Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Castillo árabe de Álora

Arabische vesting van Fenicische oorsprong

Castillo árabe de Álora

"Het Arabische Castillo de Álora, een tijdmachine van geschiedenis en architectuur, weeft het verleden tot een betoverend heden, waar de stenen fluisteren over eeuwenoude verhalen."

+16
°
C
H: +16°
L: +
Alora
Maandag, 18 December
7-daagse weersvoorspelling
din woe don vri zat zon
+16° +15° +15° +17° +18° +17°
+ + + + + +

Castillo árabe de Álora

Het Arabische kasteel van Álora is een Arabische vesting van Fenicische oorsprong, gelegen op de heuvel van de Torres in de stad Álora, in de provincie Malaga.

Oorspronkelijk van Fenicische oorsprong, werden de ruïnes door de Romeinen versterkt. Later werd het verwoest door de Vandalen tijdens een invasie. Het waren de Arabieren die het kasteel zouden herstellen en het omvormden tot een residentie en alcazaba.

VIVAndalusia

De geschiedenis

Bovenop de oude moskee werd de parochiekerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Menswording gebouwd, een constructie die bijna honderd jaar duurde, tussen 1600 en 1699. De kerk heeft drie beuken gescheiden door grote Toscaanse zuilen die bedekt zijn met houten balken.

Het kasteel werd getroffen door de aardbeving van 1680. Vanaf dat moment diende het als begraafplaats. In 1931 werd het uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument, ondanks dat van het kasteel alleen nog twee torens overeind staan, gedeeltelijk herbouwd, en een hoefijzerboog in de muur.

Ook zijn er in de kerktoren nog enkele kogelinslagen te zien, toegebracht door een squadron Franse cavalerie in augustus 1823. Met de schoten vernielden ze het herdenkingsplaatje van de bevrijding van Álora, dat was aangebracht door het Spaanse leger.

Castillo árabe de Álora

Aardbeving in 1680

Omdat het kasteel van Álora zijn oorsprong vindt in de Fenicische periode, heeft het een rijke geschiedenis die werd voortgezet door de Romeinen en later de Arabieren. Het werd een belangrijke vesting die verschillende invasies en verwoestingen heeft doorstaan. Ondanks de schade die het kasteel heeft opgelopen, bleef het een historisch en cultureel belangrijk monument.

Maar het lot van het kasteel nam een andere wending na de aardbeving van 1680. Door de verwoestende kracht van de aardbeving werd het kasteel ernstig beschadigd en verloor het zijn oorspronkelijke functie als militaire vesting. In plaats daarvan werd het omgevormd tot een begraafplaats, waarmee een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het kasteel begon.

Spain VIVAndalusia

Ups en downs

Net als vele andere historische gebouwen heeft het kasteel van Álora zijn ups en downs gekend. Van een Fenicische nederzetting tot een versterkte Romeinse structuur, tot de restauratie en transformatie door de Arabieren, het kasteel heeft een bewogen verleden. Ondanks latere schade en veranderingen, blijft het een tastbare getuige van de diverse culturele invloeden die de regio hebben gevormd.

Onze Tips

Andere leuke attracties in de buurt zijn: Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Encarnación | turismo

Tot besluit

Ter conclusie is het Arabische kasteel van Álora niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een symbool van de gelaagde geschiedenis van de regio. Van Fenicische oorsprong tot Romeinse versterking en Arabische restauratie, het kasteel draagt bij aan het culturele erfgoed van Álora en herinnert aan het rijke verleden van deze historische stad in de provincie Malaga.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram