Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Lucainena de las Torres

Een Historisch Juweel in de Sierra Alhamilla

Lucainena de las Torres

"Het hart van Lucainena de las Torres in Almería weerspiegelt de rust van de natuur en de warmte van de gemeenschap, waar elke steen een verhaal vertelt en elke zonsondergang een schilderij op zich is."

+15
°
C
H: +15°
L: +
Lucainena de las Torres
Dinsdag, 30 Januari
7-daagse weersvoorspelling
woe don vri zat zon maa
+15° +16° +16° +15° +17° +17°
+ + + + + +

Lucainena de las Torres

Lucainena, gelegen in de Sierra Alhamilla en behorend tot de comarca Sierra de Filabres, is doordrenkt van geschiedenis. Het landschap, ooit gewijd aan landbouw, vooral de teelt van druiven op vruchtbare grond, draagt de sporen van een rijke erfenis.

Oorsprong en Middeleeuwse Vesting

De naam Lucainena de las Torres heeft wortels in de geschiedenis, ooit genoemd als Lucainena de las Siete Torres door Madoz. Het toponiem heeft mogelijk een Iberische of hispano-romeinse oorsprong. De aanwezigheid van het middeleeuwse kasteel, dat de stad omringde, gaf het de toevoeging "de las Torres". Het was een strategisch verdedigingspunt tegen indringers die de bergen wilden doorkruisen van de kust naar het binnenland.

Van Al-Andalus tot Cristiana

In het tijdperk van Al-Andalus behoorde Lucainena tot de Tierra de Níjar. Met de christelijke verovering schonken de Reyes Católicos deze landen aan don Enrique Enríquez, vormende het señorío of het zogenaamde Estado de Tahal. Na de opstand van de moriscos in de Guerra de las Alpujarras (1568-1570) werd de stad verlaten, maar later herbevolkt volgens de bepalingen van Felipe II.

Opkomst en Neergang in de Moderne Tijd

De 16e en 17e eeuw brachten veranderingen, met de bouw van een nieuwe kerk op de plek van een oude moskee. In de 17e eeuw ging het dorp over naar de Marqués de Aguilafuente, mogelijk door huwelijk of verkoop. Het midden van de 18e eeuw toonde een bevolking van 429 volgens het Catastro de Ensenada. In de 19e eeuw kreeg Lucainena zijn juridisch-administratieve onafhankelijkheid na de afschaffing van señoríos in 1835. De opkomst van de mijnbouw in de 19e eeuw bracht economische bloei; in 1900 bereikte de bevolking zelfs 2.455 inwoners.

Lucainena de las Torres: Tradities en Toekomst

Naast zijn rijke geschiedenis staat Lucainena bekend om zijn tradities, waaronder het werpen van broodringen tijdens het feest van San Sebastián op 20 januari. De aanwezigheid van ijzerhoudende bronnen voegt een natuurlijk element toe aan het erfgoed van deze regio.

Onze Tips

Leuke dorpjes/ steden te bezoeken in provincie Almería zijn o.a. Almería, Cabo de Gata, Las Negras, Carboneras, Rodalquilar, Lucainena de las Torres | turismo

Lucainena de las Torres: Ter Conclusie

In conclusie is Lucainena niet alleen een historisch juweel in de Sierra Alhamilla, maar ook een levendige gemeenschap die zijn verleden koestert en zich opmaakt voor een veelbelovende toekomst.

Kom Ontdek Lucainena en Ervaar Zijn Rijke Geschiedenis en Levendige Tradities.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram