Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Barrio Reina Victoria (Huelva)

Dwalen door deze straten lijkt op de herontdekking van een 19e-eeuwse ruimte

Barrio-Reina-Victoria

"Niet alleen straten en stenen maken een buurt, maar de gemeenschap die haar kleur geeft. Barrio Reina Victoria ademt de warmte van haar bewoners, waar elk huis een verhaal vertelt en samen weven we de rijke tapestry van onze gezamenlijke geschiedenis."

+20
°
C
H: +21°
L: +13°
Huelva
Donderdag, 25 Januari
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+21° +19° +18° +17° +17° +18°
+13° +13° +13° +12° +12° +12°

Barrio Reina Victoria

Barrio Reina Victoria, gelegen in het stadscentrum van Huelva, is meer dan alleen een verzameling gekalkte huizen met meer of minder decoratieve details die zowel Engelse als islamitische invloeden tonen. Het dwalen door deze straten lijkt eerder op de herontdekking van een 19e-eeuwse ruimte, een tijd waarin de geschiedenis van Huelva gekenmerkt werd door industrialisatie, mijnbouw en Britse invloeden.

De geschiedenis van Barrio Reina Victoria

De geschiedenis van Barrio Reina Victoria begint toen de Rio Tinto Company Limited besloot een woonwijk te creëren voor haar arbeiders in wat nu het stadscentrum is. Tegenwoordig is de wijk erkend als historisch ensemble en vertoont een gevarieerd esthetisch uiterlijk, het resultaat van verschillende fasen en uitbreidingen van het oorspronkelijke project van Gonzalo Aguado en Pérez Carasa uit 1916.

Negen parallelle straten en twee loodrecht daarop

Het oorspronkelijke plan voorzag in een ideale stadstuinlay-out: negen parallelle straten en twee loodrecht daarop, met tuinen op hun kruispunten en een groot openbaar plein. De toegang van buitenaf verliep via poorten, waarvan trappen naar beneden leidden met aan beide zijden hellingen. Het gebied rondom de wijk was bestemd voor voertuigen, terwijl het interieur bestemd was voor voetgangers.

71 identieke vrijstaande gebouwen in de vorm van een T

In 1916 bestond het oorspronkelijke project van de gemeentelijke architecten uit 71 identieke vrijstaande gebouwen in de vorm van een T, met één verdieping, bestaande uit keuken-eetkamer, 3-2 slaapkamers en toiletten. De rest van het perceel werd toegewezen aan groene zones. De huizen hadden zadeldaken met houten spanten en plafonds van riet en gips. De gevels waren bedekt met pleisterwerk en kalk.

Tussen 1923 en 1926 werden er verschillende modellen van twee verdiepingen met vier woningen per blok gebouwd. De hoofdgevels hadden houten roosters en zadeldaken.

Onze Tips

Tot besluit

Voor de inwoners van Huelva lijkt de geschiedenis van een ander tijdperk al ver weg, maar hier, in het volksmond genoemde "Barrio Obrero," herinnert men zich wandelend tussen Britse stijlhuizen, mijnbedrijven en arbeiderswoningen aan het verleden dat zich uniek vermengt met het heden.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram