Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Iglesia de Santa María de la Asunción (Carmona)

Een indrukwekkend voorbeeld van religieuze architectuur

Iglesia Prioral de Santa Maria de la Asunción Carmona

"Niet alleen stenen getuigen van geschiedenis, maar ook de stilte van de Iglesia de Santa María de la Asunción in Carmona spreekt boekdelen over eeuwen van betovering."

+13
°
C
H: +14°
L: +
Carmona (Seville)
Woensdag, 27 December
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+15° +16° +16° +16° +15° +16°
+ + + + + +

Iglesia de Santa María de la Asunción

De Iglesia de Santa María de la Asunción in Carmona, Spanje, is een indrukwekkend voorbeeld van religieuze architectuur met een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk gebouwd op de plek van de oude moskee, behoudt het nog steeds het patio van de vroegere ablutions.

Architectonische pracht

Deze architectonische pracht bereikt zijn hoogtepunt in het christelijke tempelgedeelte, dat is ontworpen volgens de Andalusische laatgotische esthetiek. Met een drieschepige indeling en kapellen tussen de zijdelingse steunberen, illustreert het de overgang van de islamitische naar de christelijke eredienst.

De constructie vond plaats gedurende de 15e en 16e eeuw

De constructie vond plaats in twee fasen gedurende de 15e en 16e eeuw. De eerste fase omvatte het koor, terwijl Diego de Riaño een belangrijke rol speelde in de tweede fase. De barokke invloed is nog steeds zichtbaar in de Puerta del Sol en de Sacramental-kapel.

De kerktoren, gestart in de 16e eeuw, werd voltooid in de 19e eeuw, met het kapiteel en de klok als donaties van Carlota Quintanilla.

Liturgische Visigotische kalender

Opmerkelijk is het liturgische Visigotische kalender ingekerfd op een van de zuilen in de patio. Het hoogaltaar, gemaakt in 1563 door Juan Bautista Vázquez, toont reliëfs die verwijzen naar het leven van Jezus en mariascènes.

De grote sacristie

De grote sacristie is niet alleen opmerkelijk vanwege de architectuur, maar herbergt ook een schat aan kunstwerken. Francisco Alfaro's processiekostbaarheden uit 1579-1584 vallen op, samen met een romaanse sculptuur van de Virgen de Gracia, de beschermheilige van de stad, en een Onbevlekte Ontvangenis gesneden door Pedro Duque Cornejo in 1724.

De sterrenhemelgewelf van de lantaarn, gelegen in het vierde travee van het middenschip, en de Capilla del Cristo de Los Martirios in flamboyante stijl, voegen nog meer pracht toe.

Tentoonstelling

Recentelijk is een tentoonstelling geopend voor het publiek, waarin de collectie van edelsmeedwerk, liturgische gewaden en schilderijen van Zurbarán en Bocanegra te bewonderen zijn.

Onze Tips

Tot besluit

De Iglesia de Santa María de la Asunción, als meesterwerk van architectuur en geschiedenis, blijft een tastbaar bewijs van de culturele evolutie en de overgang van religieuze invloeden in Carmona.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram