Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Paseo de Antonio Machado o las Murallas

Een eerbetoon aan de beroemde dichter

Paseo de Antonio Machado o de las Murallas

"Elke stap op het Paseo de Antonio Machado is een reis door de tijd en de ziel van Spanje."

+9
°
C
H: +10°
L: 0°
Baeza
Donderdag, 21 December
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+14° +14° +13° +12° +12° +12°
+ + + + + +

Paseo de Antonio Machado

Baeza, een prachtige stad in Spanje. Herbergt niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook enkele betekenisvolle plekken die de sporen dragen van beroemde figuren. Waaronder de vermaarde dichter Antonio Machado. Een van de meest charmante locaties in Baeza is het "Paseo de Antonio Machado" en de oude stadsmuren die zijn wandelingen omlijstten.

Het Paseo de Antonio Machado strekt zich uit als een eerbetoon aan de beroemde dichter, die in 1912 naar Baeza verhuisde. Deze idyllische route voert bezoekers langs enkele van de meest schilderachtige plekken van de stad. Waaronder de oude stadsmuren die getuigen zijn van eeuwen geschiedenis.

De geschiedenis

Antonio Machado vond troost in Baeza na het tragische verlies van zijn jonge vrouw Leonor in 1912. De dichter vestigde zich in de stad om Frans te onderwijzen aan het instituut voor voortgezet onderwijs, gevestigd in de oude universiteit. Zijn melancholieke gemoedstoestand leidde hem naar de rust van het platteland en zijn wandelingen langs de stadsmuren en het pad van San Antonio.

Paseo de Antonio Machado vandaag

Vandaag de dag ademt het Paseo de Antonio Machado nog steeds de geest van de dichter. Bezoekers kunnen de betoverende sfeer ervaren terwijl ze door de straten dwalen die ooit zijn doordrenkt met de poëtische mijmeringen van Machado. De oude stadsmuren dienen als stille getuigen van het verleden, en het pad van San Antonio blijft een uitnodiging voor contemplatieve wandelingen.

Bereikbaarheid

De locatie is gemakkelijk bereikbaar, gelegen in het hart van Baeza. Bezoekers kunnen genieten van een ontspannen wandeling door de sfeervolle straten, en er zijn verschillende vervoersopties beschikbaar om de stad te bereiken.

Toegang

Het betreden van het Paseo de Antonio Machado en de stadsmuren is gratis, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. De stad verwelkomt bezoekers om de schoonheid en historische betekenis van deze plekken te ontdekken zonder enige financiële drempel.

Onze Tips

Tip: Rondleiding door de stad

Ontdek de betoverende charme van deze Spaanse parel tijdens een onvergetelijke rondleiding. Bewonder de indrukwekkende gotische, renaissance- en barokke bouwstijlen die de stad sieren.

Om je ervaring te optimaliseren, raden we aan om je tickets en rondleidingen vooraf te reserveren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je niets van het fascinerende erfgoed van Baeza mist.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Spain VIVAndalusia

Tot besluit

In conclusie, het Paseo de Antonio Machado en de oude stadsmuren van Baeza vormen een betoverende reis door de geschiedenis en het leven van de beroemde dichter. Bezoekers kunnen genieten van de sfeer die Machado inspireerde, en de gratis toegang maakt deze plekken nog toegankelijker voor een breed publiek. Ontdek het rijke erfgoed van Baeza en laat je meevoeren door de tijd terwijl je wandelt in de voetsporen van Antonio Machado.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram