Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Ayuntamiento de Sevilla

Een Historisch Meesterwerk

Ayuntamiento de Sevilla

"Samen bouwen we aan een levendig en welvarend Sevilla, waar iedereen zich thuis voelt."

+16
°
C
H: +17°
L: +
Sevilla
Zaterdag, 24 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+18° +16° +17° +18° +19° +19°
+ + + + + +

Ayuntamiento de Sevilla

Het Ayuntamiento de Sevilla, een monument uit de 16e tot de 19e eeuw, staat sinds 1931 gecatalogiseerd als Monument. Diego de Riaño ontwierp dit meesterwerk in de plateresque stijl, met de bouw gestart in 1526 en het eerste gemeentebestuur gehouden in 1556.

Een Strategische Locatie en Architectonisch Meesterschap

De keuze voor de Plaza de San Francisco als locatie voor het nieuwe gebouw was strategisch. Deze centrale, commerciële locatie, voorheen de locatie van het gelijknamige klooster, werd voor het project geselecteerd. Diego de Riaño kreeg de opdracht om een duurzaam gebouw te creëren met imposante gevels aan de Plaza Mayor.

Een Neoklassieke Transformatie in de 19e Eeuw

In de 19e eeuw onderging het Ayuntamiento de Sevilla een opmerkelijke transformatie onder leiding van Demetrio de los Ríos en Balbino Marrón. Met het afbreken van het klooster van San Francisco werd een renovatie gestart, waarbij de nieuwe neoklassieke voorgevel werd georiënteerd naar de Plaza Nueva. Het interieur werd heringericht rond twee patio's en een majestueuze trap.

Ayuntamiento de Sevilla: Een Schatkamer van Kunst en Geschiedenis

Het interieur van het Ayuntamiento is een schatkamer van kunst en geschiedenis. Opvallende kenmerken zijn onder andere de prachtige hoofdtrap en de kapittelzaal, waar ook een indrukwekkende collectie schilderijen te bewonderen is. Bovendien herbergt het Ayuntamiento het stadsembleem, waardoor het een cruciale historische rol speelt.

Onze Tips

Tips voor een goed voorbereide trip

Ontdek de prachtige Catedral de Sevilla met gemakkelijke toegang en vooraf geboekte tickets. Geniet van het indrukwekkende interieur en bewonder de Giralda-toren. Bespaar tijd omdat je de wachtrij overslaat. Ervaar de grootsheid van dit architecturale meesterwerk, maar ook de serene sfeer binnen. Net als de gotische pracht, bieden onze tickets een naadloze toegang. Kies voor gemak en bewonder de pracht van Sevilla's kathedraal zonder gedoe.

Reserveer nu uw tickets hier en ontdek hier de beschikbare gegidste rondleidingen.

Catedral de Sevilla

Ter Conclusie: Een Cultureel Juweel

Het Ayuntamiento de Sevilla blijft een cultureel juweel dat de rijke geschiedenis en architectonische pracht van de stad belichaamt. Van zijn bescheiden begin in de 16e eeuw tot zijn neoklassieke transformatie in de 19e eeuw, blijft dit monument een belangrijk symbool van de stad en een must-see bestemming voor bezoekers die de diepte van Sevilla's erfgoed willen ervaren.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram