Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Monasterio de la Cartuja (Granada)

Een meesterwerk van de Andalusische barokke architectuur

Monasterio-de-la-Cartuja Granada

"Het Monasterio de la Cartuja in Granada is een oase van sereniteit, waar geschiedenis fluistert en stilte spreekt."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Granada
Woensdag, 24 Januari
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+23° +23° +20° +18° +18° +16°
+13° +14° +13° +11° +10° +

Monasterio de la Cartuja

Het Monasterio de la Cartuja, ook bekend als het klooster van Onze-Lieve-Vrouw van de Assumptie, is een meesterwerk van de Andalusische barokke architectuur.

De bouw van dit imposante klooster begon met de toewijzing van grond door de Gran Capitán, Gonzalo Fernández de Córdoba. Ondanks zijn betrokkenheid werd het niet op die locatie gebouwd. In 1516 werden de werken hervat en duurden drie eeuwen, waarvan slechts een deel bewaard is gebleven door de vernietiging van sommige delen. Het bleef bewoond tot 1835.

Het klooster herbergt een indrukwekkende kunstcollectie

Ondanks de schade zijn enkele delen, zoals de kerk, sacristie en het heiligdom, prachtig gedecoreerd, met name het werk van meester Federico Hurtado Izquierdo in het laatste. Het klooster herbergt een indrukwekkende kunstcollectie, met name schilderijen van de kartuizer Juan Sánchez Cotán.

Het bezoeken van het Monasterio de la Cartuja is een onvergetelijke ervaring, want het onthult de pracht van de Spaanse en Andalusische barok. Met de Toeristenpas wordt deze culturele schat toegankelijk voor nieuwsgierige reizigers.

Het is interessant om te weten dat de oorspronkelijke grondtoewijzing door de Gran Capitán, hoewel het klooster daar niet werd gebouwd, cruciaal was voor het begin van het project. Het illustreert de complexiteit van historische gebeurtenissen en besluitvorming.

Hoewel delen van het klooster verloren zijn gegaan door de tand des tijds, blijven de bewaarde delen een eerbetoon aan de vakmanschap en toewijding van de bouwers. Het is een plaats van historisch belang en culturele rijkdom.

Onze Tips

Tip: Alhambra en Nasrid Paleizen

Een essentiële tip voor een bezoek aan Granada is het verkennen van de adembenemende Alhambra en de Nasrid-paleizen. Om teleurstelling en lange wachttijden te vermijden, is het raadzaam om je toegang vooraf te regelen door ruim van tevoren online tickets te bestellen. Door dit te doen, verzeker je jezelf van een vlotte toegang tot deze historische en prachtige bezienswaardigheden, waardoor je optimaal kunt genieten van je tijd in Granada.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Alhambra

Tot besluit

In conclusie biedt het Monasterio de la Cartuja een boeiende reis door de barokke geschiedenis van Andalusië. Met zijn weelderige decoraties en rijke kunstcollectie belichaamt het de grandeur van een tijdperk dat diep geworteld is in de Spaanse cultuur. Het is een must-visit voor liefhebbers van geschiedenis, architectuur en kunst.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram