Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Parque de María Luisa, Sevilla

Een geschenk van Infanta María Luisa aan Sevilla in 1893

Parque de María Luisa

"Laat jezelf verliezen in de betovering van Parque de María Luisa, waar de schoonheid van Sevilla tot leven komt."

+16
°
C
H: +17°
L: +
Sevilla
Zaterdag, 24 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+18° +16° +17° +18° +19° +19°
+ + + + + +

Parque de María Luisa

Het Parque de María Luisa, een geschenk van Infanta María Luisa aan Sevilla in 1893, vormt een belangrijk deel van de stad. Het werd aanvankelijk opgericht als deel van de tuinen van het Palacio de San Telmo en werd later opengesteld voor het publiek in 1911. Het park werd vervolgens gekozen als de belangrijkste locatie voor de Exposición Hispanoamericana van 1929.

Een unieke transformatie onder leiding van gerenommeerde architecten

Aníbal González en Jean-Claude Nicolás Forestier leidden de transformatie van de tuinen tot een openbaar park tussen 1912 en 1922. Forestier, een gerenommeerde Franse landschapsarchitect, bracht een romantische sfeer aan, geïnspireerd door lokale en Moorse invloeden. Dit resulteerde in iconische elementen zoals de Glorieta de los lotos en de Fuente de las Ranas.

Een park doordrenkt van geschiedenis en cultuur

Het park is doordrenkt van historische en culturele verwijzingen, zoals de Glorieta de Bécquer en de Glorieta de Cervantes, gebouwd in respectievelijk 1911 en 1916. Deze gloriettes zijn eerbetonen aan literaire figuren die Sevilla hebben beïnvloed. Ze vormen een aanvulling op de al bestaande pracht van het park.

Een centrum van artistieke uitmuntendheid tijdens de Expo van 1929

De bouw van opvallende structuren zoals de Plaza de España en de Pabellón Mudéjar markeerden de artistieke grandeur van het park tijdens de Expo van 1929. Deze monumenten, ontworpen door vooraanstaande architecten, getuigen van de ambitie en visie die het park omhullen.

Een tijdloze schat voor bezoekers van alle leeftijden

In de loop der jaren zijn er verschillende uitbreidingen en toevoegingen geweest, zoals de Glorieta Hermanos Álvarez Quintero in 1925-26. Het Parque de María Luisa blijft een geliefde bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen, die genieten van de prachtige tuinen, monumenten en de rijke geschiedenis die het park te bieden heeft.

Onze Tips

Tips voor een goed voorbereide trip

Ontdek de prachtige Catedral de Sevilla met gemakkelijke toegang en vooraf geboekte tickets. Geniet van het indrukwekkende interieur en bewonder de Giralda-toren. Bespaar tijd omdat je de wachtrij overslaat. Ervaar de grootsheid van dit architecturale meesterwerk, maar ook de serene sfeer binnen. Net als de gotische pracht, bieden onze tickets een naadloze toegang. Kies voor gemak en bewonder de pracht van Sevilla's kathedraal zonder gedoe.

Reserveer nu uw tickets hier en ontdek hier de beschikbare gegidste rondleidingen.

Catedral de Sevilla
logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram