Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Puente Nuevo, Tajo de Ronda

Eén van de meest iconische symbolen

Ronda, Puente Nuevo

"De schoonheid van Puente Nuevo in Ronda is als een poëtische dans tussen hemel en aarde, waar geschiedenis en natuur samenkomen in een tijdloze omhelzing."

+9
°
C
H: +12°
L: +
Ronda
Vrijdag, 23 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+ +11° +10° + +10° +12°
+ + + + + +

Puente Nuevo

Ronda, een stad doordrenkt van geschiedenis en pracht, herbergt een van de meest iconische symbolen van Andalusië: het Puente Nuevo, oftewel de Nieuwe Brug. Deze indrukwekkende constructie van 98 meter hoog, gebouwd met stenen uit de diepten van de Tajo-kloof, is niet alleen een technisch meesterwerk maar ook het kloppende hart van de stad.

Symbool en de ziel van de stad

Omdat het Puente Nuevo en de Plaza de Toros de Real Maestranza de Caballería de Ronda samen het symbool en de ziel van de stad vormen, is een bezoek aan Ronda onvolledig zonder deze architecturale wonderen te aanschouwen. Net als de Plaza de Toros is het Puente Nuevo een symbool van de trotse tradities en het erfgoed van Ronda.

Niet alleen een verbindingspunt

De bouw van het Puente Nuevo opende nieuwe mogelijkheden voor Ronda. Omdat het de moderne wijk verbond met het oude stadscentrum en de stedelijke ontwikkeling bevorderde. Maar het is niet alleen een verbindingspunt. Het biedt ook adembenemende uitzichten op de hangende huizen langs de rand van de kloof.

Puente Nuevo: Een historisch monument

In het hart van deze majestueuze structuur bevindt zich een modern interpretatiecentrum. Omdat het niet alleen een historisch monument is, maar ook een educatief centrum dat de rijke geschiedenis en de omringende natuur van de brug belicht. Hier kunnen bezoekers meer te weten komen over de achttiende-eeuwse ingenieurskunst. En over de diverse aspecten van de omgeving van de brug, zoals de fauna, vegetatie, geologie, stedenbouw en geschiedenis.

Onze Tips

Tot besluit

Ter conclusie is het Puente Nuevo niet alleen een architectonisch wonder, maar ook een essentieel onderdeel van de identiteit van Ronda. Het is een brug tussen het verleden en het heden. Tussen technische prestaties en natuurlijke schoonheid. En het blijft een eeuwig symbool van trots en bewondering voor de bezoekers van deze historische stad.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram