Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Plaza de la Asunción, Jerez de la Frontera

Vroeger bekend als Plaza de Los Escribanos

Plaza-de-la-Asunción-Jerez

"Niet de plaats, maar de momenten op het plein van de Asunción in Jerez maken herinneringen onvergetelijk."

+20
°
C
H: +21°
L: +13°
Jerez de la Frontera
Zaterdag, 27 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+21° +19° +20° +20° +18° +19°
+12° +12° +10° +11° +11° +11°

Plaza de la Asunción, Jerez de la Frontera

In het hart van Jerez bevindt zich de prachtige Plaza de la Asunción, vroeger bekend als Plaza de Los Escribanos. Een combinatie van stijlen van de Renaissance, Mudéjar en Neoklassiek. Centraal staat het indrukwekkende Monumento a La Asunción, ontworpen door architect Fernando de la Cuadra e Irizar en beeldhouwer Juan Luís Vasallo in 1952. Het geheel omvat het Antiguo Cabildo en de kerk van San Dionisio.

Monumento a la Asunción: Een Verfijnde Samensmelting

Dit monument is een meesterwerk van Fernando de la Cuadra e Irizar en Juan Luís Vasallo, ontstaan in 1952. Een platform met treden, omgeven door tien kolommen met kettingen, leidt naar een verhoogd platform met drie treden en een bankvormige basis. Hierboven verrijst een zuil die palmtakken symboliseert, met daarop de wapens van de pauselijke aanneming en Jerez, evenals twee cartouches met inscripties. Bovenop de zuil staan vier cherubijnen en daarboven een kapiteel. Hierop bevindt zich een cirkelvormige compositie van de twaalf apostelen die de afbeelding van de Maagd ontvangt, verheven op een wolk gedragen door engelen. Het werk wordt bekroond door een smeedijzeren stralenkrans met sterren en engelenhoofden die de Maagd omringt.

Architectonische Diversiteit in de Plaza de la Asunción

De Plaza de la Asunción weerspiegelt een harmonieuze mix van Renaissance, Mudéjar en Neoklassieke stijlen. Deze diversiteit is niet alleen zichtbaar in het Monumento a la Asunción, maar ook in de omringende gebouwen, zoals het Antiguo Cabildo en de kerk van San Dionisio.

Het Antiguo Cabildo: Getuige van Geschiedenis

Het Antiguo Cabildo, oorspronkelijk gebouwd als stadshuis, is een historisch gebouw op de Plaza de la Asunción. Het heeft getuige gestaan van vele belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Jerez. De architectonische stijl weerspiegelt de tijd waarin het werd gebouwd en draagt bij aan de charme van de plaza.

De Kerk van San Dionisio: Religieus Erfgoed

De aanwezigheid van de kerk van San Dionisio voegt een religieus aspect toe aan de Plaza de la Asunción. Het combineert prachtige architectuur met een rijke geschiedenis, waardoor het een must-visit is voor zowel gelovigen als liefhebbers van historische monumenten.

De Plaza de la Asunción is niet alleen een architectonisch wonder, maar ook een levendig cultureel centrum. Net als het Monumento a la Asunción, stralen de gebouwen op het plein een tijdloze schoonheid uit. De diversiteit in architecturale stijlen weerspiegelt de rijke geschiedenis van Jerez.

Een Plek van Samenkomst: Omdat Geschiedenis Hier Thuis is

De Plaza de la Asunción dient als een centrale ontmoetingsplaats voor bewoners en bezoekers. Omdat het Antiguo Cabildo en de kerk van San Dionisio hier staan, is het plein doordrenkt met historische betekenis. Het nodigt uit tot contemplatie van het verleden en bewondering voor de artistieke erfenis.

Een Uitnodiging tot Verkenning: Maar Tegelijkertijd Open voor Interpretatie

De diversiteit van architectonische stijlen op de Plaza de la Asunción nodigt uit tot verkenning. Maar het gaat verder dan alleen fysieke schoonheid; het opent deuren naar interpretatie en begrip van de evolutie van kunst en cultuur in Jerez.

Onze Tips
Tip: Ervaar de magie van Jerez de la Frontera met paardenshows en betoverende flamenco-optredens!

Bestel nu eenvoudig en snel je tickets online om verzekerd te zijn van een plekje bij deze unieke culturele belevenissen. Laat je meeslepen door de gracieuze bewegingen van de Andalusische paarden tijdens de adembenemende paardenshows. En/of door de passievolle klanken en dansen van de flamenco.

Mis deze kans niet om de authentieke Spaanse cultuur te beleven. Boek je tickets vandaag nog en verzeker jezelf van een avond vol spektakel en emotie in het prachtige Jerez!

Bestel hier tickets voor paardenshows en flamencoshows aan voordelige prijzen. (klik links)

Jerez

Ter Conclusie: Een Levendig Cultureel Erfgoed

De Plaza de la Asunción van Jerez, voorheen Plaza de Los Escribanos, is niet alleen een architectonisch en artistiek meesterwerk, maar ook een levendig cultureel erfgoed. Ter conclusie weerspiegelt het Monumento a la Asunción, te midden van Renaissance, Mudéjar en Neoklassieke invloeden, de rijke geschiedenis en diversiteit van deze betoverende stad. Het is een plek waar het verleden tot leven komt, en waar elke steen een verhaal vertelt.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram