Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Tohqa - El Puerto de Santa María

Michelin sterrenrestaurant: * - Guía Repsol zonnen: õ
Tohqa

"Het culinaire meesterwerk van Restaurant Tohqa in El Puerto de Santa María betovert de zintuigen en laat een onvergetelijke indruk achter, als een ster die schittert in de Michelin-gastronomie."

 

Tohqa

Tohqa, gelegen in El Puerto de Santa María, is een betoverende plek doordrenkt met geschiedenis. Het was voorheen een klooster en later een bar voordat het transformeerde tot een geliefd restaurant en nu de thuisbasis van het voormalige El Arriete. Het pand heeft een nieuwe uitstraling en een eigen karakter, met een rustiek-moderne ambiance, inclusief een bijzonder aangename interne patio.

Eduardo en Juan José Pérez

De drijvende krachten achter Tohqa zijn de gebroeders Eduardo en Juan José Pérez. Eduardo staat aan het roer van de keuken, waar hij zichzelf de "vuurkok" noemt, terwijl Juan de sommelier is en de eetzaal beheert. Hun passie ligt in de gegrilde gerechten van Andalusië. Gerechten met een blijvende focus op lokaal geproduceerde ingrediënten zoals paling, tonijn, garnalen en inktvis. Sommige producten komen zelfs rechtstreeks van de familieboerderij van hun vader in El Saucejo, in de provincie Sevilla.

Zaad, vuur, zout en pad

Op de menu's van Tohqa en Anafe hanteert Eduardo woorden zoals zaad, vuur, zout en pad om de ware essentie van het restaurant te verklaren. Hiermee wil hij de representatie van de omgeving en de mensen die hebben bijgedragen aan de authentieke betekenis van de regio onderstrepen.

Culinaire perfectie

Omdat Tohqa streeft naar culinaire perfectie met een unieke Andalusische flair, smelten de gerechten samen tot een harmonie van smaken. Het restaurant weerspiegelt niet alleen de passie van de gebroeders Pérez voor voortreffelijk eten, maar ook hun diepgaande verbinding met de regio. Kortom, Tohqa biedt een gastronomische reis doordrenkt met erfgoed en lokale trots, waar elke maaltijd een viering is van de rijke culinaire tradities van Andalusië.

Enkele van de vele Sterrenrestaurants in Andalusië: Aponiente, Noor, Bardal, Skina, Messina, Kaleja, Cañabota, Baga, BACK en Nintai | Michelin Gids, Guía Repsol

Tohqa

1 ster, 1 zon: Veredelde keuken, Eigentijds

de los Moros 4, El Puerto de Santa María, 11500, Spanje

+34 635 25 89 08

website

Faciliteiten & Diensten
  • Airconditioning
  • Terras
logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram