Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Museo Arqueológico de Sevilla

De collecties van het museum zijn divers

Museo Arqueológico de Sevilla

"Door het verleden te begrijpen, kunnen we het heden beter begrijpen en de toekomst vormgeven."

+16
°
C
H: +17°
L: +
Sevilla
Zaterdag, 24 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+18° +16° +17° +18° +19° +19°
+ + + + + +

Museo Arqueológico

Aan het einde van de 19e eeuw begon de ontwikkeling van een openbare collectie van antiquiteiten in Sevilla, voornamelijk afkomstig uit de Romeinse stad Itálica. Deze collectie groeide en verhuisde in de jaren daarna naar het pabellón de Bellas Artes, ontworpen door Aníbal González voor de Exposición Iberoamericana de 1929.

Een Verdieping in de Structuur van het Museum

Het museum bestaat uit drie verdiepingen die verschillende perioden van de geschiedenis bestrijken. De kelderverdieping biedt een kijk op de prehistorie en protohistorie van de regio. Op de begane grond vindt men de Romeinse tijd, de Late Oudheid en de Middeleeuwen, terwijl de bovenverdieping ruimte biedt aan diverse faciliteiten en tentoonstellingsruimtes.

Belangrijke Collecties en Tentoonstellingen

De collecties van het museum zijn divers en omvatten prehistorische en protohistorische artefacten, met nadruk op de late bronstijd, evenals Romeinse stukken, voornamelijk uit Itálica. Er zijn ook middeleeuwse, Visigotische en islamitische artefacten te bewonderen. Momenteel wordt op de eerste verdieping een speciale tentoonstelling gehouden over het Tesoro del Carambolo.

Educatieve en Onderzoeksgerichte Faciliteiten

Naast tentoonstellingsruimtes herbergt het museum ook een bibliotheek, ruimtes voor tijdelijke exposities, een auditorium en verschillende werkruimtes voor intern gebruik. Hier wordt onderzoek gedaan, worden artefacten geconserveerd en gerestaureerd, en worden activiteiten georganiseerd om de collecties te verspreiden en het publiek te informeren.

Onze Tips

Tips voor een goed voorbereide trip

Ontdek de prachtige Catedral de Sevilla met gemakkelijke toegang en vooraf geboekte tickets. Geniet van het indrukwekkende interieur en bewonder de Giralda-toren. Bespaar tijd omdat je de wachtrij overslaat. Ervaar de grootsheid van dit architecturale meesterwerk, maar ook de serene sfeer binnen. Net als de gotische pracht, bieden onze tickets een naadloze toegang. Kies voor gemak en bewonder de pracht van Sevilla's kathedraal zonder gedoe.

Reserveer nu uw tickets hier en ontdek hier de beschikbare gegidste rondleidingen.

Catedral de Sevilla

Concluderende Gedachten: Een Belangrijke Culturele Instelling

Het Museo Arqueológico de Sevilla is niet alleen een bewaarplaats van waardevolle historische artefacten, maar ook een bron van kennis en educatie voor zowel lokale bewoners als bezoekers van Sevilla. Met zijn rijke collecties en educatieve programma's blijft het een van de meest waardevolle culturele instellingen in de regio.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram