Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Castillo de Castril

Gelegen op een imposante rotsachtige formatie

Castillo de Castril

"Het Castillo de Castril, een tijdloos bastion van geschiedenis en schoonheid, waar stenen fluisteren en de ziel van het verleden resoneert."

+14
°
C
H: +15°
L: +
Castril
Dinsdag, 02 Januari
7-daagse weersvoorspelling
woe don vri zat zon maa
+16° +15° + + + +
+ + + + -1° -1°

Castillo de Castril

Het Castillo de Castril, gelegen op een imposante rotsachtige formatie, belichaamt perfect de essentie van middeleeuwse grenskastelen in het islamitische tijdperk van Spanje. De keuze van de locatie werd sterk beïnvloed door de natuurlijke topografie. Met torens, muren en poorten die zich aanpasten aan de rotsen, hoogteverschillen en uitstekende punten. Het lijkt alsof de natuur zelf het kasteel heeft gevormd, waardoor het bijna één wordt met de omgeving.

Castril

De geschiedenis

Net als andere grenskastelen bestond het Castillo de Castril uit verschillende niveaus. Het bovenste niveau was exclusief bestemd voor militair gebruik. Dienend als laatste toevluchtsoord tegen vijandige aanvallen. Het onderste niveau huisvestte de burgerbevolking en de families van de verdedigers, met uitzondering van de hoogste hiërarchie, die meestal in het bovenste gedeelte woonde. De torens fungeerden als uitkijkposten en verdedigingspunten, slim geïntegreerd met de rotsachtige ondergrond.

Binnen het buitenste gedeelte van het fort waren andere huizen gegroepeerd langs de straten die nu bekend staan als "Villa Alta" en "Villa Baja". Ze werden beschermd door een kleine muur en hadden hun eigen ingangspoort, het huidige "Arco de la Villa".

Militaire garnizoensplaats

Na de oprichting van het Señorío de Castril in 1490 bleef het kasteel in gebruik als militaire garnizoensplaats tot het verdwijnen van het heerschappij in 1838. Op dat moment werd het schijnbaar verlaten, aangezien de militaire garnizoen niet langer werd gehandhaafd. Vervolgens werd het "ingenomen" door de bevolking van Castril, die het gebruikte als begraafplaats en waaruit stenen werden gehaald voor andere bouwwerken, wat leidde tot bijna volledige verdwijning van muren en sommige torens.

Transformaties van Castillo de Castril

Ondanks de latere transformaties blijft de ligging van het Castillo de Castril indrukwekkend. De geschiedenis ervan, van strategisch bolwerk tot gemeenschappelijk graf en bouwmateriaal, weerspiegelt de evolutie van de regio. De toegang tot het kasteel vandaag de dag biedt bezoekers een betoverende reis door de tijd, waarbij ze de sporen van verschillende tijdperken kunnen ontdekken.

Historische waarde

De historische waarde van het Castillo de Castril is onmiskenbaar, en het is toegankelijk voor het publiek om te verkennen en te begrijpen hoe dit architecturale meesterwerk werd gevormd door zowel menselijke inspanningen als de kracht van de natuur. Als je door de straten van "Villa Alta" en "Villa Baja" wandelt, kun je de gelaagde geschiedenis van dit kasteel voelen, dat ooit diende als een bastion tegen indringers en later een thuis werd voor de lokale bevolking.

Onze Tips

Andere leuke attracties in de buurt zijn o.a. Peña de Castril | turismo

Tot besluit

Ter conclusie is het Castillo de Castril niet alleen een fysieke getuige van de middeleeuwse geschiedenis, maar ook een weerspiegeling van de veerkracht en aanpassingsvermogen van mens en natuur. Het blijft een fascinerende bestemming, waar bezoekers kunnen genieten van zowel de indrukwekkende architectuur als de rijke geschiedenis die ermee verweven is.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram