Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Convento de Belén, Antequera

Behorende tot de orde van de Barefoot Carmelites

Convento de Belén Antequera

"Het Convento de Belén, een oase van rust en geschiedenis, waar de stilte spreekt en de eeuwen fluisteren."

+8
°
C
H: +10°
L: +
Antequera
Zaterdag, 06 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+11° +12° +11° +11° + +11°
+ + + + + +

Convento de Belén

Het klooster, ooit behorende tot de orde van de Barefoot Carmelites tot de 19e eeuw, werd later overgenomen door de Poor Clares. Deze cloistered nonnen wijdden zich toe aan ambachtelijke kunst, met name de vervaardiging van mantecados en andere zoetigheden.

In 1628 was men al begonnen met de bouw van de kerk. De gevel is eenvoudig en gemaakt van een combinatie van steen en baksteen. De plattegrond heeft de vorm van een Latijns kruis, met onderling verbonden zijkapellen en een verhoogd gewelf in het transept. Bijzonder opvallend is de overvloedige decoratie van barok stucwerk op een blauwe achtergrond, een van de oudste in Antequera.

Het meest opmerkelijke aspect is echter de barokke decoratie met stucwerk op een blauwe achtergrond. Deze prachtige versieringen, een van de oudste in Antequera, geven de kerk een uniek karakter. Het is alsof de muren zelf spreken van een rijke spirituele erfenis.

De hoofdkerk

Ook in de hoofdkerk is de decoratie opvallend; er zijn vier religieuze beelden en een enorm doek uit het midden van de 17e eeuw (de aanbidding van de herders). Sommige auteurs schrijven dit meesterwerk toe aan Murillo, maar het is eigenlijk het werk van Fray Domingo, een monnik van de Descalzos- of barefoot-orde, waar verder weinig over bekend is.

Bereikbaarheid

Het Convento de Belén is gemakkelijk bereikbaar omdat het strategisch is gelegen in het centrum. Het biedt een serene omgeving, maar ligt net als andere bezienswaardigheden op loopafstand.

Toegang en tickets

De openingstijden van het klooster maken het gemakkelijk voor zowel lokale bewoners als toeristen om de pracht en praal van deze historische plek te ervaren. Van maandag tot en met zondag kunnen bezoekers tussen 8.00 uur en 17.30 uur de serene ambiance van het klooster verkennen. Op zaterdag zijn er zelfs rondleidingen beschikbaar van 10.30 uur tot 14.00 uur, waardoor een diepere duik in de geschiedenis mogelijk is.

En het beste van alles is dat de toegang tot dit culturele juweeltje helemaal gratis is. Een zeldzame kans om een glimp op te vangen van het verleden en de spirituele toewijding van de Poor Clares. Kortom, een bezoek aan dit klooster biedt niet alleen een reis door de tijd, maar ook een moment van bezinning en bewondering voor de kunst en toewijding die het erfgoed van de Barefoot Carmelites en de Poor Clares weerspiegelt.

Onze Tips
logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram