Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Castillo San Miguel, Almuñécar

Een indrukwekkende Arabische vesting

Castillo de San Miguel Almuñécar

"Het eeuwenoude Castillo de San Miguel in Almuñécar ademt geschiedenis en charme, waar de stenen fluisteren over vervlogen tijden en de zee het decor vormt voor tijdloze verhalen."

+16
°
C
H: +16°
L: +14°
Almuñécar
Donderdag, 23 November
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+17° +18° +16° +20° +20° +20°
+14° +15° +15° +15° +17° +16°

Castillo de San Miguel

Het Castillo de San Miguel, gelegen op de Cerro de San Miguel en heersend over Almuñécar, is een indrukwekkend fort met een rijke geschiedenis. Het heeft zijn oorsprong in de tijd van de Feniciërs en Romeinen, zoals blijkt uit verschillende bronnen en Romeinse structuren. De Arabische invloed is echter het meest prominent, met de structuur die diende als een rustplaats voor de Nasrid-dynastie in de 13e eeuw.

De Napoleontische oorlog

In de late 16e eeuw, onder het bewind van koning Ferdinand, werden belangrijke toevoegingen gedaan, waaronder een gracht, een ophaalbrug en een imposante ingang met vier ronde torens. Tijdens de Napoleontische oorlog en de strijd voor onafhankelijkheid werd het kasteel gebombardeerd door de Engelse troepen, wat resulteerde in ernstige beschadigingen.

Later werd het zelfs gebruikt als christelijk kerkhof tot halverwege de 20e eeuw. Opvallend is een neoklassiek paviljoen, zonder duidelijke verbinding met de kasteelstructuur, dat mogelijk in de 18e eeuw is gebouwd en nu dienstdoet als het stadhuis.

Opmerkelijk is het neoklassieke paviljoen, schijnbaar zonder directe verbinding met de kasteelstructuur. Dit werd mogelijk gebouwd in de 18e eeuw en fungeert nu als het Museum van de Stad.

Eeuwenoude gangen van het Castillo de San Miguel

Het is een unieke ervaring om door de eeuwenoude gangen van het Castillo de San Miguel te dwalen, met overgangen tussen verschillende historische perioden. Bezoekers kunnen de mix van Fenicische, Romeinse, Moorse en Spaanse invloeden bewonderen.

Omdat het kasteel een getuige is geweest van verschillende beschavingen, is het een belangrijk cultureel erfgoed. De Romeinse overblijfselen en de Moorse architectuur maken het een historisch meesterwerk.

Maar wat het echt bijzonder maakt, is de toevoeging uit de 16e eeuw. Net als veel andere historische locaties heeft het zijn eigen verhaal over oorlog en herstel.

Bereikbaarheid

Net als andere forten heeft Castillo de San Miguel zijn deuren geopend voor moderne functies. Het neoklassieke paviljoen, hoewel ogenschijnlijk losgekoppeld, biedt nu ruimte aan het Museum van de Stad.

Het kasteel is open voor bezoekers met verschillende openingstijden, afhankelijk van het seizoen. Tussen april en juni, en van september tot oktober, is het open van dinsdag tot zaterdag, met ochtend- en middagsessies. In juli en augustus zijn de openingstijden uitgebreider, met avonduren beschikbaar. Van november tot maart zijn de openingsdagen beperkter.

Onze Tips

Andere leuke attracties in de buurt zijn: Acuario, Botanische tuin El Majuelo | turismo

Tot besluit

Ter conclusie is het Castillo de San Miguel niet alleen een plek van historisch belang, maar ook een levendig monument dat de tand des tijds heeft doorstaan. De combinatie van architecturale pracht en de veelzijdige geschiedenis maakt het tot een must-visit bestemming in Almuñécar.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram