco
meer info
logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram