Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Castillo de Iznájar (Castillo de Hisn Ashar)

Het symbool en de oorsprong van de stad

Castillo de Iznájar

"Het Castillo de Iznájar, ook bekend als Castillo de Hisn Ashar, vertelt eeuwenoude verhalen van kracht en geschiedenis, waar elke steen fluistert over vervlogen tijden."

+20
°
C
H: +21°
L: +13°
Huelva
Donderdag, 25 Januari
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+21° +19° +18° +17° +17° +18°
+13° +13° +13° +12° +12° +12°

Castillo de Iznájar

In het hoogste deel van de wijk La Villa staat het Castillo de Iznájar, het symbool en de oorsprong van de stad. De bouw begon in het midden van de 8e eeuw, waarschijnlijk door Hispano-Gotische bouwers. Het werd voortgezet met opeenvolgende reconstructies en uitbreidingen tot de 15e eeuw. Het Arabische oorsprong geeft de stad zijn naam, afgeleid van het zelfstandig naamwoord "hisn" (kasteel) en het bijvoeglijk naamwoord "al-ashar" (vrolijk).

District La Villa

In de 10e eeuw kreeg het kasteel de vorm die het nu heeft. In de 11e eeuw werden de muren rond de binnenplaats verhoogd en werd een eerste ommuurde ruimte gebouwd. Deze muren werden tijdens de Nasrid-periode versterkt en omvatte het huidige district La Villa. Het tweede ommuurde gebied, volledig Nasrid, paste zich aan het terrein aan en beperkte zich tot poorten en enkele muurgedeelten op de rots waarop de stad is gebouwd.

In de 18e eeuw werd het kasteel omgebouwd tot de woning van de beheerder van de hertog van Sesa, en behield deze functie tot de 20e eeuw. In 1991 werd het door de gemeente overgenomen van de laatste eigenaars (de Graaf van La Revilla en broers). Waardoor het deel ging uitmaken van het lokale erfgoed.

Archeologisch onderzoek en restauratiewerkzaamheden

Na archeologisch onderzoek door de regio Andalusië werden restauratiewerkzaamheden aan het monument gestart. De restauratie van het historisch erfgoed, gestart in maart 2007, was het gevolg van gemeentelijke investeringen. De medewerking van de provincie Córdoba via het "Programma voor Herstel van Historisch Erfgoed" en het convenant ondertekend via het zogenaamde "1% Cultureel Fonds". Dit als onderdeel van de maatregelen goedgekeurd in 2007 door de Gemengde Commissie gevormd door het Ministerie van Volkshuisvesting en het Ministerie van Cultuur.

Waarom deze restauratiewerken? Omdat het kasteel van historisch belang is en een integraal onderdeel is van het lokale erfgoed. De investeringen van zowel de gemeente als de provincie Córdoba tonen het belang van het behoud van cultureel erfgoed aan.

Maar deze restauratie was niet alleen mogelijk dankzij lokale inspanningen. Net als in veel andere restauratieprojecten was er externe steun, in dit geval van de Junta de Andalucía en het "1% Cultureel Fonds". Samenwerking tussen lokale overheden en hogere instanties is cruciaal voor het behoud van historische monumenten.

Castillo de Iznájar: de verschillende functies

Net als veel andere kastelen heeft het Castillo de Iznájar verschillende functies door de eeuwen heen gehad. In de 18e eeuw diende het als woning voor de beheerder van de hertog, wat aantoont hoe historische gebouwen zich hebben aangepast aan de veranderende tijden.

Onze Tips

Tot besluit

Ter conclusie heeft het Castillo de Iznájar niet alleen een rijke geschiedenis die teruggaat tot de achtste eeuw. Maar vertegenwoordigt het ook de inspanningen van de gemeenschap en externe instanties om dit erfgoed te behouden. De restauratie is niet alleen een fysieke vernieuwing van een oud kasteel, maar ook een symbolische daad van het behoud van culturele identiteit en geschiedenis.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram