Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Murallas Urbana de Ronda

De Historische Stadsmuren van Ronda

Puerta y Murallas de la Cijara en Ronda

"Als de geschiedenis van een stad zich uitvouwt voor onze ogen, worden de muren getuigen van tijdloze verhalen."

+9
°
C
H: +12°
L: +
Ronda
Vrijdag, 23 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+ +11° +10° + +10° +12°
+ + + + + +

Murallas Urbanas

Ronda's Murallas Urbanas (stedelijke stadsmuren), met hoogtepunten zoals de Arco del Cristo en Puerta de Almocabar, vertonen een rijke geschiedenis. Omdat de stad op een rotsachtig uitsteeksel ligt, heeft het altijd een belangrijke strategische en defensieve waarde gehad.

Puerta de Almocabar: Een Historisch Juweeltje

De Puerta de Almocabar, gelegen in het zuidelijke deel van de medina, dateert uit de 13e eeuw. Omdat het een cruciale toegangspoort was, onderging het door de eeuwen heen verschillende aanpassingen en namen aan. Omdat het de enige ingang aan de zuidkant van de medina was, was het van vitaal belang voor de verdediging.

De Verdedigingswerken in het Oosten: Murallas de la Cijara

Net als de Puerta de Almocabar, waren de verdedigingswerken in het oostelijke deel van Ronda van groot belang. Omdat ze een dubbele verdedigingslinie vormden rondom de islamitische buitenwijken van Ronda, boden ze bescherming aan belangrijke locaties zoals de Arabische badhuizen.

De Westelijke Sector: Murallas de la Albacara en Puerta del Cristo

In het westelijke deel van Ronda zijn de verdedigingswerken van de Albacara en de Puerta del Cristo opmerkelijk. De Puerta del Cristo, ook bekend als de Puerta de los Molinos, diende als toegangspoort tot de oude Arabische medina en was essentieel voor de verdediging vanuit het westen.

Onze Tips

Toegankelijkheid en Conclusie

De historische stadsmuren (Murallas Urbanas) van Ronda zijn vrij toegankelijk voor bezoekers. Omdat ze een onschatbare historische en architectonische waarde vertegenwoordigen, zijn ze een must-see voor iedereen die de rijke geschiedenis van deze Andalusische stad wil ervaren.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram