Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Museo del Puerto de Sevilla

Gelegen aan de oevers van de majestueuze Guadalquivir-rivier.

Museo del Puerto de Sevilla

"Ontdek de rijke geschiedenis van de haven van Sevilla langs de oevers van de Guadalquivir, waar het verleden en de toekomst samenkomen en waar bezoekers de vrijheid hebben om hun eigen interesses te verkennen."

+16
°
C
H: +17°
L: +
Sevilla
Zaterdag, 24 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+18° +16° +17° +18° +19° +19°
+ + + + + +

Museo del Puerto de Sevilla

Ontdek de rijke geschiedenis van het Museo del Puerto de Sevilla, gelegen aan de oevers van de majestueuze Guadalquivir-rivier. Het museum neemt je mee op een boeiende reis door de evolutie van de haven van Sevilla, met het water als centraal thema. Vanaf het moment dat de haven zich begon te vormen als een onafhankelijke ruimte tot aan het heden en de toekomst van deze bruisende havenstad.

De Oorsprong van de Haven: Sala I

De eerste zaal van het museum, Sala I, brengt je terug naar de verre oorsprong van de haven van Sevilla. Hier ontdek je hoe de haven langzaam vorm kreeg als een onafhankelijke entiteit, los van andere invloeden. Omdat dit het beginpunt was van een belangrijke ontwikkeling, wordt hier de basis gelegd voor de latere groei en bloei van de haven.

Van Middeleeuwen tot de 20e Eeuw: Sala II

Stap binnen in Sala II en maak een reis door de geschiedenis van de haven, van de middeleeuwen tot de eerste helft van de 20e eeuw. Hier zie je hoe de haven zich ontwikkelde en uitgroeide tot een belangrijk handelscentrum. Maar ook leer je over de uitdagingen en veranderingen die zich voordeden tijdens deze periode, zoals de industrialisatie en modernisering van de haven.

De Menselijke Invloed op de Rivier: Sala III

In Sala III ontdek je hoe de mens vanaf de vroege 20e eeuw steeds meer controle kreeg over de loop van de Guadalquivir-rivier. Omdat dit een cruciale verschuiving markeert in de relatie tussen mens en natuur, wordt hier de impact van menselijke activiteiten op de rivier belicht. Leer hoe de rivier werd gekanaliseerd en aangepast om tegemoet te komen aan de behoeften van de groeiende haven.

Het Heden en de Toekomst van de Haven: Sala IV en V

Net als Sala IV en V werpen een blik op zowel het heden als de toekomst van de huidige haven van Sevilla. Sala IV presenteert het huidige gezicht van de haven, met zijn moderne infrastructuur en levendige activiteiten. Maar Sala V biedt ook een vooruitblik op wat nog komen gaat, met aandacht voor toekomstige ontwikkelingen en uitdagingen waarmee de haven te maken kan krijgen. Ter conclusie, het Museo del Puerto de Sevilla biedt een fascinerende inkijk in de geschiedenis, het heden en de toekomst van een van de belangrijkste havens van Spanje. Kom langs en laat je betoveren door de verhalen die de rivier te vertellen heeft.

Onze Tips

Tips voor een goed voorbereide trip

Ontdek de prachtige Catedral de Sevilla met gemakkelijke toegang en vooraf geboekte tickets. Geniet van het indrukwekkende interieur en bewonder de Giralda-toren. Bespaar tijd omdat je de wachtrij overslaat. Ervaar de grootsheid van dit architecturale meesterwerk, maar ook de serene sfeer binnen. Net als de gotische pracht, bieden onze tickets een naadloze toegang. Kies voor gemak en bewonder de pracht van Sevilla's kathedraal zonder gedoe.

Reserveer nu uw tickets hier en ontdek hier de beschikbare gegidste rondleidingen.

Catedral de Sevilla
logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram