Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Plaza del Mercado de Abastos, Carmona

Hier stond ooit een klooster van de Dominicanen

Plaza de Abastos

"De Plaza del Mercado de Abastos in Carmona is een levendig centrum waar de smaken van traditie en gemeenschap samenkomen."

+13
°
C
H: +14°
L: +
Carmona (Seville)
Woensdag, 27 December
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+15° +16° +16° +16° +15° +16°
+ + + + + +

Plaza del Mercado de Abastos 

Op de plek waar nu de markt staat, stond ooit een klooster van de Dominicanen, gewijd aan Santa Catalina. In de late 15e en vroege 17e eeuw werd het op 27 april 1837 onteigend voor openbaar gebruik als onderdeel van de desamortisatie onder Mendizábal.

De Huidige Markt

De huidige markt is een werk van Ramón del Toro, gebouwd in 1842 in de stijl van de grote Castiliaanse pleinen. Het is een groot rechthoekig binnenplein van 35 bij 45 meter, bestaande uit vier geportioneerde galerijen en kraampjes voor 28 handelaren, allemaal in neoklassieke stijl. Slechts een klein deel van de oude kloostergangen blijft bewaard.

Belang van het Marktplein

In het begin van de 20e eeuw werden andere gebouwen in het centrum opgericht die afbreuk deden aan de harmonie van het geheel. Daarom werden ze gesloopt, maar ze waren noodzakelijk vanwege de bedrijvigheid op de markt in die tijd.

Archeologische Ontdekkingen

Gedurende de geschiedenis van het gebouw hebben er opmerkelijke archeologische vondsten plaatsgevonden. Eind 19e eeuw ontdekte de Engelsman Jorge Bonsor Romeinse mozaïeken, die nu te zien zijn in de raadszaal van het stadhuis en in het Museum van de Romeinse Necropolis. In 2008 werd nog een mozaïek ontdekt, dat nu te bewonderen is in het Stadsmuseum.

Huidige Staat van de Markt

Tegenwoordig heeft de markt weinig activiteit als voedselmarkt; het is eerder een plein voor ontspanning, waar culturele evenementen plaatsvinden die het plein op feestdagen vullen. Er zijn ook nieuwe bedrijven, vooral horecagelegenheden, die proberen het huidige bezettingsniveau te verbeteren.

Onze Tips
logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram