Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Iglesia de Nuestra Señora del Socorro (Casabermeja)

Ooit een van de grootste landelijke kerken in de provincie

Casabermeja

"Te midden van de rust en pracht van de Iglesia de Nuestra Señora del Socorro in Casabermeja, vindt de ziel troost en vrede in de eeuwenoude stilte van dit heilige toevluchtsoord."

+21
°
C
H: +21°
L: +13°
Casabermeja
Vrijdag, 26 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+19° +17° +15° +14° +13° +14°
+12° +11° +10° + + +

Iglesia de Nuestra Señora del Socorro

De Iglesia de Nuestra Señora del Socorro, met wortels die teruggaan tot de 16e eeuw, heeft door de eeuwen heen een rijke geschiedenis doorgemaakt. In de 18e eeuw werd de kerk uitgebreid, waardoor het de omvang kreeg die we nu kennen. Ooit een van de grootste landelijke kerken in de provincie. Casabermeja groeide in de 18e eeuw uit tot een welvarende gemeenschap met meer dan 5000 inwoners, voornamelijk dankzij de wijnbouw.

Verschillende aanslagen doorstaan

Hoewel de kerk door de geschiedenis heen verschillende aanslagen heeft doorstaan, waaronder de Spaanse Burgeroorlog. Hierin werden delen van de beelden en kunstvoorwerpen verbrand. De kerk heeft het ook gediend als ontmoetingsplaats voor gemeentelijke bijeenkomsten en besluitvorming. Restauraties in 1976 en recentelijk, met name aan de muren en zijkanten, hebben de kerk in goede staat gehouden. Afgezien van de vloer die momenteel op sommige plaatsen wordt gerestaureerd.

Een opmerkelijk altaarstuk

De kerk, gebouwd in de vorm van een Latijns kruis met drie beuken, heeft een opmerkelijk altaarstuk met de Onze-Lieve-Vrouw van het Eeuwigdurende Redding als het middelpunt. Het bezit ook twee kapellen aan weerszijden van het dwarsschip, gewijd aan het Heilig Hart van Jezus en Jezus de Nazarener, die op Goede Vrijdag wordt uitgedragen.

Binnenin valt de oude houten deuren met aanzienlijke artistieke waarde op, elk uniek. Schilderijen uit de 18e eeuw, hoewel donker, tonen religieuze motieven van verschillende anonieme kunstenaars. De crypte onder de epistelbeuk herbergt de Maagd van Smarten en een crucifix uit het begin van de 20e eeuw.

Een karakteristieke gevel

Het exterieur wordt gedomineerd door de karakteristieke gevel die de interne structuur weerspiegelt, met drie duidelijk gescheiden beuken. De vijf verdiepingen tellende toren, aan de linkerkant van het hoofdaltaar, kenmerkt zich door zijn rode baksteen en huisvest klokken die niet alleen de tijd aangeven maar ook verschillende gebeurtenissen aankondigen.

Onze Tips

Leuke attracties in Casabermeja zijn o.a. Iglesia de Nuestra Señora del Socorro, Torre Zambra en El Cementerio | turismo

Tot besluit

Kortom, de Iglesia de Nuestra Señora del Socorro is niet alleen een historisch en religieus monument. Het is ook een levendig testament van Casabermeja's verleden en heden, waarbij de klokken van de toren dienen als getuigen van het ritme van het dagelijks leven in de gemeenschap.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram