Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Puerto José Banús. Puerto Deportivo de Lujo en Marbella

Waar luxe de horizon ontmoet, en elke ervaring een herinnering creëert

"Puerto José Banús, waar de zon zijn warme omhelzing deelt met luxe jachten en de bruisende energie van de Middellandse Zee weerklinkt in elke betoverende golf."

Puerto Banús

Puerto Banús, met meer dan 50 jaar geschiedenis, ontstond in de jaren 1960.  Toen begon oprichter José Banús met de bouw van een luxe woonwijk genaamd Nueva Andalucía. Zijn ontmoeting met Noldi Schreck, architect en ontwerper van het legendarische Beverly Hills, inspireerde de ondernemer tot een ambitieuzer, exclusief project met een internationale visie.

In 1970 werd Puerto Banús ingehuldigd als een mediterraans dorp in Andalusische stijl. Dit met luxueuze lanen versierd met kleurrijke tuinen aan de zee. De inauguratie trok meer dan 1500 genodigden, waaronder leden van de Spaanse koninklijke familie, Prins Rainier en Prinses Grace van Monaco als eregasten, en de jonge Julio Iglesias die het publiek vermaakte met zijn muziek.

Gelegen op vijf kilometer van het stadscentrum van Marbella, fungeert Puerto Banús als een toeristische trekpleister binnen de Costa del Sol. De internationale uitstraling van het gebied trekt toeristen aan.

Gerenommeerde restaurants, grote winkelcentra en ontwerpwinkels maken Puerto Banús een must-visit bestemming.

Coördinaten van deze locatie zijn 36° 28' 58.94" N en 4° 57' 17.23" W, met een groen lichtbaken volgens nautische kaart D-454.

Puerto Banús blijft een tijdloze bestemming, een blend van luxe en historie, waar de Middellandse Zee en Andalusische charme samenkomen.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram