Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Castillo de la Calahorra

Een imposante kasteel-paleis

El Castillo de La Calahorra

"Het Castillo de la Calahorra, een eeuwenoud bastion van geschiedenis en pracht, waar de stenen fluisteren en de tijd zijn verhalen onthult."

+12
°
C
H: +12°
L: +
Guadix
Zondag, 31 December
7-daagse weersvoorspelling
maa din woe don vri zat
+12° +16° +16° +15° + +
+ + + + + +

Castillo de la Calahorra

Het imposante Castillo de la Calahorra verrijst majestueus op de enige heuvel aan de voet van de Sierra Nevada, waar het uitkijkt over het uitgestrekte vlakke terrein van het Marquesado del Zenete. Het werd gebouwd in een tijd waarin de Spaanse architectuur een revolutie doormaakte, aangezien het het eerste bouwwerk was dat in het Renaissance-stijl in de Iberische regio werd opgetrokken. Dit markeerde een breuk met de overheersende gotische esthetiek die destijds bijna heel Europa beheerste, omdat het Renaissance-stijl al in Italië de norm was.

De bouw

De bouw van het kasteel-paleis vond plaats in een opmerkelijk korte periode van slechts drie jaar, tussen 1509 en 1512. Zijn uiterlijke verschijning wordt gekenmerkt door een rechthoekige plattegrond, met aan elk van de vier hoeken vier cilindrische torens die bekroond zijn met koepels. Ondanks het massieve en sobere exterieur vormt het interieur een opmerkelijk contrast, met een prachtige en elegante binnenplaats in Renaissance-stijl. Deze binnenplaats is voorzien van twee verdiepingen met verfijnde bogen, prachtige balustrades van Carrara-marmer en een trap die artistieke waarde toevoegt aan het geheel.

Castillo de la Calahorra vandaag

Het Castillo de la Calahorra is aangewezen als nationaal monument en is momenteel eigendom van de Hertog van Infantado. Ondanks zijn privébezit kan het interieur bezocht worden, zij het met enige moeite, na voorafgaande afspraak met een beheerder die de eigenaren in La Calahorra hebben aangesteld.

De geschiedenis

De geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk weerspiegelt de overgang van gotische naar Renaissance-architectuur, met La Calahorra als pionier in Spanje. Deze architecturale verschuiving weerspiegelt de culturele en artistieke invloeden die door Europa stroomden, waarbij Italië als bakermat van de Renaissance fungeerde.

Helaas staat het kasteel-paleis momenteel in een staat van verwaarlozing, ondanks zijn historische en artistieke waarde. Dit roept vragen op over het behoud van ons cultureel erfgoed en de verantwoordelijkheid van eigenaars om deze waardevolle monumenten te onderhouden.

Toegang

Hoewel het kasteel privébezit is, kan het publiek toegang krijgen tot het interieur, zij het na voorafgaande regelingen met de beheerders. Dit biedt bezoekers de gelegenheid om de prachtige architectuur en geschiedenis van La Calahorra te ontdekken.

Onze Tips

Anders leuk in de buurt:: Guadix | turismo

Tot besluit

In conclusie is het Castillo de la Calahorra niet alleen een architecturaal meesterwerk dat de overgang tussen gotiek en Renaissance weerspiegelt, maar het dient ook als een getuigenis van het belang van het behoud van cultureel erfgoed. Het is een plek waar geschiedenis, kunst en architectuur samenkomen, en ondanks de uitdagingen van verwaarlozing, blijft het een schat die bewonderd kan worden door degenen die de moeite nemen om het te bezoeken.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram