Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Castril

Gelegen in het Altiplano van Granada

Castril

"Natuurlijke schoonheid vind je in de eenvoud van Castril, waar de tijd lijkt te vertragen en de charme van het alledaagse het hart beroert.

+14
°
C
H: +15°
L: +
Castril
Dinsdag, 02 Januari
7-daagse weersvoorspelling
woe don vri zat zon maa
+16° +15° + + + +
+ + + + -1° -1°

Castril

Castril, gelegen in het Altiplano van Granada, ten noorden van de provincie, is een schilderachtig dorp dat trots oprijst aan de voet van de Peña, uitgeroepen tot natuurmonument. Langs het schilderachtige pad van de Cerrada strekken zich de overblijfselen uit van een rotskasteel uit de Almohaden-periode.

De omgeving wordt gekenmerkt door een adembenemend landschap en de aanwezigheid van het rotskasteel uit de Almohaden-periode.

De geschiedenis van Castril

Castril kent een rijke geschiedenis waarin verschillende culturen door de eeuwen heen hebben samengeleefd. De overblijfselen van het Almohaden-kasteel getuigen van het historische verleden van de regio.

Sinds de oorsprong hebben verschillende culturen door de eeuwen heen in Castril samengewoond, wat heeft geresulteerd in een rijk cultureel erfgoed op het gebied van stedelijke planning, architectuur, ambacht en landschap. Deze culturele diversiteit heeft zich eeuwenlang ontwikkeld om de bezoeker een toneel vol nuances te bieden. Elke dag vertegenwoordigt Castril een ware en spectaculaire voorstelling, waarbij het land, het water, de straten, de mensen en de levenscycli in harmonie met de natuur optreden. Kinderen zijn vrienden van de vogels die ook de straten bewonen, en de huizen dragen de onsterfelijke en gekalkte oude sporen op de gevels. Want Castril is zowel natuur als traditie.

Een doolhof van straten

Castril vormt een doolhof van straten met een stenen tapijt, bestaande uit honderden zusterhuizen. In Castril leiden alle straten naar ergens; alle straten hebben een bestemming, en elk van deze bestemmingen biedt een uniek beeld. Elke straat heeft een verhaal te vertellen, en elk verhaal heeft zijn eigen bewoners. Daarom was het niet vreemd dat je in de beroemde "Cuesta del río" verrast werd door Casildo met zijn raadsels, instrumenten, logische spellen en volkswijsheid. Want Castril is een paradijs vol paradijzen.

Bezienswaardigheden

Naast het indrukwekkende rotskasteel zijn er in Castril talloze bezienswaardigheden en monumenten die de architecturale en historische pracht van het dorp weerspiegelen. Van kronkelende straatjes tot gekalkte gevels, elke hoek vertelt een verhaal.

Castril vandaag

Vandaag de dag blijft Castril een levendig dorp, waar de lokale bevolking en bezoekers kunnen genieten van de harmonie tussen natuur en traditie. De straten bruisen van het leven, en de lokale bevolking draagt bij aan het behoud van de unieke identiteit van Castril.

Bereikbaarheid

Castril is goed bereikbaar met de auto, waardoor bezoekers gemakkelijk de charme van dit pittoreske dorp kunnen ervaren. De bereikbaarheid draagt bij aan de toegankelijkheid van Castril als bestemming voor diegenen die willen genieten van de schoonheid van de natuur en de rijke cultuur van de regio.

Onze Tips

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Castril zijn o.a. Huéscar en Castillejar | turismo

Ter Conclusie

Ter conclusie is Castril niet zomaar een dorp; het is een artistieke uitvoering waarin de natuur, traditie en de lokale gemeenschap samenkomen om een uniek en betoverend toneel te creëren. Het is een plek waar geschiedenis en hedendaagse levendigheid hand in hand gaan, en waar elke straat een nieuw hoofdstuk vertelt in het boeiende verhaal van Castril.

Het Natuurmonument Peña de Castril, in de provincie Granada, valt op door zijn uniekheid en schoonheid. De geologische formatie bevindt zich aan de linkeroever van de rivier Castril, naast het gelijknamige dorp, dat teruggaat tot 2.000 jaar geleden. De harmonieuze integratie van natuurlijke en menselijke elementen heeft een indrukwekkend cultureel landschap gecreëerd. Vanaf het uitkijkpunt, op meer dan honderd meter hoogte, geniet je van uitzonderlijke uitzichten op de Natuurparken Sierra de Castril en Cazorla, Segura y Las Villas, evenals de depressies van Baza en Guadix.

Het beeld van Christus van het Heilig Hart en de overblijfselen van een Arabisch kasteel getuigen van de historische betekenis van Peña. Bij het afdalen vanaf de kerk naar de kloof van de rivier Castril, bewonder je de schoonheid van het landschap met boomgaarden en verticale wanden. Het stadscentrum, met witte huizen en oude Arabische irrigatiesystemen, voegt een pittoresk tintje toe. De natuurlijke rijkdom omvat de exclusieve viooltjes van Cazorla. Kortom, Peña de Castril is een geologische en historische schat die een unieke ervaring biedt.

Het kasteel van Castril, emblematisch voor de islamitische periode in Spanje, integreert harmonieus met de natuur dankzij de unieke topografie van de Peña. De structuren, zoals torens en muren, passen zich aan aan rotsen en hoogteverschillen. In lijn met de traditie van grenskastelen heeft het zowel militaire als civiele niveaus. De op rotsen gewortelde torens vervullen een rol als uitkijkposten en verdediging.

Buiten het kasteel bevinden zich de straten "Villa Alta" en "Villa Baja" met hun eigen muur en de kenmerkende ingang, de "Arco de la Villa". Na de oprichting van het Heerlijkheid van Castril in 1490 diende het kasteel als militaire garnizoensplaats tot 1838. Verlaten, werd het door de bevolking omgevormd tot een begraafplaats en werden stenen weggehaald, waardoor het bijna verdween.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram