Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Sierra de Aracena y los Picos de Aroche, Cortegana, Huelva

Diversiteit van Flora en Fauna

Sierra de Aracena y Picos de Aroche, Cortegana, Huelva

"De Sierra de Aracena en de Picos de Aroche, een betoverende plek waar de natuur fluistert en de geschiedenis spreekt."

+9
°
C
H: +10°
L: +
Cortegana
Dinsdag, 27 Februari
7-daagse weersvoorspelling
woe don vri zat zon maa
+13° +14° +12° +11° +13° +12°
+ + + + +

Sierra de Aracena y los Picos de Aroche

De Sierra de Aracena y Picos de Aroche beslaat het westelijke deel van de Sierra Morena, omdat het wordt beïnvloed door de vochtige Atlantische winden. Het biedt onderdak aan witte dorpen met geplaveide straten, net als uitgestrekte weilanden met steeneiken en kurkeiken, biologische olijfgaarden, moestuinen en kastanjebossen.

Deze bergketen heeft een golvend karakter, met zachte hellingen omdat deze hoofdzakelijk uit leisteen bestaat. Grote, beboste valleien wisselen af met beboste pieken en diep ingesneden, bijna magische ravijnen, waar de belangrijkste rivierassen doorheen stromen. Op de hogere hoogten, waar kalksteen domineert, verschijnen unieke geologische formaties, zoals de Grot der Wonderen in Aracena.

Diversiteit van Flora en Fauna

Eiken en kurkeiken domineren het landschap, maar op hogere hoogten gedijen ook zomereiken en steeneiken. Het vochtige klimaat maakt het mogelijk dat beuken en zomereiken gedijen, waardoor het landschap een meer noordelijk karakter krijgt. Op de kalkstenen gebieden nemen kastanjebossen de overhand, wat resulteert in een van de grootste bosmassa's op het Iberisch Schiereiland.

Rijke Biodiversiteit

Dankzij het goede beheer van de bossen herbergt de Sierra de Aracena y Picos de Aroche een rijke biodiversiteit. Het herbergt een belangrijke gemeenschap van roofvogels en is de thuisbasis van de grootste broedkolonie zwarte gieren van Europa. Daarnaast zijn er tal van bosvogels en zoogdieren te vinden, zoals de genetkat, het hert en het everzwijn.

Opmerkelijke Waterrijke Gebieden

Langs rivieren zoals de Ribera del Múrtigas zijn uitzonderlijke galerijbossen te vinden, waar een weelderige vegetatie het leven van amfibieën, vogels en een uitzonderlijke gemeenschap van zoetwatervissen mogelijk maakt. Niet te missen zijn ook de vele populaties van paddenstoelen en champignons die gedijen in dit vochtige klimaat, met de 'tana' en 'gurumelo' als enkele van de meest gewaardeerde soorten.

Onze Tips

Leuk om te bezoeken in provincie Huela is o.a. Almonaster la RealAracenaCorteganaEl RocíoHuelvaMinas de Riotinto | turismo Cortegana

Conclusie: Een Juweel in de Natuurlijke Schatkist van Spanje

In conclusie biedt de Sierra de Aracena y Picos de Aroche een divers en uitnodigend landschap, waarin de rijke flora en fauna gedijen dankzij het gunstige klimaat en het verstandige beheer van de natuurlijke hulpbronnen. Het is een waar juweel in de natuurlijke schatkist van Spanje, waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige landschappen, de overvloedige biodiversiteit en de traditionele charme van de dorpen.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram